Yine 'Adıyaman-Malatya' kavgası: Yaralılar var...

Adıyaman'a sınır olan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada, geçen hafta bölgenin kendi sınırlarında olduğunu iddia eden Adıyamanlılar ile Malatyalılar arasında kavga çıktı, 5 kişi yaralandı.

Yine 'Adıyaman-Malatya' kavgası: Yaralılar var...
Yine 'Adıyaman-Malatya' kavgası: Yaralılar var...
GİRİŞ 28.10.2019 14:52 GÜNCELLEME 28.10.2019 14:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Adıyaman'a sınır olan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada, geçen hafta bölgenin kendi sınırlarında olduğunu iddia eden Adıyamanlılar ile Malatyalılar arasında kavga çıktı, 5 kişi yaralandı. Malatyalılar kavganın ardından eylem yaparak sınırın net olarak belirlenmesi için yetkililerden yardım isterken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.



Malatya ile Adıyaman arasında bulunan ve yıllardır ortak kullanılan yayla, Malatyalı ailelerin yaylanın kendisine ait olduğunu ileri sürerek, yol açmak istemesiyle sınır kavgasına neden oldu. Yeşilyurt ilçesinin Kozluk Mahallesi'nde bulunan yaylada, Malatyalılar tarafından yol çalışması başlatıldı. Yaylaya, çalışmalar sırasında geçen hafta yaklaşık 100 kişilik Adıyamanlı grup, bölgenin kendi illeri sınırında kaldığını savunup, yol yapımının durdurulmasını istedi. Adıyaman'dan gelen kalabalık, iddiaya göre, yol çalışmalarını yürüten kişilere saldırdı. Sınır yüzünden çıkan kavgada, 5 kişi yaralandı. Olayın ardından Kozluk Mahallesi'nin sakinleri, saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaşananların ardından Malatyalılar, eylem yaparak, yetkililerden yardım istedi. Sınırın Malatya tarafında bulunan mahalle sakinleri Yeşilyurt Belediyesi'nden destek isteyerek, yaylaya yol talebinde bulundu. Malatyalılar, Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırında bulunan yaylanın İsmet İnönü döneminde kendilerine verildiğini dile getirdi. Olayın daha da büyümeden yetkiler tarafından sınırın belirlenmesiyle, bu tartışmaya son verilmesini isteyen Malatyalı grup için bölgeye çok sayıda jandarma sevk edilerek, güvenlik önlemi alındı.

 

 

YORUMLAR 10
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kavgası o topraklar nice insanları yolcu etmiş sizi de edecektir boşuna kavga etmeyin bence aranızda sulh edin Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Srt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeşil vadi seferoğullarınındır
    Cevapla
  • yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Adıyaman zaten malatyanın toprağıdır çok konuşmayın işinize bakın hepimiz kardeşiz devir birlik olma devridir
    Cevapla
  • Adıyamanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Cahil cahil konuşmayın adıyamanlı köylülere ait olan yaylayı gasp etmeye çalışıyorlar uyanık bunlar belirsizliği kara çevirmeye çalışıyorlar bide mahzun rolü yapıyorlar
    Cevapla
  • Umut karka 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet O bolgeyi askeri alan ilan ediverecek hic birisini sokmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası