29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Tüm Türkiye’de bulunan metro, metrobüs, otobüs, deniz seferleri yapan taşıma araçları ücretsiz mi olacak? İşte il il ücretsiz toplu taşıma araçları…

29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya...
29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya...
GİRİŞ 28.10.2019 16:31 GÜNCELLEME 28.10.2019 16:31

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir milli bayramdır. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı araştırılıyor. Peki İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’da toplu taşıma araçları ücretsiz mi?

 

29 Ekim’de Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

İSTANBUL:

 

Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimini Saraçhane belediye binasında gerçekleştiren İBB Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesini onayladı. Karar meclis üyelerinin oy birliğiyle alındı.

Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz binecek. Ücret bedellerinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden karşılanacak.

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

ANKARA:

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Toplu Taşıma Araçları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz olacak.

Dini bayramların ardından Milli Bayramlarda da ücretsiz seyahat eden Başkentliler, 29 Ekim Salı günü Raylı sistemler (ANKARAY, Metro ve Teleferik) ile EGO otobüslerinden 06.00-24.00 saatleri arasında ücretsiz yararlanabilecek.  

İZMİR:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu taşımada ulaşım ücretlerinin 1 kuruş olmasını kararlaştırdı.

Türkiye, 29 Ekim 2019 Salı günü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü kutlayacak. Ulusal bayramda İzmir içinde yolcu taşıma ücretleri de toplu taşıma araçlarında 1 kuruşa indirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirilen ekim ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumunda alınan karara göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kentte toplu taşıma en düşük değer olan 1 kuruş olacak.

4736 sayılı yasa uyarınca, yerel yönetimlerin; öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü ve kanunda belirtilen kurum ve kuruluşların çalışanları dışındaki kişilere indirimli ya da ücretsiz tarife uygulama yetkisi yok. Bu yüzden de ücretler en düşük tutar olan 1 kuruşa indirilebiliyor. Aynı yasanın birinci maddesinin altıncı fıkrasında Cumhurbaşkanı’nın birinci fıkra hükmünden muaf tutulacak kişi veya kurumları tespit etmeye yetkili olduğu da belirtiliyor. Cumhurbaşkanı kararıyla toplu taşımada ulaşım ücretsiz olabiliyor.

ANTALYA:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Antalya’nın 5 merkez ilçesinde belediyeye ait toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümünün coşkuyla kutlanması, Antalyalıların da bu coşkuya ortak olabilmesi amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının Antalyalıları ücretsiz taşıması kararı aldı. 29 Ekim Salı günü boyu belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve Nostalji Tramvayı gün boyu ücretsiz yolcu taşıyacak. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek kutlamalar kapsamında Volkan Konak konserini izlemeye giden vatandaşlar da ücretsiz ulaşım imkanından yararlanarak, evlerine dönebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi