Erdoğan'dan Anıtkabir ziyaretin 'Barış Pınarı Harekatı' mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyetin ilanının 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Erdoğan, Anıtkabir defterini imzalarken Barış Pınarı Harekatı ile ilgili önemli bir mesaj verdi.

GİRİŞ 29.10.2019 11:59 GÜNCELLEME 29.10.2019 12:27
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yurdun dört bir köşesinde coşkulu kutlamalar devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı himayesindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Başkentteki ilk tören Anıtkabir'de düzenleniyor.

 

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyetin ilanının 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar ve muhalefet partileri liderleri törene katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. 

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"AZİZ ATATÜRK..."

Bugün millet olarak büyük bir heyecanla Cumhuriyetimizin 96'ncı yıldönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde zatı alinizi ve can veren şehitlerimizi yad ediyor ve gazilerimizi anıyoruz. 

BARIŞ PINARI HAREKATI MESAJI

Türkiye'ye yönelik başlayan terör saldırılarına karşı direniş ruhuyla yurtiçinde ve yurtdışında mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 9 Ekim'de başlattığımız Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye sınırı boyunca kurulmak istenen terör koridoruna karşı kararlılığımızı gösterdik."

KÜLLİYE'DE KABUL EDECEK

 

 

Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul edecek.

Vatandaşların katılımıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden Ulus'taki Birinci Meclis Binası'na kadar "29 Ekim kortej yürüyüşü" gerçekleştirilecek. TBMM'nin Atatürk Bulvarı kapısı önünden başlayacak yürüyüş, Birinci Meclis'te sona erecek. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği, yürüyüşün sonunda burada bir konser verecek.

29 EKİM KABUL TÖRENİ

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul töreni düzenlenecek. Kabul törenine siyasiler, bilim insanları, gaziler, şehit yakınları, sanatçılar ve sporcular iştirak edecek.

Başkent dışında da Cumhuriyet Bayramı, Valilikler, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği etkinliklerle kutlanacak.

YORUMLAR 15
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın şanı yücedir.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp lülerin zoruna gidecek bir manzara var.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet var olsun ... Türk Devleti Daim olsun ... Milletimiz Sağ olsun...
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    ??? İşaretli rumuzlu eleman önce delikanlı ol adını yaz bu bir İnönü’ye dedikleri bence az bile daha beteri yapılmalı bu iki yorumdan çıkan gerçekler zorunamı gitti buda üç
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin Devletimizin Vatanımızın kıymetini bilelim.Vatansızlığın kaosun kargaşanın otorite boşluğunun ne demek olduğunu komşu ülkelere bakarak anlıyoruz..hangi düşünceden partiden ideolojiden olursan ol,Milli ve yerli olmaz isek,bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı