Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar İstanbul'da yakalandı!

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin etkisiz hale getirilmesi sonrası, İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığında oldukları iddia edilen DEAŞ üyesi 3 şüpheli gözaltına alındı.

Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar İstanbul'da yakalandı!
Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar İstanbul'da yakalandı!
GİRİŞ 29.10.2019 12:37 GÜNCELLEME 29.10.2019 12:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü elebaşı Bağdadi'nin İdlib'de etkisiz hale getirilmesi sonrası örgüt üyesi H.U, B.Ç. ve R.K'nin sansasyonel eylem arayışı içerisine girdiğini ve lojistik sağlayacak kişilerle irtibata geçtiğini belirledi.

 

 

Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, zanlıların geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ederek buradan ayrıldıklarını tespit etti.

Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacakları değerlendirilen şüpheliler, Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

 

 

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

DEAŞ üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

YORUMLAR 11
  • tek çare 4 yıl önce Şikayet Et
    idaaaammm
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    asın gitsin
    Cevapla
  • Sekkaniy K. 4 yıl önce Şikayet Et
    Polis devleti olmak gerek.
    Cevapla
  • Yavuz Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet güçleri bu süreçte göz açtırmamalı. Dikkatli olunması gereken zamanlardayız. Gerekirse her sokakta denetimler yapılmalı.
    Cevapla
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim böyle hainlere fırsat verme inşallah kurdukları tuzakları Kendi başlarına çevir yarabbi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır