Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü

Geçtiğimiz Temmuz ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'undan boşalan 3 üye kadrosuna görevlendirmeler yapılmış, Faruk Bildirici de CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilmişti. Bildirici tarafsızlık ve gizlilik ilkelerini zedelediği gerekçesiyle ‘üyelikten çekilmiş sayılarak’ RTÜK üyeliğinden düşürüldü.

Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü
Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü
GİRİŞ 31.10.2019 17:46 GÜNCELLEME 31.10.2019 17:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Üst Kurul Üyesi Faruk Bildirici için 'üyeliğinden çekilmiş sayılma' kararı verdi. Karara gerekçe olarak, Bildirici'nin kanuna aykırı eylem ve açıklamaları gösterildi.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Üst Kurul bugün yaptığı toplantıda, Faruk Bildirici'nin ilgili kanun, mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde 'üyelikten çekilmesi' konusunda Başkanlık makamının sunduğu dilekçeyi görüştü. Dilekçede, yasa ve yönetmeliklere aykırı 5 ayrı duruma dikkat çekilirken, Bildirici'nin hem siyasi tarafsızlığını hem de RTÜK'ün düzenleyip denetlemekle yükümlü olduğu medya hizmet sağlayıcılara karşı tarafsızlığını yitirdiği, Üst Kurul toplantılarının gizliliğini ihlal ettiği, yargı kararlarına muhalefet ettiği ve Üst Kurul'u, Üst Kurul Üyeleriyle çalışanlarını hedef aldığı iddia edildi.

KARAR OYÇOKLUĞUYLA ALINDI

 

 

Açıklamada, "Dilekçeyi gündemine alarak değerlendiren Üst Kurul, 12 Temmuz 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararı ile Üst Kurul üyeliğine seçilmiş bulunan Faruk Bildirici'nin eylem ve açıklamaları dolayısı ile 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 38'inci maddesine göre Üst Kurul üyeliğinden çekilmiş sayıldığını oy çokluğuyla karar altına aldı. Üst Kurul, kararını 6112 Sayılı Kanun'un 34/1, 34/2, 35/2, 38/2-4, 40/5 maddeleriyle Anayasa'nın 138'inci maddesi ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28'inci Maddesine dayandırdı" denildi.

YORUMLAR 6
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne farkeder chp başka bir provakatör militanı sever gelen gideni aratir
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    fetö bağlantısı da araştırın şahısla ilgili ilginç gelişmeler görülebilir.
    Cevapla
  • TespiT 4 yıl önce Şikayet Et
    artık bol bol köpek gezdirirsin. vaktin çok nasıl olsa.
    Cevapla
  • ahmet sarmusak 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet ve millet adına çok güzel haber emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • Trabzon 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan düşmanlarını da milletvekili yapması adettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak