HDP'li Zeydan'ın tahliye kararı durduruldu

HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında verilen tahliye kararı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine durduruldu. İtirazın kabul edilmesinin ardından Zeydan'ın tutukluluk haline devam kararı verildi.

HDP'li Zeydan'ın tahliye kararı durduruldu
HDP'li Zeydan'ın tahliye kararı durduruldu
GİRİŞ 01.11.2019 22:03 GÜNCELLEME 01.11.2019 23:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör suçlarından hükümlü HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan'ın tahliyesine yönelik itirazı üzerine Zeydan'ın hükmen tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince 11 Ocak 2018'de Zeydan hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 5 yıl, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmişti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuştu.

Zeydan'ın avukatları istinafta kesinleşen cezalara temyiz yolunu açan yasal düzenlemenin getirildiğini bu nedenle müvekkilleri hakkında infazın durdurulması ve tahliyeye karar verilmesini istedi. Bunun üzerine Zeydan'ın tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise tahliye kararına itiraz etti.

Başsavcılık, sanık hakkında temyiz kanun yoluna başvuru hakkı getirildiğini, yeni yasa değişikliğinin sadece temyiz kanun yoluna başvuru hakkı sağladığını, sanık hakkında otomatik tahliye yolunu açmadığını belirtti.

Başsavcılık istinaf kanun yolu incelemesi sırasında tutukluluk halinin ölçülü olduğuna hükmedildiğini bu nedenle tutukluluk halinin devamına karar verildiğini hatırlattı.

Başsavcılığın itirazı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.

Mahkeme itirazı kabul ederek Zeydan'ın hükmen tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

 

SKANDAL AÇIKLAMAYA İMZA ATMIŞTI

HDP'li Zeydan tutuklanmadan önce Kandil'in savunuculuğunu yapmıştı. Zeydan'ın yaptığı skandal açıklamada "PKK'nın gücünü kimse test etmeye çalışmasın. PKK'nın öyle bir gücü var ki isterse sizi (Türkiye'yi) tükürüyle boğar." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yargı reformu ile yargıda birlik sağlanmalı . Siyasi davalara özel mahkemeler bakmalı . Memurlar için de özel uzman mahkemeler kurulmalı . Trafik Bilişim için ayrı uzman ve yargıçlar temin edilmeli Ahlaki değerler için emniyette ve yargıda çalışmalar yapılmalı Velhasıl Devlet haklıyı haksızı çok hızlı şekilde tespit edip Kul hakkı vebalinden kurtulmalıdır
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yargı da Fetö imzası son anda boşa çıkarılmış kararı alanlar incelenmeli
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    pkkpyde ve destekçileri barıs pınarı harekatında enteri giyip gaçtılar korkularından bizi bogacak tükürükleri bogazlarına düğümlendi hahaha
    Cevapla
  • sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    hdpli vekil diye terorist seviciler hala serbest kalmaya yelteniyorsa iş içinde iş var demektir ...müebbet lazım
    Cevapla
  • Ugr Btn 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam istiyor vatandaş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!