YÖK Başkanı açıkladı! İsimleri değişecek

YÖK'ün üniversite programlarındaki isim kargaşasına son verecek düzenleme hazırlığı yaptığı öğrenildi.

YÖK Başkanı açıkladı! İsimleri değişecek
YÖK Başkanı açıkladı! İsimleri değişecek
GİRİŞ 02.11.2019 09:31 GÜNCELLEME 02.11.2019 09:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Ön lisans ve lisansta aynı muhtevaya sahip programlardaki isim kargaşasına ve bu nedenle yaşanan mağduriyetlere son vermek için benzer içerikli lisans programlarının yeniden isimlendirilmesi ve eğitim alanlarına göre tasnif edilmesi üzerine taslak bir çalışma yaptık. Bu çalışma ile yükseköğretim sistemimizdeki lisans programları, UNESCO Uluslararası Standart Eğitim Sınıflaması referans alınarak 10 geniş alan, 53 dar alan ve 144 ayrıntılı alan altında sınıflandırılarak eş değer programlar bilim kurullarınca üzerinde uzlaşılan ortak isimler altında birleştiriliyor" dedi.

 

 

Prof. Saraç, "Bugün itibarıyla hazırlanan taslak, üniversite ve diğer paydaşların görüş ve önerilerine açıldı. Bütün paydaşlar, görüş ve önerilerini 25 Kasım'a kadar prsiniflama@yok.gov.tr adresine gönderebilecek. Gelen görüş ve öneriler, oluşturulan komisyonlar marifetiyle değerlendirilerek çalışma tamamlanacak ve uygulamaya konulacak" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • vefasız 4 yıl önce Şikayet Et
    YÖK ilk 500 içine üniversitelerimiz neden giremiyor....Hiç sorduzmu kendinize...Lise öğretimi gibi üniversite olurmu...Hocalar mesleğine göre ne zaman ders verecek...Veteriner Hukukcu yetiştirir mi. utanılacak durumlar var.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    bırakın isimler ile uğraşmayı. eğitim kalitesine yardımcı olacak meşgaleler bulun işiniz yoksa.
    Cevapla
  • Mehmet Vesile 4 yıl önce Şikayet Et
    Yekta Hocam; Birde şu yaz okullarını kaldırsanız. Kimseye hiçbir faydası yok kimseye derken öğrencileri kastediyorum. Yoksa derse girmesi gereken ama yarı girip yarı girmeyen hocalara faydası çok normal güz bahar döneminde derslerde zorlu sorular sorulup mecburi yaz okuluna gidiyoruz orasıda laylaylom sınavları daha kolay yani dersi geçmek için para ödüyoruz. Yazın işimizden gücümüzden kalıyoruz. Lütfen yaz okullarını kaldırın bütünleme gelsin bütünleme için para verilsin gerekirse ama 2 ay boşu boşuna tutmasınlar bizi!!
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Olur mu ama heriflerin yaz okulu kısmetine mani oluyorsun. Üç gün öğrenci gelir hoop vize sınavı, bir üçgün daha gelir hoop final gelsin 4 katı paracıklar. Hep te omuzu kalabalıklar alır. Bir gün hocanın biri şöyle demişti" ay siz yaz okulu olmadan nasıl geçiniyorsunuz".
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'