DEAŞ'ın kritik ismi Türkiye'de yakalandı!

Osmaniye merkezli 5 ilde DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin, yılda bin 500-2 bin yabancı terörist savaşçı yetiştirilen DEAŞ'ın sözde eğitim kampları sorumlusu olduğu belirlendi. Diğer bir kişinin de DEAŞ terör örgütünün "zekat emiri" olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.

GİRİŞ 03.11.2019 15:42 GÜNCELLEME 05.11.2019 09:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığınca, DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, 2 Kasım'da Osmaniye merkezli İstanbul, Gaziantep, Kilis ve Bursa olmak üzere 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınanlar hakkında adli işlem başlatıldı. 

 

 

Gözaltına alınan bir örgüt üyesinin DEAŞ terör örgütü adına yılda yaklaşık 1500-2000  yabancı terörist savaşçı yetiştirilen silahlı eğitim kamplarının sorumlusu ve DEAŞ terör örgütünün "zekat emiri" olarak faaliyet gösterdiği, iki örgüt üyesinin DEAŞ terör örgütü adına yabancı terörist savaşçı yetiştirilen silahlı eğitim kamplarının silah, teçhizat ve lojistik sorumlusu olduğu, ayrıca bu iki örgüt üyesinin  örgüt kamplarında yetiştirilen yabancı terörist savaşçıları, çatışma bölgelerine sevkini sağlayan organizasyonundan sorumlu oldukları,  diğer dört örgüt üyesinin ise DEAŞ terör örgütü içerisinde çeşitli kademelerde  faaliyet gösterdikleri tespit edildi. 

 

 

Gözaltına alınanların kaldıkları yerlerde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu.

YORUMLAR 17
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam ı Çıkarmanın tam zamanı !
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanun ne derse o olur, T.C. dağbaşı değil.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen idam edin hic hapise sokmayin baskalarinida asilarlar
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke bu teröristler nasıl taban buluyor.Bunlar ehli sünnet itikadına aykırı bir inanca sahip. Çoğu yöneticisi yabancı ve abd güdümlü.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sünneti mi biliyor millet. İlim yok kim nereye çekerse oraya gidiyor. Bakınız mustafa islam oğlu ve diğerleri.
    Cevapla
  • Pınar 4 yıl önce Şikayet Et
    Besmele çekmeyi biliyormuymuş. Sanmam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!