Terör örgütünün güvenli limanı… Fransa’dan PKK’ya büyük destek

Terör örgütü PKK’nın güvenli limanı haline gelen Fransa artık işi farklı boyutlara taşımış durumda. Terör örgütüne 1980’den beri destek veren Fransa bu işi sözde dernek ve STK’lar üzerinden sağlıyor. Ülkede teröristlere ait 24 sözde dernek ve STK bulunuyor.

Terör örgütünün güvenli limanı… Fransa’dan PKK’ya büyük destek
Terör örgütünün güvenli limanı… Fransa’dan PKK’ya büyük destek
GİRİŞ 04.11.2019 06:40 GÜNCELLEME 04.11.2019 06:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa’da terör örgütü PKK ile paravan kuruluşlarının hamiliğinde başı çeken Fransa, örgütün kurumsal yapılanması ve faaliyetleri için uygun ortam sağlayarak teröristleri meşrulaştırmaya çalışıyor. Bu çerçevede 1980’li yılların başından itibaren PKK çeşitli siyasi partiler, dernekler, vakıflar ve enstitüler aracılığıyla Fransa’da varlık göstermeye başladı. Bugün en üst noktasında Fransa Demokratik Kürt Konseyi ile konumlandırılan ve terör örgütüyle organik bağı bulunan 24 sözde sivil toplum kuruluşu, ülkenin farklı şehirlerinde faaliyet gösteriyor. Fransa’da ideolojik ve askeri anlamda eğitim faaliyetlerini sürdüren PKK’nın en bilinen kamplarından birisi olan ‘Mas Razal’ PKK’lıların buluşma noktası haline geldi. Millau nehri kenarında, Montredon ile Pierrefiche arasındaki dağlık arazide bulunan kamp şimdiye dek binlerce teröristi ağırladı.

Destek çok güçlü

Millau nehri kenarında, Montredon ile Pierrefiche arasındaki dağlık arazi, Fransız özel birliklerinin eğitim alanlarından biri. Aynı bölgede PKK’nın ‘Mas Razal’ olarak bilinen kampı da bulunuyor.

Ülkede özellikle 80 ve 90’lı yıllar boyunca Sosyalist Enternasyonal, Yeşiller Partisi ve marksist-komünist-sosyalist derneklerin enstitü ve çeşitli organizasyonlar yoluyla PKK’yı doğrudan ya da dolaylı desteklediği biliniyor. PKK, Fransa içinde ve Fransa üzerinden sağladığı propagandayı diğer Avrupa şehirlerinde de güçlü bir zemin sağlamak için kullanıyor. Terör örgütü Fransa’da yazılı ve görsel medyayı da aktif bir şekilde kullanıyor. PKK’nın ülkedeki dergi, gazete ve kitap gibi yayınların satışından elde ettiği kazançlar, önemli bir gelir kaynağı durumunda.

Örgütün finans ve militan kaynağı

PKK’nın Fransa’daki finansman ağı içerisinde ‘haraç toplama’, ‘bağış’ adıyla Kürt nüfusunun aylık gelirlerine ‘gönüllülük’ adı altında zorla el koyma, uyuşturucu ticaretinin ana dağıtım noktalarından biri olma ve özellikle Suriye’de DEAŞ ile savaşmak maksadıyla militan devşirme süreçleri bulunduğu biliniyor. PKK’nın sadece Fransa’da bağış toplama kampanyası ile 2016 yılında 5,3 milyon avro gelir elde ettiği raporlara yansımıştı. Örgütün, Fransa’da, paravan şirketler üzerinden kara para akladığı, aklanan bu paraların Suriye’de silah ve mühimmat alımında kullanılmak üzere kuryeler aracılığıyla Suriye’deki terör örgütlerine aktarıldığı iddia ediliyor.

Teröristler sarayda

Fransa son dönemde terör seviciliğine yeni halkalar da ekledi. PKK/YPG’li teröristlerce 2016 yılında Paris’te sözde ‘Rojava temsilciliği’ kurulmasına göz yumdu. Türkiye’nin yoğun eleştirilerine rağmen halen faaliyette olan bu temsilcilik Fransa içerisinde PKK’nın siyasi bürosu olarak işlev görüyor. 2015 yılında Elysee Sarayı’nda YPG’li teröristler ağırlandı. Dönemin Cumhurbaşkanı Hollande, YPG’ye her anlamda destekte bulunacağını ifade etti. Koltuğun sahibi değişse de taktik değişmedi. Bu kez 2018’de Cumhurbaşkanı Macron, ‘SDG’ kılıfını kullanan teröristleri Elysee Sarayı’nda ağırladı ve onlara her türlü destek vaadinde bulundu.

Petrol nerede Mösyö orada

Fransa, Suriye’de PKK işgalindeki bölgede 5 ayrı askeri noktada varlık göstermesine rağmen bu durumu resmi olarak kabul etmiyor. PKK destekçisi Fransa’nın Suriye’deki asker sayısının 200 civarında olduğu söyleniyor. Fransız askeri birlikleri Rakka’nın kent merkezinin kuzeyinde, Tabka hava üssünde, Ayn İsa’daki eğitim ve koordinasyon üssü ile Ömer petrol sahasındaki askeri noktalarda ABD ile varlığını sürdürüyor. Fransa’nın terör örgütlerine desteği PKK ile sınırlı değil. PKK’nın Suriye’deki işgalleri için bahane olarak kullanılan DEAŞ’a 2013-2018 yılları arasında Fransa’dan yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı biliniyor. Terör örgütlerinin kurduğu network’ü besleyen Paris yönetimi, 80’lerden buyana Türkiye’nin elçilik ve temsilciliklerine yönelik saldırılara ise göz yumuyor.

YORUMLAR 1
  • Avşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür Rabbim'e. Onların verdiği destekle bu kadar becerebiliyorlarsa, ya onlar işi bilmiyo yada pkklılar beceriksiz. Güçlü olmaz isek bunlar bizi yutar açık ve net. Rabbim'e şükürler olsun ( çatlak sesler çıksada) birliğimizi beraberliğimizi vatan din sevgimizi bozmasın da etsin. İnşaallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam