Kabine toplantısı sonrası Bülent Arınç açıklaması

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'KHK'lar faciadır' diyen Bülent Arınç'a cevap verdi.

GİRİŞ 04.11.2019 19:24 GÜNCELLEME 04.11.2019 19:41
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Beştepe'ki kabine toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, 'KHK'lar faciadır' sözleriyle büyük tepki çeken Bülent Arınç'a cevap verdi.



'O GECE YAŞADIKLARIMIZI HEPİMİZ BİLİYORUZ'

Kalın, ''Bülent Bey'in açıklamaları kendi şahsi görüşleridir Yüksek istişari Kurulu'nun görüşleri değildir. KHK'lar zorunluluk hale gelmiş, o günün olağanüstü şartları çerçevesinde hayata geçirilmiş bir uygulamadır. KHK'lar durup dururken gündeme alınmış değildir. O gece ve sonrasında yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve ailesini öldürmeye kasıt niyetiyle yola çıkanların Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizn desteğiyle boşa çıkardığını gördük. Bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım hiçbir devlet diyemezdi elbette. Süreç içerisinde KHK'nın aldığı kararlar çerçevesinde mağdur olanlar varsa bununla ilgili mekanizmalar kurulmuştur, bunlarla ilgili neticeler alınmıştır, göreve iade edilenler olmuştur, edilmeyenler olmuştur. KHK ile hukuk zemininde neler yapılabilir bunun üzerinde durulmuştur..'' ifadelerini kullandı.



ARINÇ NE DEMİŞTİ?

FETÖ'cülerin ihraç edilmesinden rahatsız olduğunu açık açık ifade eden Arınç, “KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK'ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim” sözleriyle bu davranışını savunnuştu.

 

 

YORUMLAR 85
  • Dostacısı 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşıldı bu hain arkasındakilerle beraber yeni partiye geçecek
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeter reis bu adam o çirkin ağzıyla zehir saçarak o makamdan hala ücret alıyor. Yeter Allah aşkına yeter. Tek kuruşunu bile kendi adıma helal etmiyorum.
    Cevapla
  • mustafadrm 4 yıl önce Şikayet Et
    istişare kurulunda ise dediği kurulu bağlar derhal ihraç edilmeli
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Arınç ın içi cayır cayır yanıyor çünki Fetö cüler yol arkadaşları...
    Cevapla
  • ÇAKIR 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetö hayin bir terör örgütüdür. Darbeye katılan destek veren ve bu örgütün imkanlarından nemalanarak elindeki kamuya ait gücü bunların lehinde kullananların tamamı vatan hayini birer teröristtir. Ancak mahkeme kararlarında hukuk zarar görmemeli, cezalar delil ya da delillere dayandırılmalı. Düşman rahat durmaz yıllar sonra ülkemiz aleyhinde kullanılacak koz vermemek gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı