MSB: Allouk Su Tesisi'nde incelemeler yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn, Derbesiye, Haseke ve kırsal kesimleri de besleyen Allouk Su Tesisi’nin tam kapasite ile çalışması için incelemeler yapıldığını ve eksiklerin tespit edilerek sus tesisinin kısa süre içerisinde tam kapasiteli çalıştırılmasının planlandığını bildirdi.

MSB: Allouk Su Tesisi'nde incelemeler yapıldı
MSB: Allouk Su Tesisi'nde incelemeler yapıldı
GİRİŞ 04.11.2019 19:39 GÜNCELLEME 04.11.2019 19:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yer alan Rasulayn, Derbesiye, Haseke ve kırsal kesimleri de besleyen Allouk Su Tesisi’nin tam kapasite ile çalışması için inceleme yapıldığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında terör örgütü PKK/YPG’nin Tel Abyad ve Rasulayn halkı üzerindeki baskı ve zulmüne son veren Mehmetçik'in Suriyeli Kürtlerin her türlü ihtiyacının giderilmesi için çalışmalarını sürdürüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda AFAD ve Devlet Su İşleri yetkilileri ile birlikte Rasulayn bölgesindeki Allouk Su Tesisi’nde keşif faaliyetleri yapıldı. Bölgede 5 adet kuyu, 4 adet jeneratör bulunduğu, kuyuların Rasulayn-Derbesiye-Haseke ve kırsal kesimlerini beslediği tespit edildi. 

Bakım ve onarım isteyen, yarı faal durumda olan su tesisinin elektrik veya yakıt sağlanması durumunda tamamen faal duruma geçebileceği değerlendirildi. Bakım ve onarımının kısa süre içinde tamamlanarak Allouk su tesisinin tam kapasite ile çalışması sağlanacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Önce Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıymet bilinseydi Osmanlıyı arkadan vurmazlardı.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İmtihan dünyası. Kalleşlik yapan da yapılan da imtihanda. Şüphesiz Allah herşeyi kuşatmıştır.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kıymet bilinir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı