BAE ve Suudi Arabistan'dan Osmanlı'ya hakaret!

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri olan Suudi televizyon kanalı MBC faaliyet gösterdiği ülkelerde, Türk dizileri açık ara en çok izlenen yapımlar arasında olmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda yayından kaldırmıştı. Kanal yeni bir skandala imza atarak Memlüklerin son dönemini konu alan dizisinde Osmanlı'yı "işgalci" olarak tanımladı.

BAE ve Suudi Arabistan'dan Osmanlı'ya hakaret!
BAE ve Suudi Arabistan'dan Osmanlı'ya hakaret!
GİRİŞ 06.11.2019 06:19 GÜNCELLEME 06.11.2019 06:26
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren Orta Doğu Yayın Merkezi (MBC), Memlük Devleti'nin son dönemi ile Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim dönemlerini konu edinen "Ateşten Sultanlar" isimli bir dizi yayınlamaya başlayacak.

 

 

OSMANLI DEVLETİ İÇİN SKANDAL İFADELER

17 Kasım'da ilk bölümünün gösterileceği açıklanan dizide, Memlüklerin Osmanlı Devleti tarafından yıkılması anlatılırken, Osmanlı Devleti için "İmparatorluğa hükmeden kandan kanunlar" ifadeleri kullanılıyor.

 

 

SOSYAL MEDYADAN OSMANLI DEVLETİ İÇİN 'İŞGALCİ' DEYİP PAYLAŞTI

MBC kanalının Osmanlı düşmanlığı bununla da sınırlı değil. Dizinin yapımcısı Yasser Hareb, sosyal medya sitesi Twitter'dan dizinin fragmanını, Osmanlı Devleti için "işgalci" ifadesini kullanarak paylaştı.

TÜRK DİZİLERİNİ YAYINDAN KALDIRMIŞTI

MBC, Türk dizilerini yayından kaldırmasıyla biliniyor. Kanalın faaliyet gösterdiği ülkelerde, Türk dizileri açık ara en çok izlenen yapımlar arasında olmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda yayından kaldırılmıştı.

MBC televizyon kanalı, Suudi Arabistanlı iş adamı Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim tarafından 1991'de, İngiltere'nin başkenti Londra'da kuruldu. Bir süre sonra merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) taşınan ve Arapça yayın yapan kanal, birçok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde izlenebiliyor.

DERS KİTAPLARINDA DA OSMANLI KÖTÜLENMİŞTİ

Suudi Arabistan, bu sene ilkokul ve liselerde okutulacak kitapların müfredatında da değişikliğe gitmişti. Kitaplarda, Osmanlı Devleti için "işgalci güç" ifadeleri kullanılırken, Osmanlı'nın 1'inci Dünya Savaşı'nda ilan ettiği seferberlikte halka zulmettiği savunulmuştu.

YORUMLAR 71
  • vatandaş63 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE ile Suud Ailesine de şunun söylenmesi gerekiyor.. Osmanlı'dan, milliyetçilik akımları sonrasında ayrıldıktan sonra, çil yavrusu gibi dağılıp gittiler.. Onlarca Arap ülkesi içerisinden Müslüman Arapları, İslam sancağı altında toplayabilecek bir tane babayiğit Ülke çıkmadı.. Ellerine geçen onca güce karşılık olarak, kendilerine bu imkanı sağlayan Haçlı ve Siyonist Zihniyetin Uşaklığını yapmaktan geri durmadılar.. Halen de aynı uşaklığa devam ediyorlar.. Yani siz tarihsel süreç içerisinde "adam oldunuz da, ümmet sizin etrafınızda birleşmedi mi".. Haçlı ve Siyonist Zihniyetinin itliğini yaptıkları sürece, bu ümmete kapıkulu bile olamazlar..
    Cevapla
  • seyyah 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyy arap devleti yöneten islam hainleri . Osmanlıya nasıl hain dersiniz. O Osmanlı ki , Peygamber (sav) ın müjdelediği bir komutan ve askerlerini içeriyordu . utanın siz önce kendinize bakın . Kudüsü israile nasıl peşkeş çektiğinizin hesabını islam halklarına verin
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan ve bae yönetim ile halk arasında daglarca fark var. halkı bir gün hepsini ipte sallandiracak o gjnu bekliyorlar.
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    sunlara bi karsi koyamadik.
    Cevapla
  • Özeleştiri 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkalarını eleştirmeden evvel kendimize bir bakmamız lazım...Türkiye'de de kötüleniyor Osmanlı.. Dizilerde de kelle kesen, kan döken, saldırgan bir imaj çiziliyordu. Osmanlının medeni tarafı, Ahlakı, Adaleti, Hoşgörüsü, İnancı, Vicdanı, Gelenekleri, Sanatı, Kültürünün en güzel örneklerini sergileyen doğru bir imaj çizen mükemmel tasarlanmış sağlam film ve dizileri bizim yapmamız lazım. Ama bizi ve geçmişimizi tarihimizi, kültürümüzü yanlış ve kötü gösterme konusunda Türkiye gene önde gidiyor malesef.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Diriliş dizisi öyle mesela.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır