Öğrencisini kitapla döven öğretmene hapis cezası

Esenler'de 2 sene önce öğrencisini kitabın sivri ucuyla vurarak yaralayan öğretmen Nadir D.'nin cezası belli oldu. Mahkeme, sanık öğretmeni 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Öğrencisini kitapla döven öğretmene hapis cezası
Öğrencisini kitapla döven öğretmene hapis cezası
GİRİŞ 06.11.2019 10:39 GÜNCELLEME 06.11.2019 10:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Esenler’de öğrencisi H.S.S.’yi (9) kitapla darp ettiği iddia edilen öğretmen Nadir D.’nin (53) yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme sanık öğretmenin 4 yıl 2 ay hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

 

 

Esenler’de bir ilköğretim okulunda olayın yaşandığı dönemde 1. sınıf öğrencisi olan H.S.S’yi darp ettiği gerekçesiyle yargılanan öğretmen Nadir D.’nin davası karara bağlandı. Bakırköy 29 Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mağdur çocuğun babası Remzi Serbest’in vefat ettiği için duruşmaya katılmadığı kaydedilirken, müşteki anne Songül S. ile avukatı hazır bulundu.

Beyanı sorulan müşteki avukatı Adli Tıp Kurumundan yaralanmaya ilişkin alınan raporda yara izinin sabit olduğunun açıklandığını hatırlatarak “Bir diyeceğim yoktur, iz sabittir. Sanıktan şikayetçiyiz. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Mahkeme müşteki avukatının ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti öğretmenin öğrencisine vurmak için kullandığı kitabı silah olarak kabul ederek Nadir D.’nin‘silah ile kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

 

 



OLAYIN GEÇMİŞİ

Esenler’de bir ilkokulda öğretmenlik yapan Nadir D. (53) 20 Nisan 2017 günü iddiaya göre dersi dinlemeyen öğrencisi H.S.S.’ye elinde bulunan kitabın sivri köşesi ile vurmuştu. Göz altına gelen bu darbe sonucu yaralanan ilkokul öğrencisi çocuğa 4 dikiş atılmıştı. Yaşanan olayla ilgili aile ve çocuk şikayetçi olmuştu.

İfadesi alınan öğretmen Nadir D., öğrencisinin sıraların arasında dolaşırken kitabı gayriihtiyarı çocuğun gözlüğüne değdirdiğini ve yaralanmaya sebebiyet veren cismin kitap değil gözlük olduğunu söylemişti. Öğrenci H.S.S. ise kalemini yere düşürdüğünü ve almaya çalışırken öğretmeninin dersi dinlemediği için yüzüne vurduğunu söylemişti.
Öğretmen Nadir D. hakkında ‘kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle, çocuğa karşı silahla basit yaralama’ suçundan, 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar ceza isteminde bulunulmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • özlüsöz 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş. Beni de ilkokul 1. sınıftayken hem de özel bir okuldayken başka bir çocuğun garip ses çıkarması yüzünden hoca ben zannedip tam yazı yazarken kafamın arkasına sağlam bir tokat çakmıştı. Allahtan kalem gözüme girmedi ama üst dudağım sıraya çarptığı için yarılmıştı. Mosmor olmuştu. Ceza çok yerinde helal olsun.
    Cevapla
  • fatih doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenin bi ilkokul öğrencisine yaptığı ne kadar yanlışsa bu cezada okadar yanlış bence. bu ülkede güpegünüdüz gasp yapan lar bi gün bile hapis yatmıyor.
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kararı veren hakim de, zamanında bir öğretmeninden iyi bir dayak yemiş galiba. Dayak kötü, lakin, hergün haberlerde duyuyoruz, üç dört kişi, bir kişiyi öldüresiye dövüyor, sonuç beraat. Ön kapıdan giren, arka kapıdan çıkıyor.
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlere hakaret ve saldırı olunca neden ceza yok diye sorarlar o adaletsiz hakimlere!
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan bir öğretmeni savunmamakla beraber,bu ülkede anlayamadığım bir şey var aynı suçu işleyen bir sürü maganda ortalıkta elini kolunu sallayarak geziyor ve çok az bir para cezası ile serbest kalıyor. Öğretmenler keklik misali her zaman en savunmasız insan grubu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı