AK Parti'den Arınç çıkışı: Yerinde olsam...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "KHK bir faciadır" diyen ve çok sayıda eleştiri alan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın açıklamalarını eleştirerek "Ben Arınç'ın yerinde olsam o toplantıya gidemezdim. Net istifa ederdim" dedi.

AK Parti'den Arınç çıkışı: Yerinde olsam...
AK Parti'den Arınç çıkışı: Yerinde olsam...
GİRİŞ 07.11.2019 05:44 GÜNCELLEME 07.11.2019 07:18
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "KHK faciadır" açıklamasıyla gündem olan ve Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındaki yerini kaybeden Bülent Arınç'ın sözlerini eleştirdi. Turan, "Ben Arınç'ın yerinde olsam o toplantıya gidemezdim. Net istifa ederdim. Madem şahsi açıklamalar yapıyoruz. Sayın Erdoğan'ın esefle karşılamasından sonra o toplantıya gitmezdim." ifadelerini kullandı.

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TVNET televizyonunda gazeteci Ersin Çelik'in sunduğu İç Hatlar programında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Bülent Arınç'ın açıklamalarını eleştirdi. KHK ve kayyum uygulamalarının doğru olduğunun altını çizen Turan, belli görevlerde olan kişilerin ekranlarda şahsi kanaat açıklamasını doğru bulmadığını belirti.

"KHK FECİ DERSENİZ ERDOĞAN'A FECİ DEMİŞ SÖYLEMİŞ OLURSUNUZ"

 

 

Turan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Şahsi kanaat toplantılarda ifade edilir ekranlarda değil. Sayın Arınç'ın kurullarda bunu söyleme hakkı var bırak kurul üyeliğini bırak gel televizyonda tartış lafım yok. Ama siz KHK feci derseniz bu KHK'ya imza atan Erdoğan'a feci söylemiş olursunuz. Bu doğru olmaz. Siyasal tartışma bir tarafa psikolojik tartışma bir tarafa ben KHK derken bir gazi ve şehit evinde psikolojik üzüntü olacaksa bundan hicap duyarım.

"ARINÇ'IN YERİNDE OLSAM İSTİFA EDERDİM"

Ben o yazıyı okurken Arınç da bizlerin de ders alacağı ifadeler vardı. Ama keşke o tartışmalardan sonra olmasaydı tartışmalar olmadan olsaydı olurdu. Ben Arınç'ın yerinde olsam o toplantıya gidemezdim. Net istifa ederdim. Madem şahsi açıklamalar yapıyoruz. Sayın Erdoğan'ın esefle karşılamasından sonra o toplantıya gitmezdim. 

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, KHK ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama yapmıştı. "KHK bir faciadır" diyen Arınç, "Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polislikten ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KHK'lılar ile ilgili yaptığı çıkış sonrası AK Partililerin hedefi haline gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Yüksek İstişare Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındaki yerini kaybetmişti.

YORUMLAR 36
  • Evine gelen 4 yıl önce Şikayet Et
    Daire başkanı nasıl oldu hak yiyerek soru çalarak ihanet ederek
    Cevapla
  • görele 4 yıl önce Şikayet Et
    rengini belli etmiyorsun arınç bey 250 kişiyi hengi zihniyet öldürdü sizce..
    Cevapla
  • Kadir mrc 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden adli soruşturma açılmıyor, bunu bir vatandaş söylese şimdiye kadar tutuklanirdi, neden ve neyi bekliyorsunuz...
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence yanlış yerde bu fetöcü savunmalarıyla chp ye göz kırpıyor bence biran önce git çünkü akpye çok zarar veriyorsun
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bekara kari bosamak kolay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış