Son dakika haber: Bakan Akar: YPG/PKK bölgeden çekilmedi

Son dakika haber... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG/PKK terör örgütünün ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmaları ihlal ederek bölgeden çekilmediğini söyledi

Son dakika haber: Bakan Akar: YPG/PKK bölgeden çekilmedi
Son dakika haber: Bakan Akar: YPG/PKK bölgeden çekilmedi
GİRİŞ 07.11.2019 19:36 GÜNCELLEME 07.11.2019 23:41
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN International kanalında Becky Anderson’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Anderson'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda YPG/PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Akar, Türkiye'nin Suriye ve diğer tüm komşularının siyasal birliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu ifade etti. Bakan Akar, "Biz bunu gerçekleştirirken (Barış Pınarı Harekatı) herhangi bir işgal, müdahale veya başka bir şey yapmıyoruz. Burada sadece terör örgütlerine karşı bir harekat icra ediyoruz." dedi. 

 

YPG/PKK terör örgütünün, çekilmesi gereken bölgelerden hala çekilmediğini hatırlatan Bakan Akar, "Hem Rusya hem ABD, YPG/PKK'nın bu bölgelerden çıkarılacağına dair söz verdi. Yani hem operasyon bölgesinde hem de operasyon bölgesinin doğusu ve batısından bunlar çıkarılacaktı. Ancak halen YPG teröristleri tarafından yapılan çok sayıda ihlal var ve biz de bunlarla mücadele ediyoruz. Aynı zamanda ise Rusya ve ABD ile iş birliği yaparak, onlardan onları (YPG/PKK) o bölgelerden çıkarmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

SMO'NUN HERHANGİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞI YOK

Anderson'ın, Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) Suriye'deki bazı terör örgütleriyle irtibatının olup olmadığına ilişkin sorusuna ise Bakan Akar, "Onların herhangi bir terör örgütü ile bağı yok. Onlar tamamen Suriyeliler ve kendi bağımsızlıkları, toprakları ve evleri için mücadele veriyorlar." yanıtını verdi. 

Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerine yönelik soruları da yanıtlayan Bakan Akar, Türkiye, NATO'nun önemli bir üyesi olduğunu ve NATO kapsamında hem tatbikat hem de Afganistan'daki operasyonlar ve bölgedeki diğer sorunlara karşı tedbir alma konusunda operasyonel tüm sorumluluklarını yerine getirdiğinin altını çizdi.

Bakan Akar, "Ancak özellikle de Suriye'nin kuzeyindeki sorunlardan dolayı bazı ülkelerle iş birliği ve koordinasyon yapıyoruz. Bunu aynı şekilde Rusya ile de yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

BAĞDADİ’YE OPERASYON KONUSUNDA KOORDİNASYON YAPTIK

DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'ye yönelik operasyona ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Akar, şu ifadeleri kullandı: 

"Operasyon öncesinde askeri olarak bazı bilgileri paylaştık. Unsurlarımız da koordinasyon sağladılar. Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra komuta kademesindeki arkadaşlarımız sahadaki unsurlarımızı devam eden operasyonlara bir zarar vermemeleri konusunda uyardı. Kuvvetlerimiz arasında (yanlış anlamaya dayalı) bir çatışma çıkmaması bakımından askeri olarak koordinasyonumuz vardı. Diğer taraftan istihbarat kurumlarımız arasında da yakın bir işbirliği var. Onların da bu konuda koordinasyon ve iş birliği yaptıklarına inanıyorum." 

Bakan Akar operasyon öncesinde Bağdadi'nin İdlib'de olduğu bilgisine sahip olmadığını da dile getirdi. 

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere de değinen Bakan Akar, Türkiye'nin ABD'den istediği şeyin bilgi paylaşımı olduğunu ve ortak bir zeminde buluşmanın iki ülke arasındaki birçok sorunu çözebileceğini ifade etti. 

SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

İdlib'in terör örgütleri için bir güvenli limana dönüştüğü iddialarını da reddeden Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Bu iddialar doğru değil. Bu imkansız. Biz oradayız, terörün her türlüsüne ve tüm terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz. Orada Rusya ile iş birliği içinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz aynı zamanda terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için de Türkiye olarak da çabalarımız var. Şu ana kadar masum sivilleri hedef alan Türkiye'ye veya başka ülkelere karşı birçok girişimi engelledik. Buna aralıksız devam ediyoruz ve sonuna kadar da devam edeceğiz."  

Bakan Akar ayrıca, Suriye'nin kuzeyinde mültecilerin gönüllü bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak için güvenli bir bölgenin kurulmasının şart olduğunu ve bu konuda da uluslararası toplumun yardımda bulunmasının altını çizdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 45
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu suriyedeki abd ve rusyanın bizim anlaşmalarımızı teröristlere karşı uygulayacaklarını sanmıyorum burada başıma gelen bir örnek veriyim ben yıllaar önce bir binada oturdum üzerimdeki oturan kiracı geçler evde sabahlara kadar gürültü yaparlardı görevliye söyledim görevli gürültü yapanlara diyorki aşağıdaki sizden şikayetçi aama siz genede bildiğiniz gibi yapın dedi duydum şim bizde teröristleri abd ye rusa şikayet ediyoruz onlarda tamam biz gereğini yaparız ederiz diyorlar teröristlered Türkiye sizden şikayetçi ama siz genede bildiğiniz gibi yapın ağırdan alın çıkmayın diyorlar bizi oyalayıp teröristlere yardım ediyorlar
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    S-400??? S-400 Üst aklın planları/ Ortadoğu oyununda dengeleri alt üst edecek SAVUNMA sistemidir. SURİYE sınırına- TOROSLARA- veya EGE'ye koyduğumuzda 600km menzil ve 400 km etkili vuruş sahası ile "Türkiye'ye tarruz edecek ucak/cruise füzelerinden korkumuz kalmaz. Bize kazık atmayı düşünen dost düşman herkesin bölgede oyunlarının tekerine büyük bir çomak sokmuş oluruz..ALMAMIZ ELZEMDİRRRRR.....BÖYLELİKLE SİVRİNEKLERLE DEĞİL BATAKLIGA SU DÖKENLERİN CİĞERİNİ SÖKERİZ..(Şehitlerimizin ruhu şaad olsun..)
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE İLE ABD EN BÜYÜK FARKI NEDİR?? Türkiye'de hergün patlayan bombalar, yıllardır PKK mücadelesine verilen şehitler nerdeyse artık kanıksandı . ABD'de öyle mi acaba? Bir lıselı genç okul basıyor 5 kişiyi vuruyor, ya da biri arabasının bagajında saklanarak sağa sola ateş ediyor "TÜM ABD KORKUDAN AYAKTA" !!?? Deney : Elmaya bi şiş sokalım. şiş girdiği yerde olduğu kadar çıktığı yerde de delik açar vee işte gördünüz müüü Dünya yuvarlaktır !! ALMA MAZLUMUN AHINI DERLER eskiler..!!!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    HATA BİZDEEEE..!! ABD gözümüzün önünde tren raylarında yüzlerce tank, ZPT taşıdı, Suriye'de askeri üsler vee havaalanları kurdu, Tren yollarını havaya uçurmadık. 70.000 TIR taşıdı gözümüzün önünde tek tekerini patlatmadık? PKK ve PYD'nin ekonomik kaynağı ise ordakı petrol kulelerine gönderirsiniz 5 uçak, atarsınız 5 bomba..Yorgan gitti kavga bitti olur..
    Cevapla
  • Müslüman Kürd 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle abd ve rusyaya savaş açıp onları yenmeliyiz. Sonra ypg zaten yok olur. Hidrojen ve nötron bombası şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!