Aksaray'daki okulda yaşanan olay! Öğretmen açığa alındı

Son dakika haberi: Mehmetçik ilkokulunda öğrencilerin velileri tarafından özel eğitim gören otizmli çocukların okuduğu sınıfların kapatılmasını istemesi üzerinde Türkiye ayağa kalktı. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı dahil birçok kesimden açıklamalar peş peşe gelirken, söz konusu okulun müdürü açığa alındı.

GİRİŞ 08.11.2019 12:50 GÜNCELLEME 09.11.2019 09:17
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Aksaray'da otizmli çocuklarla ilgili yaşanan skandal olayla ilgili söz konusu okulun müdürü açığa alındı. 

 

Mehmetçik İlkokulu'nda diğer öğrencilerin velileri tarafından sınıflarının kapatılmasını istediği öne sürülen özel eğitim öğrencileri, bu sabah da okula gelerek, derslerine girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirirken, TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu'nun da pazartesi günü okulda inceleme yapacağı belirtildi.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Son dakika haberine göre; Aksaray'da otizmli çocukların eğitim gördükleri okulda "yuhalandığı" iddiasına ilişkin açılan soruşturmada, Mehmetçik İlkokulu Müdürü Kuddusi Kurt açığa alındı.

AKSARAY'da  Mehmetçik İlkokulu'nda diğer öğrencilerin velileri tarafından sınıflarının kapatılmasını istediği öne sürülen özel eğitim öğrencileri, bu sabah da okula gelerek, derslerine girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirirken, TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu'nun da pazartesi günü okulda inceleme yapacağı belirtildi.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Twitter adresi üzerinden olayla ilgili bir mesaj yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ailelerimiz müsterih olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun ayrımcılığa maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Otizmli evlatlarımızın eğitimde yaşadığı bazı sıkıntılar var, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kendi bilim alanım itibarıyla da bu konuda neler yapılması gerektiğini büyük bir hassasiyetle takip ediyorum" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Selçuk ayrıca, "Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma sürecini başlattık." diye konuştu.

Türkiye'nin konuştuğu okulda bu sabah...

'İNSANLIK VİCDANINI DERİNDEN YARALAYAN OLAY'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Aksaray’da yaşanan, otizmli evlatlarımızı ve değerli ailelerini inciten olay, hepimizi derinden üzmüştür. Onlara ve ailelerine destek olmak insani ve İslami vazifemizdir. İnsanlık vicdanını derinden yaralayan böylesi üzücü olayların bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir” dedi.

 

 

AK PARTİ SAHİP ÇIKTI

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından, "Aksaray'da özel eğitim sınıflarının kapatılmasını isteyen veliler, otizmli öğrencileri yuhaladı" başlıklı haberlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Otizm başlığı altında gündeme gelen, özel eğitim ihtiyacı olan çocukları ve ailelerini inciten olayları hassasiyetle takip ettiklerini belirten Çelik, "Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitiminde kesinlikle aksama olmayacaktır. Bir dışlamaya maruz kalmalarına izin verilmeyecek. Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın akranlarından ayrılmadan bulundukları ortamda eğitimlerini sürdürmeleri esastır. Hepsi çocuktur. Kardeşçe, beraberce, aynı sosyal ortamda tüm akranlarıyla beraber Türkiye'nin her yerinde en iyi eğitimi görmeye devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 151
  • Ayarcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Otizm li bir çocuğa yapılan terbiyesizlik ve hadsizliktir.kiniyor ve bu eğitim cinin... görevden alınmasını istiyorum.hepimiz BİRGÜN OZURLU OLABİLİRİZ...
    Cevapla
  • mersin öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    insanlıktan aciğa alabilir miyiz isyancı velileri? Otizmli daha insan çünkü.
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Egitimciler magdur edebiyati yapmasin,kimse kimseyi zorla egitimci yapmiyor.cocuk sevginiz,yoneticilik ruhunuz varsa otorite nizi kurabilirseniz ogrenci ve veli uzerinde basarili olursunuz aksi durumda siradan egitimci kalirsiniz.bu olayda da vasifsiz egitimcilerden kaynaklidir.hic magdur kasmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberin tamamını nefretle okudum ama burada okul müdürünün kabahati neydi ki açığa alındı onu anlamadım.Ben de okul müdürüyüm bu tip velilerin her gün onlarcasıyla muhatap oluyoruz. Yorumlarda okul müdürünün olaya çanak tuttuğu,zaaf gösterdiğinden bahsediliyor. Okul müdürü velilerin ağzını mı bağlayacaktı. Kendini bilmez üç beş kişi bağırmış bu durumda okul müdürü kolluk güçlerini çağırmaktan başka ne yapabilirdi. Nihayetinde o da bir eğitimci gardiyan değil
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    olan engelli çocuklara oluyor.çok ezilip horlanıyorlar.malesef okuldaki çocuklar çok merhametsiz.ben kaynaştırma öğrenciliğine karşıyım.bir engelli annesi olarak söylüyorum.çocuklardan hep dayak yiyorlar.ve öğretmenlerimiz çok sabırsız .ayrı sınıflarda olmaları bence daha iyi.Az ağlamadım okul koridorlarında.Allah yar ve yardımcımız olsun inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar