45bin bin kişi ziyaret etti: Rekor bekleniyor

İstanbul Maltepe’de düzenlenen Erzincan Tanıtım Günlerini ikinci günde yaklaşık 45 bin kişi ziyaret etti.

45bin bin kişi ziyaret etti: Rekor bekleniyor
45bin bin kişi ziyaret etti: Rekor bekleniyor
GİRİŞ 09.11.2019 10:47 GÜNCELLEME 09.11.2019 10:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maltepe‘de düzenlenen Erzincan Tanıtım Günleri programının ikinci gününde İstanbul’da yaşayan Erzincanlılar program alanına giderek memleket özlemini giderdi. Erzincan’ın çeşitli yöresel zenginliklerini içeren ürünler ve etkinlik alanında oluşturulan restoranlarda kente özgü yemekler vatandaşların beğenisini topladı. Yöresel ürünler içerisinde tulum peyniri döner şeklinde kesilerek, katılımcılara lavaş ekmeği arasında ikram edildi.

Tanıtım günlerine gelen vatandaşlar kentin tanıtımının yapıldığı Refahiye, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Çayırlı, Tercan ve Üzümlü ilçelerine ait stantların yer aldığı alanlara yoğun ilgi gösterdi.

Stantlarda zaman zaman davul zurna ile klarnet ve çeşitli enstrümanlarla canlı müzik yapılırken ziyarete gelenler halay çekmeyi ihmal etmedi. Kentte üretilerek, alanda satılan ve ikram edilen yüzlerce ürün ziyaretçiler tarafından yoğun talep gördü.

Erzincan Tanıtım Günleri programının ikinci gününde Erzincanlı sanatçılardan Aynur Güneş, Öznur Sulari, Halis Aslan, Nursel Çiçek, Fehmi Güneş, Cengiz Yurtsever, Özden Irmak, Ahmet Yiğit, Ozan Abdullah Çayıroğlu ve Arif Kurt’un konserleri ile katılımcılar Erzincan türkülerine olan hasretlerini giderdi.

BİNALİ YILDIRIM DA KATILIYOR

Ayrıca 9 Kasım Cumartesi günü TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım tarafından yapılacak açılış ile katılımın daha da artması bekleniyor.

REKOR ZİYARETÇİ BEKLENTİSİ

Erzincan Valiliği himayesinde İstanbul Maltepe’deki fuar alanın gerçekleşen 'Erzincan Tanıtım Günleri' yoğun ilgi görüyor. 11 Kasım Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan etkinliğe rekor sayıda ziyaretçi bekleniyor.

Fuar alanına kurulan 50’den fazla stantta Erzincan’dan gelen organik yöresel ürünler İstanbullulardan yoğun ilgi görüyor. Alanda kurulan iki dev çadırın biri kültür çadırı, diğeri ise yöresel ürünler çadırı olarak kullanılıyor. Kültür çadırında valilik, belediyeler ve kurumların kurdukları stantlarda Erzincan kültürü tanıtılırken, yöresel ürünler çadırında Erzincan’a özgü tulum peyniri, bal, kayısı çekirdeği, fıçı peynir, hünnap, saruç gibi birçok organik yöresel ürünler İstanbulluların beğenisine sunuluyor. Bir yandan da konser alanında Erzincanlı sanatçılar sahne alarak ziyaretçileri yöreye ait türkülerle coşturuyor.

Erzincan Tanıtım Günleri’nde koordinatörlük görevi yapan Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Cebrail Uludağ, “İkinci gün itibarı ile şu ana kadar yaklaşık 42 bin kişi geldi. 200 bini geçmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, İstanbul’daki bütün can Erzincanlıları bu hafta sonu Maltepe’deki Erzincan Tanıtım Günleri’ne bekliyoruz. Ayrıca İstanbul’daki tüm vatandaşlarımızı da bu etkinliğe davet ediyorum. Burada 58 tane stant var. 58 standın 42 tanesinde valilik kanalıyla Erzincan’dan tırlarla getirilen Erzincan yöresel ürünleri satılıyor.

Geri kalan 16 stant da İstanbul’da yaşayan Erzincanlı hemşehrilerimizin, yine Erzincan ürünlerini pazarladıkları esnaflarımızın ürünleri satılıyor. Bütün bu ürünler yöresel, organik olarak üretilmiştir. Bu etkinliği Erzincan Valiliği ile beraber yapmaktayız. Valiliğimizin bu konuda çok büyük destekleri oldu. Bütün Erzincanlı hemşehrilerimizin ve İstanbulluların katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Saniye can 4 yıl önce Şikayet Et
    Erzincanliyiz heyecanlıyız
    Cevapla
  • Tugce 4 yıl önce Şikayet Et
    Can Erzincan havasi,suyu, yemekleri ,insanı her şeyi güzel Erzincanım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!