Türkiye nefesini tuttu! Erdoğan katıldı ve rekor geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde milyonlarca fidan dikiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasiler Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes' etkinliklerinde bizzat yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fidan diktikten sonra kampanyaya dair detaylar hakkında konuştu.

GİRİŞ 11.11.2019 16:27 GÜNCELLEME 12.11.2019 09:17
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Türkiye, 11 milyon fidan dikme organizasyonuyla yeşili doğaya kazandıracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara Batıkent'te fidan dikme etkinliklerine katılarak rekora katkıda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''11 milyon fidan toprakla buluşuyor'' etkinliği kapsamında fidan dikim törenine katılıyor. Proje 81 ilde eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fidan dikme etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan satır başları:

 

 

Hedefimiz zümrüt yeşili görüntüsüne kavuşan bir Türkiye'dir. Toprakla buluşturduğumuz bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Fidan dikimini millet meselesi olarak gören milletime teşekkür ediyorum. Bu tarihin ve saatin önümüzdeki yıllarda ağaç günü olarak ilan edilmesine karar verdik. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kararını geçen hafta imzaladım. İnşallah bundan sonra her yıl takvimler 11 Kasım'ı gösterdiğinde fidanlar dikilecektir. 

GEÇMİŞTE AĞAÇ DİYE HAYKIRANLAR ŞİMDİ ORTADA YOK

Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalktı. Haftalarca şehirleri ateşe verip milletin malını mülkünü yağmalamışlardı. O zaman ağaç diye haykıranlara şimdi nerede, hiç biri ortada yok. Bir dikili ağaçları bile yok. Birçok ilimizde ormanlık alanlarımızı nasıl yaktıklarını gördük. PKK terör örgütü ormanlarımızı nasıl yaktığını kendisi açıkladı. Bunların amacı orman değil Türkiye'yi kuşatmaktı. Onlar sakalımızı tıraş ettiler ama bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter. Ama biz onların kollarını kesiyoruz. 

Küresel ısınmanın gündemi işgal ettiği bir zamanda, doğayı korumak için çabalıyoruz. Ülkemizin orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak amacıyla 17 yılda çok büyük çalışmalar yaptık. Erozyonla kaybettiğimiz toprak miktarını arttırdık. Cumhuriyet döneminde yapılan ağaçlandırmanın bir buçuk katını sadece 17 yılda yaptık.

Küresel ısınmanın gündemi işgal ettiği bir dönemde havanın, suyun, toprağın korunması için çalışıyoruz.  Ülkemizin orman alanını çoğaltmak için 17 yıldır çok büyük yatırımlar yaptık. Toplam 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturduk.

Bizim yeşil hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez'

'Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz' diyen bir ecdadın torunlarıyız.  Bu kampanyaya gösterdiğiniz ilgi için tüm milletime bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Erdoğan'dan İBB'nin 'temel atmama' törenine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Ankara'da fidan dikti

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde bugün saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturulacak.

ÇORUM'DAKİ REKOR İÇİN GERİ SAYIM

Çorum'da 1 saatte en fazla fidan dikimi rekor denemesi tamamlandı

Çorum'da "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında Endonezya'ya ait "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun kırılması için gerçekleştirilen deneme tamamlandı. Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, 'Rekoru kırdık' diyoruz ama sayıyı veremiyoruz. Sayımların ardından kesin sonuç açıklanacak. Çorum'a ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

BAKAN SOYLU NAMAZ DAĞI'NDA ŞEHİT ÇOCUĞUYLA FİDAN DİKTİ

Son dakika: İçişleri Bakanı Soylu, tüm Türkiye'de büyük heyecan uyandıran ve beklenilenin çok ötesinde bir katılım gerçekleşen 'Geleceğe Nefes' fidan kampanyasında yer aldı.

81 ilimizde aynı anda başlayan fidan ekimi kampanyası için Bakan Soylu kendine Şırnak'ı ilimizi seçti.

Süleyman Soylu, Namaz Dağı'nda fidan dikti

Şehit evladını yanında götürdü

Şırnak sınırları içerisinde kalan Namaz Dağına, yanına şehit evladını alarak giden Soylu sosyal medya hesabından duygulandıran bir paylaşım yaptı.

Türk halkının büyük ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru kırılması da hedefleniyor.

KADINLARDAN ÖRGÜLÜ DESTEK

Eskişehir'de örgü evi kursiyeri 150 kadın, "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programına destek olmak amacıyla hem fidan dikti hem de fidanları küçük örgü objelerle süsledi. Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Eskişehir-Sarıcakaya kara yolundaki bir alanda yapılan ağaçlandırma etkinliğine katılan kadınlar, diktikleri fidanlara ördükleri örgüleri de iliştirdi.

 

AYDIN'DA EFELER FİDAN DİKTİ

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında, Aydın'da 100 bin fidan dikildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde saat 11.11'de başlatılan fidan dikim etkinlikleri başladı. Tüm Türkiye'de eş zamanlı başlatılan etkinliklerden biri de Aydın'ın Efeler ilçesinde yapıldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte 100 bin fidan toprakla buluşturuldu.

MADEN İŞÇİLERİ FİDAN DİKTİ

Zonguldak’ta fidan dikim törenleri Çaycuma ve Ereğli ilçelerinde gerçekleştirildi. Çaycuma ilçesine bağlı Kahvecioğlu köyünde düzenlenen fidan dikme törenine, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, maden işçileri ile öğrenciler katıldı. Vali Erdoğan Bektaş, etkinliğe katılımının yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini söyleyerek,  Zonguldak'ın çevre bilinci yüksek bir yer olduğunu ve çevre temizliği için de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından saat 11:11’de fidanlar dikildi. Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı müesseselerde çalışan yaklaşık 100 maden işçisi de fidanları toprakla buluşturdu.

MİNİK ÖĞRENCİLER GELECEĞİNİ YEŞİLLENDİRDİ

Konya’nın Çeltik ilçesinde ‘Geleceğe nefes’ kampanyası kapsamında fidanlar toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Geleceğe nefes’ sloganıyla Türkiye’de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını artırmak ve çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacıyla 81 ilde aynı anda başlatılan 11 milyon ağaç dikme programı kapsamında, Çeltik ilçesi Adakasım Mahallesinde, dağıtılan fidanlar toprakla buluştu. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Osman Sak, Belediye Başkan Vekili Cumali Erdoğmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Altunkalem, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KOCAELİ'DE 63 BİN FİDAN

Son dakika: Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ’Geleceğe nefes’ projesi kapsamında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde daha önce yangında kül olan alana 63 bin fidan dikildi.

Türkiye genelinde 2 bin 23 noktada 11 milyon fidan dikmeyi hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ’geleceğe nefes’ projesi kapsamında Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi’nde fidan dikme programı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz aylarda çıkan yangında küle dönen alanda düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

ENGELLİLER DE GELECEĞE NEFES OLDU

"Geleceğe Nefes" fidan dikim kampanyası kapsamında Başkan Atila Aydıner’in öncülüğündeki yüzlerce Bayrampaşalı öğrenci ve engelli, Bayrampaşa Belediyesi Hatıra Ormanı’na fidan dikerek kampanyaya katıldı.

Öğrenci ve engelliler de fidan dikti

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde ‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla 2023 noktada başlattığı 11 milyon fidan dikim kampanyası çerçevesinde, Bayrampaşalı öğrenci ve engelliler, Kemerburgaz Pirinççi Köyü’ndeki Bayrampaşa Belediyesi Hatıra Ormanı’nda yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. Öte yandan her bir Bayrampaşa Belediye personeli adına da birer fidan dikimi gerçekleştirildi. Program öncesinde de Bayrampaşa’daki 11 okulun bahçesine 11 ağaç dikildi.

MÜNİFE NİNE'DEN ANLAMLI DAVRANIŞ


Torununun 3 yaşındaki torunuyla fidan dikmeye gelen Münife Kökeren, gelecek nesle güzel bir ortam bırakmak amacıyla bu etkinliğe katıldığını söyledi. Kökeren, "Torunumun torunuyla geldim. Fidanları kızım aldı bana. Bizim zamanımız geçti. Gelen nesillere daha iyi bir ortam bırakabilirsek ve faydamız olursa ne mutlu bize” diye konuştu.

VAN'DA 70 BİN FİDAN

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında, Van'da 70 bin fidan dikildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde saat 11.11'de başlatılan fidan dikim etkinlikleri başladı. Tüm Türkiye'de eş zamanlı başlatılan etkinliklerden biri de Van'ın Edremit ilçesindeki Kurubaş Mevkisi'nde yapıldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte 70 bin fidan toprakla buluşturuldu.

BARTIN'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ELLERİ SIVADI

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Bartın Üniversitesi Kampus alanında 3 bin 925 fidan toprağa dikildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen milli ağaçlandırma günü kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde Bartın Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde ‘Toprağa hayat, geleceğe nefes’ sloganı ile Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar kampüsünde saat 11.11’de fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun siyasi partilerin temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Konuşmaların ardından saat 11.11’de 1050 fıstıkçamı, 770 selvi, bin ceviz, bin kestane, 30 leylandi, 40 ladin ve 35 sedir ile toplamda 3 bin 925 fidan toprağa dikildi.

ÇANAKKALE 41 FARKLI NOKTADA YEŞİLLENDİ

Çanakkale'de, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında 41 farklı noktada 205 bin fidan toprakla buluştu.

ADANA'DA 205 BİN FİDAN

Son dakika: Adana’da ‘Geleceğe Nefes Ol’ seferberliği kapsamında, 43 noktada 205 bin fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı "Geleceğe Nefes Ol" seferberliği kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da belirlenen 43 farklı noktada fidan dikimi gerçekleştirildi. Kent genelinde 43 farklı noktada toplam 205 bin fidan dikimi yapıldı. Kozan Yolu üzerinde bulunan Gökbuket Mahallesi’ndeki fidan dikimine Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

RİZE'DE ÖĞRENCİLER VE VATANDAŞLAR FİDAN DİKTİ

TOKAT YEŞİLE KAVUŞTU

Son dakika: Tokat'ta 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında 5 ayrı bölgede toplam 44 bin 700 fidan toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yurt genelinde düzenlenen '11 Milyon Fidan Dikim' kampanyasında Tokat'ta 5 bölgede toplam 44 bin 700 fidan toprakla buluşturuldu. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki etkinliğe Vali Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, 48'nci Piyade Alay Komutanı Albay Ayhan Ocak, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte saatler 11.11'i gösterdiğinde toplu fidan dikimine geçildi.

GERCÜŞ'TE VATANDAŞLAR ORMAN İÇİN BİR ARADA

Batman-Gercüş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Batman’ın Gercüş ilçesine fidan dikildi. Türkiye genelinde gerçekleştirilen Geleceğe Nefes Ol seferberliği kapsamında, Gercüş’e 3 bin fidan toprakla buluşturuldu. Etkinliğe, Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, MHP İlçe Başkanı Burhan Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gercüş tepesi diye adlandırılan alanda gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar, kendi fidanlarını toprağa ekip cansuyunu verdi.

ENDONEZYA'YA AİT REKOR ÇORUM'DA KIRILIYOR

Etkinlikte ilk olarak, 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun, Çorum'da 1 saatte 301 bin 111 adet fidan dikilerek kırılıp, Guinness Dünya Rekoru'nun Türkiye adına tescil ettirilmesi amaçlanıyor.

DİJİTAL ALBÜM OLUŞTURULACAK

Organizasyonda, ikinci rekor denemesi de fotoğraf alanında gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde vatandaşların fidan dikerken çektiği fotoğraflardan oluşan bir dijital albüm yapılacak. Daha sonra dünyanın en büyük online fidan dikme anını yansıtan albüm oluşturulup Guinness'e tescil ettirilecek.

BAKANLIKTAN TEŞEKKÜR MESAJI 

Sitede, ağaçlandırma hedefinin aşılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nca teşekkür mesajı yayımlandı. Bakanlık mesajında, "Teşekkürler Türkiye. 'Geleceğe Nefes' seferberliğinde 11 Kasım 2019'da 81 ilde 2023 noktada dikilecek 11 milyon fidanı kısa sürede sahiplendiniz. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak konusundaki bu heyecana karşılık fidan sahiplenme kampanyamıza devam ediyoruz. Sahipleneceğiniz veya bağışlayacağınız fidanları 11 Kasım sonrasında da toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Haydi Türkiye bir gün değil, her gün geleceğe nefes olmaya" denildi. 

FİKRİN SAHİBİ 

Abdullah Enes Şahin adlı kişi, sosyal medya hesabından temmuz ayında, 'Bir fikrim geldi. Biz neden Ağaç Dikme Bayramı ilan etmiyoruz. Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım' paylaşımında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu paylaşıma, 'Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık. Milli ağaçlandırma bayramımızın olması içinde ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız' diye cevap vermişti. 

 

YORUMLAR 109
  • Bmmmnmbu 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri rekormu dedi çorum yüZde 92 ile yüzde yüzü bile tamamlayamamış bir bölge Katılım Durumu %92 Hedeflenen Fidan: 401.110 Sahiplenilen Fidan: 369.769
    Cevapla
  • Bbnm 4 yıl önce Şikayet Et
    Çorum dediğiniz Bölgeden sınırı bile aşamamışlar sonuçlar Katılım Durumu %92 Hedeflenen Fidan: 401.110 Sahiplenilen Fidan: 369.769
    Cevapla
  • tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    agac dikme mevsimi bu mevsim cok iyi oldu.
    Cevapla
  • Muhteşem 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir etkinlik sürekli olması da çok güzel oldu. Ağaçlar katlediliyor diyenler nere !!! onların gerçek amacı belli oldu bahane bulup ülkeyi karıştırmak devlete zarar vermek Akıllı insan doğru ile yanlışı,yalan ile gerçeği ayırt edebilir.
    Cevapla
  • Abdullah38 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim seni başımızdan eksik etmesin rabbim güç kuvvet sağlık nasip etsin aminnn aminnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular