Erdoğan: Gözdağı vermeye kalkarsanız bir anda bitiririz!

Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj faaliyetleri ile ilgili AB üyesi ülkelerin Türkiye’ye yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya varılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert cevap geldi. Erdoğan, "Ey AB, Türkiye sizin bugüne kadar tanıdığınız bir ülke değil. 4 milyon mülteciyi ülkesinde ağırlayan bir Türkiye’ye karşı takındığınız tavrı iyi bilin" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 12.11.2019 13:15 GÜNCELLEME 13.11.2019 14:29
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; 

 

 

'GARANTÖR ÜLKE OLARAK HAKLARIMIZ VAR'

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü gayet güzel açıklamalarını yaptı. AB bir şeyi unutuyor. Siyasette hala çok yeni görev yapanlar. Biz Kıbrıs’ta garantör ülkeyiz, Yunanistan da İngiltere de.. Garantör ülke olarak haklarımız var. Sularda bizim bazı haklarımız var. 

'59'DAN BERİ YAPTIRIM UYGULUYORSUNUZ'

Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar. Uluslararası hukukun herhangi bir hak vermediği ülkeler buralarda çalışma hakkını görüyor, Türkiye’ye gelince ‘yok yaptırım uygulayacağız’ diyorlar Siz bize 59’dan beri yaptırım uyguluyorsunuz. 

'BU MÜZAKERELER BİR ANDA DA BİTEBİLİR'

Ey AB, Türkiye sizin bugüne kadar tanıdığınız bir ülke değil. Sizinle müzakere masasında olan bir ülke bu da bizi bağlamaz. Bu müzakereler bir anda da bitebilir. 4 milyon mülteciyi ülkesinde ağırlayan bir Türkiye’ye karşı takındığınız tavrı iyi bilin. 

'BİZ BUNLARI PEK TAKMAYIZ'

Bunları hafife alıyor olabilirsiniz, bu kapılar açılır bu DEAŞ’lılar da size gönderilir, gönderiliyor bundan sonra siz de başınızın çaresine bakın. Gözdağı vermeye kalkmayın, biz bunları pek takmayız. 

 

 


'NATO' ELEŞTİRİSİ

NATO paktı içerisinde yer alan ülkeler olarak NATO’nun buraya şu ana kadar eğilmediği süreci gözden geçirmesi lazım, artık eğilmesi lazım 3-4 Aralık’taki İngiltere’deki liderler zirvesi çok önemsiyorum, orada bunu tepeden tırnağa gündeme getireceğiz.

'BUNUN İZAHI MÜMKÜN DEĞİLDİR'

NATO kendi müttefiklerine her zaman bu şekilde bakıyorsa, yalnız bırakıyorsa herhalde bunun izahı mümkün değildir. Böyle bir saldırı karşısında Türkiye’yi yalnız bırakacaksınız, hepsini Londra’da dile getireceğiz. 


'YERİ GELDİĞİNDE  UYGULAMAYA KOYARIZ'

DEAŞ’lı Sınırda kalmış kalmamış o bizi pek ilgilendirmiyor. Bunların başka planları da olabilir onları da yeri geldiğinde uygulamaya koyarız. 

AB'DEN SKANDAL TÜRKİYE HAMLESİ

AB Konseyi, AB Dışişleri Bakanlarının Kıbrıs açıklarındaki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. 

AB Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, AB Dışişleri Bakanlarının Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulanmasına ilişkin çerçeve belgeyi onayladı. 

"Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşa dışı sondaj faaliyetlerine cevap olarak uygulanması planlanan kısıtlayıcı tedbirler için bir çerçeve belge kabul edildi" denen açıklamada, sorumlu kişi ve kurumlara karşı kısıtlayıcı tedbirler uygulanmasının mümkün olacağı ifade edildi. 

Söz konusu tedbirlerin seyahat yasağı ile kurum ve kişilerin mal varlıklarının dondurulmasını kapsayacağı kaydedilirken yaptırım listesinde yer alan kişi ve kurumlara AB tarafından fon aktarılmayacağı vurgulandı.

Bu arada Reuters'a konuşan iki AB'li diplomat, yaptırımların sondaj gemilerindeki kaptanları ve TSK mensuplarını da hedef alabileceğini söyledi. 

DIŞİŞLERİ'NDEN AB KARARINA SERT TEPKİ 

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine yönelik uygulamayı planladığı kısıtlayıcı tedbirler için kabul ettiği çerçeve belgesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve çıkarlarını, "Avrupa Birliği’nin tüm izan dışı adımlarına rağmen" korumaktan vazgeçmeyeceğinin daha önce de defalarca ve kuvvetle vurgulandığı anımsatıldı.

Açıklamada, AB Dış İlişkiler Konseyi’nin bugünkü toplantısında bu konuda aldığı kararların, Konseyin 15 Temmuz ve 14 Ekim'deki toplantılarının ardından Türkiye'nin verdiği mesajların hiçbirinin yerine ulaşmadığını gösterdiği kaydedildi. 

Türkiye ve KKTC'nin, 2004’ten bu yana Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının bir gerginlik değil, istikrar unsuru haline gelebilmesi için iyi niyetli bir çaba gösterdiği ve tüm yapıcı ve olumlu girişimleri üstlenen taraf olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve maksimalist pozisyonlarına alet ettiği AB ise bu süreçte ne gerçekleri görebilmekte ne de uluslararası hukuka ve hakkaniyete uygun bir karar alabilmektedir. Haklarımızın tek taraflı olarak gasp edilmesine tabiatıyla izin vermeyeceğimiz, 2004’ten bu yana istikrarla dile getirilmiştir. AB tarafından, hükümsüz ve geçersiz bir yönetime uluslararası hukuk hiçe sayılarak verilen karşılıksız ve anlaşılamaz destek ile Doğu Akdeniz’de önemli bir iş birliği fırsatının rehin alınması gerçekten ibret vericidir."

Türkiye'nin, kalıcı istikrar ve Doğu Akdeniz bölgesinde yaşayan tüm insanların refahı için uluslararası hukukun temel ilkelerinin uygulanması ve bölgedeki iş birliğini teşvik etmeyi sürdüreceği vurgulanan açıklamada, "Bununla birlikte, daha önceden Kıbrıs sorununun çözülmesine katkıda bulunabilecek tarafsız bir aktör olma vasfını çok uzun süre önce yitiren AB’nin, Doğu Akdeniz’de de yapıcı ve yararlı bir tutum alabilmesinin mümkün olmayacağı görülmektedir." denildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''2004'ten bu yana Türkiye ve KKTC'nin egemenlik ve meşru haklarına saygı gösterilmesi çağrılarımız karşısında pervasız bir tutum benimseyen AB’nin, biz de faaliyete başladıktan sonra iyi komşuluk ilkesine saygı gösterilmesine atıfta bulunması, en hafif tabirle ironiktir. Ülkemizin tehditlere boyun eğerek, Doğu Akdeniz’deki haklarından geri adım atmasını ummak beyhude bir beklentidir. Bu itibarla Doğu Akdeniz’deki arama ve sondaj faaliyetlerimize aynı şekilde devam edeceğimizden kimse şüphe duymamalıdır.'' 

YORUMLAR 118
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapı açılmaz AB dediği olur bence
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa 25 ülkesi Yeni Askeri Proje kurdular ... NATO , ABD, Türkiyesiz ... Türkiye Acil Pakistan’dan ATOM Nükleer Rakett ve Füzeler almalı veya Üretmelidir ... Çünkü Dünya Güvenilmez ve Dost Az ... Düşman Çok fazla ... Türkiye Hızlı ve Zaman kaybetmeden yapacağı En Akıllı İŞ bu.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD PLANI NEDİR? “Yeter ki PKK/YPG/SDG’nin bölgesine Türk askeri girmesin, ama bunu sağlamak için PKK terör örgütü taraflarca sindirilsin. Rusya ve Esed bu konuda sürece destek versin. Rusya desteği ile Şam ve SDG acilen bir anlaşmaya varsın. Şam, SDG’nin PKK ile bir ilgisi yoktur, açıklamasını yapsın. Sonra SDG ve Şam entegrasyonu süreci başlatılsın.”
    Cevapla
  • Hür adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün 1 euro 1 kuruş bile etmeyecek çünkü AB çökecek
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    eskiler hep derdi avrupa ya rest çeksinler açlıktan ölmeye razıyım.
    Cevapla
  • man 4 yıl önce Şikayet Et
    o lafın gelişiydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak