Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı tampon bölgede kaldı

Türkiye'nin Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nda yakalayarak dün Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan sınır dışı ettiği ancak Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı trörist iki ülke arasındaki tampon bölgede bekleyişini sürdüyor.

Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı tampon bölgede kaldı
Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı tampon bölgede kaldı
GİRİŞ 12.11.2019 23:19 GÜNCELLEME 12.11.2019 23:20
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı sırasında yakalanan DEAŞ'lı Muhammad Darwis B., tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden dün sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi.

SAATLERCE TAMPON BÖLGESİNDE BEKLİYOR

Ürdün uyruklu ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olduğu iddia edilen DEAŞ'lı terörist, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a sınır dışı edildi. Ancak karşıdaki Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunanlı görevliler, teröristi kabul etmeyerek yaya olarak geri gönderdi. Türkiye'nin de kabul etmediği Muhammad Darwis B., iki ülke arasındaki tampon bölgede kaldı.

 


DEAŞ'lı terörist akşam saatlerinde Yunanistan'a giriş yapmak için ikinci kez Kastanies Sınır Kapısı'na gitti. Yunanlı görevliler ise bu kez teröristin pasaportuna 'ülkeye giremez damgası' vurdu. Ardından da yeniden geri gönderdi.

Tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lı, gece yarısı Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki görevliler tarafından alındı. Geceyi bir araçta geçirmesi sağlanan ve yiyecek ile içecek ihtiyacı karşılanan DEAŞ'lı, sabah saatlerinde tampon bölgeye konulmuştu.

 

Muhammad Darwis B.'nin buradaki bekleyişi sürerken, Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki güvenlik önlemleri artırıldı. Sınır kapısının önü resmi ve sivil araçlar çekilerek kapatıldı.



ABD İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

BBC Türkçe'nin bir hükümet yetkilisinden edindiği bilgiye göre, ABD vatandaşı olan terörist, kendi isteği üzerine Yunanistan'a gönderildi ancak Yunanistan kabul etmediği için tampon bölgede kaldı. Tampon bölgede kalan ABD'li DEAŞ'li teröristin durumuyla ilgili olarak, ülkesiyle görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

YORUMLAR 45
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Edirneden londraya kadar olan avrupa ülkelerinden ham petrol çıktıgını bilmiyorum bu batılı ülkelerin enerji temini orta dogudan ve kuzey afrika ülkelerinden gemilerle limanlara naklediliyo ve avrupa daki çeşitli rafinerlere ve kimya fabrikalarına boru hatlarıyla ulaştırılmaktadır bu boru haflarını 1958.60. Larda abd yapmıştır ve hala abdnin almanyada askeri bulunmaktadır bu enerji kaynagını korumak ve genişletmek için tüm kurgu ve senaryolar yapılıp baş yönetmen abd tarafından oyuncular bulunup oynatılmaktadır not italya trieste fransa marsilya la havre hollanda rotterdam limanlarından nerelere boruhatlarıyla ham petrol ulaştırılıyo bakabilirsiniz
    Cevapla
  • çözüm 4 yıl önce Şikayet Et
    Denizden gönderin
    Cevapla
  • abdullah ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli olmak lazım , oradan kacıpta yasadısı yollardan yunanistana kacabilir :))))
    Cevapla
  • Özgür t. 4 yıl önce Şikayet Et
    Çölün ortasında bir hapishane yapıp buraya koyacaksın. Kapıyıda üzerlerina kaynakla kapatacaksın. Yesinler birbirlerini içeride...
    Cevapla
  • adilce 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman bizde kaçan fetöcüleri silelim abd de kalsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı