Türkiye'den Tel Abyad'a yol ve elektrik hizmeti

Türkiye'den giden ekipler, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarılan Suriye'nin sınır ilçesi Tel Abyad'da yol ve elektrik hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'den Tel Abyad'a yol ve elektrik hizmeti
Türkiye'den Tel Abyad'a yol ve elektrik hizmeti
GİRİŞ 12.11.2019 21:35 GÜNCELLEME 12.11.2019 21:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'den giden ekiplerce, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarılan Suriye'nin sınır ilçesi Tel Abyad'da yol ve elektrik hizmeti için çalışmalar devam ediyor.

 

 

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden kurtarılan Tel Abyad'da hayatın normale dönmesi için kamu hizmeti veriliyor.

Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi nezaretinde sınır ötesinde görev yapan kamu kuruluşları, çeşitli altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Karayolları ekiplerince Akçakale Sınır Kapısı ile Tel Abyad şehir merkezi arasındaki 10 kilometrelik kara yolu da onarıldı. Yaklaşık 50 ton sıcak karışım asfaltın kullanıldığı çalışmalar sonucu uzun yıllardır bakım görmemiş olan kara yolu, yama ve serim çalışmalarının ardından kullanılabilir hale getirildi. 

Tel Abyad'da yaşanan enerji sorununu çözmek için de sahada çalışmalarını sürdüren İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, TEİAŞ marifetiyle ilçeye enerji sağlayan trafo merkezi ile dağıtım hatlarında onarım çalışmalarını tamamlayarak test çalışmalarını yaptı. Arızaların giderilmesinin ardından şehre elektrik verilmesi planlanıyor.

Öte yandan, kısa bir süre önce de Resulayn'da, ilçenin içme suyu ihtiyacının karşılanması için DSİ tarafından sondaj kuyusu kazılarak şebeke bağlantıları yapılmıştı.

YORUMLAR 3
  • Mete TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail Suriye'nin petrolünü alıyor, biz ise oradaki kiliseleri, yollarını ve elektrik şebekelerini düzeltiyoruz. Bunların parasını kim verecek?
    Cevapla
  • ÖMER CILIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi yapan kim ise Yalova Taşköprü Beld. Kabaklı Köyündeki (vergi ve imar affı bedellerini düzenli ödediğimiz) evimize de elektrik hizmeti sunarsa çok seviniriz. Geçmişte gelseydi belki koyunlarımı satmaz ve hayvancılığa katkıda bulunabilirdik ama olsun şimdi ceviz yetiştirmeye uğraşıyoruz bu da bi şey. Lütfen aldığınız vergileri yol su elektrik olarak vatandaşa geri verin...
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    kacak ev yapıyorsun devlet tarafından affediliyorsun sonrada beledıyeden hızmet beklıyorsun... sonrada devletını şikayet edıyorsun. bunun yerı burasımı gıt beledıyenle konus madem okadar haklısın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!