Türkiye, ABD'yi F-35 için uyaracak! Dev zirve dönüm noktası...

Haber 7 yazarı Taha Dağlı, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplantının gündem maddelerinin belli olduğunu dile getiren Dağlı, ziyaretin Türkiye-ABD ilişkilerinde dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Türkiye, ABD'yi F-35 için uyaracak! Dev zirve dönüm noktası...
Türkiye, ABD'yi F-35 için uyaracak! Dev zirve dönüm noktası...
GİRİŞ 13.11.2019 10:30 GÜNCELLEME 13.11.2019 10:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İşte Taha Dağlı'nın o yazısı; 

Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yarın gerçekleştirilecek olan zirve, son yıllardaki en önemli görüşme olacak. Toplantının gündem maddeleri üç aşağı beş yukarı belli.

 

 

''PKK'YA DESTEK SÜRÜYOR'' DENİLECEK

Masadaki en sıcak konu PKK olacak gibi duruyor.
ABD ile Türkiye arasındaki mutabakat süreci işliyor. ABD, Türkiye’nin operasyon alanlarından askerlerini çekti ancak PKK’ya destek sürüyor.
Bu mesele Trump’a izah edilecek.

 

 

''TEHDİT GELİRSE PKK'YI VURACAĞIZ'' UYARISI YAPILACAK

PKK-PYD-YPG ve unsurları Türkiye’ye yönelik tehditlerine devam ederse Türkiye’nin tavrı ne olacak?

Böyle bir durumda Mehmetçik, PKK terör örgütüne anında müdahale edecek.
Neticede Barış Pınarı harekatı sonlanmış değil Türk askeri Fırat’ın doğusunda operasyonel faaliyetlerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun Bloomberg’in sorularını yanıtladı.

YPG’nin bölgede faaliyetini sürdürdüğüne değinen Altun, Türkiye’nin bu örgütten gelebilecek saldırı ve provakasyonlara cevap vermekten geri durmayacağını vurguladı.

Yani Erdoğan, Trump'a ''PKK'ya desteği sürdürüyorsunuz ama PKK bize saldırmaya kalkarsa, hemen karşılık verilecek, Türkiye’nin terörle mücadele operasyonları devam edecek'' uyarısını yapacak.

ABD'NİN PETROL POLİTİKASINDAKİ RİSKLER ANLATILACAK

ABD çektiği askerlerin bir bölümünü Suriye’deki petrol sahalarına geri gönderdi. O askerler Haseke ve Deyrizor bölgelerinde PKK teröristleriyle birlikte hareket ediyor. Türkiye’ye göre ABD’nin bu politikası büyük riskler içeriyor. Fahrettin Altun ABD’nin petrol konusundaki tavrının oluşturacağı tehlikelerin de Trump’a anlatılacağını söyledi.

''MÜTTEFİKSENİZ FETÖ İÇİN GEREKENİ YAPIN''

Türkiye’nin ajandasında FETÖ de var. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası ABD, FETÖ elebaşının iadesi için hiçbir somut adım atmadı. Trump'dan bir müttefik olarak bu konuda gerekeni yapması istenecek.

S400'LER NEDEN ALINDI, PATRİOTLAR NE OLACAK

Erdoğan-Trump zirvesinde ABD tarafının talepleri de olacak.
Onların başında Amerikan patriotlarıyla Rus S400’ler var.

ABD, Türkiye’yi ''patriotları almadı onun yerine S400 satın aldı'' diye suçluyor.
Türkiye neden S400 aldı? Bu sorunun yanıtı Trump’a bir kez daha söylenecek.
Ayrıca Türkiye’nin patriotları almama gibi bir düşüncesinin olmadığının da altı çizilecek.

Prof. Fahrettin Altun, ''ülkemizin jeopolitiği, birden fazla hava ve füze savunma sistemini gerektirmektedir. Ayrıca, Patriot sistemleri satın alabileceğimizi söylediğimizde, ABD S-400 sistemini satın almama şartını ekledi'' diye konuştu.

''YAPTIRIM İKİ TARAFA DA KAZANÇ GETİRMEZ'' UYARISI YAPILACAK

Masadaki konu başlıklarından biri de F35 projesi.
ABD, S400 satın aldı diye Türkiye’yi proje ortaklığından çıkarmakla tehdit etmişti.
O süreç devam ediyor.

Olası bir yaptırıma nasıl karşılık verileceği de Trump’a anlatılacak.
Altun ''yaptırım olursa Türkiye-ABD işbirliğini yok etmeye kararlı olanlar dışında hiç kimse kazançlı çıkmayacaktır'' dedi.

Yani ABD Türkiye’ye F35 yaptırımı uygularsa Başkan Erdoğan, Trump’a böyle bir karardan dolayı iki tarafın da zarar göreceğini anlatacak.

ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNDE DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR

Kısacası konular da Türkiye’nin neler söyleyeceği de belli.
Ama önemli olan bir kısım daha var.
O da Türkiye-ABD ilişkilerinin bundan sonra nasıl bir hal alacağı.
Malum 2013’ten bu yana sürekli gerileyen bir ilişki var ortada.
Fahrettin Altun bu duruma ısrarla dikkat çekiyor.
“Çözüm bekleyen bir çok konu var ve bunların çoğunda ilerleme kaydedilmedi üstüne bir de son iki yılda yeni meseleler ortaya çıktı” diyor.
Bu nedenle Başkan Erdoğan ile Trump arasındaki görüşme bir hayli kapsamlı ve detaylı olacak.
Zira çıkacak olan sonuç iki ülkenin bundan sonraki ilişki düzeyinde de belirleyici bir unsur olacak.

YORUMLAR 14
  • yazılım uzmanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu ülkenin okullarında eğitim almış yüksek mühendisim. Kimseye hava attığım yok ancak artık sessiz kalamıyorum. F35lerde bulunan yazılım uçakla ilgili tüm bilgileri abdye gönderiyor. Operasyona çıkan uçak daha hedefe varamdan bilgisi abdye gidiyor. İstenirse bu uçaklar havada bile olsa uzaktan motorları kapatılabilir. Ayrıca bu uçaklar alınsa bile abdden izinsiz harekata katılamaz. Reisin çevresindeki danışmanların hiç mi araştırması yok? Bu uçaklar uçan bir tabut. Devletime sesleniyorum F35 alınmasın bunun yerine TFX'e hız verin
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis pyd boşaltmazsa operasyon kaldığı yerden devam eder dedin ha bire açıklama yapıyon terk etmediler diye uçağın türkiyeye ulaştığı anda kalan bölgelerin de operasyon ile temizlenmesini istiyoruz ayrıca F35 verdiler verdiler vermezlerse ilk etapta 50 su35 ileriki zamanda derhal tfx gerçekleşmeli bu abd hainleri ile iş yapılmaz incirliği derhal boşaltmaları da beklentimiz dir
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    inş f35 alırız. çok güzel uçak. dandik rus uçaklarını gördük israil batır batır düşürüyor. f35'i alıp linux işletim sistemi kurulur mis gibi yerli uçak olur.
    Cevapla
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 Bize hizmet verecek bir uçak değil. Çünkü bir kere yazılımı bizim değil. Dolayısıyla ha var ha yok. Yani onca paramızla havada uçan çöp tenekesi.
    Cevapla
  • mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bilgisayar mühendisiyim. Ne güzel kuruyorsun linuxu be! F35 nereden iyi uçak oluyormuş? Bu uçağın abd ile veri bağı bağlantısı var. İsterse uçak havadayken uzaktan kapatılabiliyor. Uçan tabut bunlar. Ucuza verilse dahi alınmamalı!
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerede israil patır patır düşürdü ??? F35 bize hiç bir avantaj sağlamıyacak. Koleksiyon yapmıyoruz,bizim istediğimiz gibi kulanabileceğimiz uçak lazım oyuncak değil. Rus uçakları fuar da gördük, on numara uçaklar !
    Cevapla
  • baran 4 yıl önce Şikayet Et
    abd çok iyi karar vermelidir ortadoğuda jandarma komutanını kaybederse artık esamesi geçmez altını oymuş olur diyarbakırı kaybeder kıbrısa yunanistana göç eder artık dostu kalmaz
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    SU 57 ler gelsin Abd den alınan herşey şaibeli artık... Bize verseler bile uçakların beyninde çip yerleştirirler bu uçakLarı gökyüzünde selfi çekmek için almıyoruz ABD Pkk nın babası Fetö Terör örgütününü anası 1 numaralı Türkiye düşmanı İsrail güdümlü bir devlet ASLA SİLAH ALMAMALIYIZ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...