Bakan Soylu: Çok önemli adamlarını ele geçirdik!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Korucular Hizmet İçi Eğitim Semineri"nde öenmli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Suriye'de devam eden operasyonlar neticesinde terör örgütü DEAŞ'ın çok önemli bir ismini ele geçirdiklerini duyurdu.

GİRİŞ 13.11.2019 13:08 GÜNCELLEME 14.11.2019 12:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van'da iştirak ettiği "Korucular Hizmet İçi Eğitim Semineri"nde terörle mücadeleye değinerek "DEAŞ'ın önemli bir adamını yakın zamanda Suriye'de ele geçirdik." dedi.

YAKIN ZAMANDA ÇOK ÖNEMLİ OPERASYON OLACAK

 Son dakika: Şunu söylemek isterim. FETÖ’yle de mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyu rahat olsun, milletimiz rahat olsun. Bu FETÖ meselesini dibini kazıyana kadar; kim ne söylerse söylesin… Vazgeçmeyiz, vazgeçen namerttir. Ve bir şeyi daha söyleyeyim, bunu da korucularımız huzurunda söyleyeyim. FETÖ’ye önümüzdeki günlerde çok önemli bir operasyonla daha geliyoruz, arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyor. Bu müsibetleri, bu ülkenin üzerinde kötü bir emel düşünmeyene kadar kazımaya kararlıyız. Burada şahsımızın olup olmaması çok önemli değildir. millet bu kararı vermiş. Hiç kimse aman bu adamlar değişir de başkaları gelir, bu mücadele biter diye beklemesin. Bu mücadeleyi bu milletin evlatları sonuna kadar sürdüreceklerdir.

ALMANYA VE HOLLANDA'NIN DEAŞ İNADI KIRILDI

İçişleri Bakanı Soylu, Almanya ve Hollanda, kendi memleketlerine mensup DEAŞ'lı teröristleri, aileleri ve çocuklarıyla alacaklarını dile getirdi.

30 FARKLI ÜLKENİN TERÖRİSTİ

Soylu ayrıca Türkiye'de geri kabul merkezinde 250, Barış Pınarı Harekatı ile kontrol altına alınan bölgede 850 ve Türkiye'deki cezaevlerinde 1180 IŞİD'linin olduğunu söyledi ve Soylu, bu kişilerin 30 değişik ülkenin vatandaşları olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ve bazı ülkelerle imzaladığı “Geri kabul anlaşmaları” ilgili BM Güvenlik Konseyi kararı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesinin Türkiye'ye bu teröristleri ülkelerine iade etme hakkını tanıdığına dikkat çeken Soylu, “Anlaşmaların gereğini yapıyoruz” dedi.

Muhatap ülkelerin IŞİD militanlarını teslim almak için ekip göndermek zorunda olduğunu vurgulayan Süleyman Soylu “Cezaevlerinde bulunanları polis eşliğinde gönderiyoruz. Ancak diğerlerini uçağa bindirip tek başlarına gönderiyoruz. Bu bizim hakkımız. Uluslararası anlaşmalara dayanarak prosedürü uyguluyoruz.” diye konuştu.

ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'lıların iadeleri ile ilgili ABD ziyareti öncesinde dünyaya resti, "DEAŞ'lıları ülkelerine iadeye başladık, buralarda da bir telaş, tutuşma süreci de başlamış bulunuyor. Bugüne kadar biz düşündük, bundan sonra da onlar düşünsün. 9 Ekim tarihinde başlattığımız Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin son bilgileri konuşma fırsatı bulacağız." sözleriyle çekmişti

 

 

YORUMLAR 10
  • işin aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bir de pkknın en başındakilerin işini bitirin artık
    Cevapla
  • Mg1907 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetö kazınıp atılmalı bu topraklardan. Hainler halen çalışıyor. Çocuklarımızın geleceği için tüm terör örgütlerini silip atmalıyız ülkemizden. Sayın Bakanımıza güvenimiz sonsuz. Allah yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • görele 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım sana hayran oluyorum allahım yar ve yardımcınız olsun...
    Cevapla
  • ERDAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendine biçilen görevi yapar Allah'ın adaletini bekleyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı