Son dakika haber: Şanlıurfa'daki Zırhlı Tugay komutanlığında patlama

Son dakika haber... Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında patlama olduğu ihbarı üzerine bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa Valisi Erin, "Cephanelikte patlama meydana geldi. Cephaneliği korumakla görevli 5 personel yaralandı. Sağlık durumları iyi, bilinçleri açık"dedi.

GİRİŞ 14.11.2019 02:50 GÜNCELLEME 14.11.2019 02:56
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında patlama olduğu ihbarı üzerine bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

Alınan bilgiye göre, Tugay Komutanlığının içinde bulunduğu Yüzbaşı Ali Saip Kışlası'nda patlama olduğu ihbarı yapıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi yönlendirildi.

Çevredeli yollar da polisler tarafından trafiğe kapatıldı.  

VALİ ERİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaptığı açıklamada olayın Tugay Komutanlığının içinde bulunduğu Yüzbaşı Ali Saip Kışlası'nda meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın cephanelikte yaşandığını aktaran Erin, "Cephanelikte patlama meydana geldi. Cephaneliği korumakla görevli 5 personel yaralandı. Sağlık durumları iyi, bilinçleri açık." bilgisini verdi.

Erin, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını sözlerine ekledi. 

ERİN'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Vali Erin daha sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada "13.11.2019 günü saat 22.30 sularında ilimiz askeri yerleşkesi içinde bulunan bir mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Söz konusu depoyu korumakla görevli 14 personelimiz, meydana gelen patlama sonucunda yaralanmıştır. Yaralı personelimiz ilimizde bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." ifadelerini kullandı.

"MÜHİMMAT DEPOSUNDA İKİ AYRI PATLAMA MEYDANA GELDİ"

Şanlıurfa Valiliği, tarafından yapılan açıklamada ise  "Mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Depoyu korumakla görevli 9 personelimiz patlama sonucunda yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlık açıklaması şekilde:

"Şanlıurfa’da bulunan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait bir hafif silah mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenle saat 22.50 sularında patlama meydana gelmiştir.

Patlamada yaralanan  personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır.

Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ORGENERAL DÜNDAR'DAN ASKERLERE ZİYARET

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesine geldi. 

Dündar ve Erin, hastanede tedavi altına alınan 17 yaralının sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Patlamadan etkilenen sivil vatandaşın kontrol amaçlı yoğun bakımda tutulduğu, yaralı 16 askerin ise taburcu olabilecek durumda olduğu öğrenildi. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • msk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence mühimmat deposu değil patlayan yer barış pınarı harekatı koordinasyon merkezi.Geçen hafta başkan Erdoğan burayı ziyaret etmişti. Patlama saati tamda beyaz saraydaki toplantı saatine denk geliyor.Bence sabotaj Amerika mesaj veriyor sen buradayken senin komuta merkezini vururuz diyor
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle kardeşim ama Allah var gam yok biz abd israil ingiltere ve tüm batının yüz yıllık planlarını 6 günde bozduk ne yapsalar boş
    Cevapla
  • dedeoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah, cephede karşımıza çıkamayanlar cephe arkasında kalleşçe ve sinsice hareket ediyor
    Cevapla
  • harbi 4 yıl önce Şikayet Et
    askerliğimi o tugayda yaptım. lojistik destek komutanın şoförüydüm. ağustos 2016 dan bahsediyorum. komutanım nöbetçi amir olması sebbeiyle gece devriyesine birlikte çıktık ve o mühimmat deposunda devriye atarken görevli astsubay ve uzman çavuşların bilgisayar ve kameralar odasında uyuduğunu gördük.komutanım yüzlerine tükürdü. ve depo sahasını gezerken güvenlik kulelerindeki askerlerden tatbikat yapmalarını emretti fakat telefon hatları kopuk olduğu için acil müdahale mangasına bile haber veremediler. demem o ki o tugayın çok iyi bir denetime ihtiyacı var.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mühimmat depolarında ki patlamalar alışkanlık haline geldi, benim hatırladığım 4-5 tane oldu. Hiç tetbir alınmıyor mu? Çök önemli olan bu yerler korunsmıyorsa nereler, nasıl nadıl korunacak.
    Cevapla
  • mahcan 4 yıl önce Şikayet Et
    etrafı şehrin binalarıyla çevrili tugayın zaman kaybetmeden şehir dışına taşınması gerekiyor. Hem yetkisi de belediyeye verilmiş. Neden bu proje hayata geçilmiyor..Alla yaralı askerlerimize şifa ihsan eylesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme