Ara bölgede kalan terörist ile ilgili sürpriz gelişme!

İçişleri Bakanlığı: "ABD'nin taahhüdü üzerine, ara bölgede kalan yabancı terörist ABD'ye gönderilmesi için gerekli işlemler başlatıldı."

GİRİŞ 14.11.2019 14:21 GÜNCELLEME 25.11.2019 14:12
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

 

 

Yabancı Terörist Savaşçı olan ve hakkında sınırdışı kararı alınan, 11.11.2019 tarihinde isteği üzerine 3’üncü ülke olarak Yunanistan'a sınır dışı edilen ancak Yunanistan'ın kabul etmemesi üzerine ara bölgede kalan Amerika Birleşik Devleti uyruklu Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) ile ilgili olarak; ABD tarafından ülkeye kabul edileceği ve seyahat belgesi düzenleneceğinin taahhüt edilmesi üzerine ABD’ye gönderilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

 

 

8 TERÖRİST DAHA SINIR DIŞI EDİLİYOR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada da şu ifadelere yer verildi; 

''Yabancı Terörist Savaşçıların (YTS) ülkelerine iadelerine devam edilmektedir. Bu kapsamda bugün, Birleşik Krallık uyruklu 1 YTS'nin Londra'ya, Almanya uyruklu 7 YTS’nin ise Berlin'e sınır dışı edilmesi işlemleri gerçekleştirilmektedir.'' 

PAZARKULE'DEN SINIR DIŞI ETMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde terörist unsurlara yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sırasında yakalanan DEAŞ'lı, tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden 11 Kasım günü sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi. 

Pazarkule'den Yunanistan'a sınır dışı edilen terörist, Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunanlı görevliler tarafından kabul edilmedi. 

Yunanlılar, DEAŞ'lı teröristi yeniden Türkiye'ye yaya olarak geri gönderdi. Türkiye'nin de kabul etmediği DEAŞ'lı iki ülke arasındaki tampon bölgede beklemeye başladı. 

YORUMLAR 37
  • Reisim 4 yıl önce Şikayet Et
    Deasi kimin destekledigi nasil da belli oldu..abd kendi savascisinin bu haline daha fazla dayanamadi ulkesinde misafir edip tekrar savasa gonderecek..belki de yuzlerce insanin ölmesine sebep olacak turkiyedeki bir patlama icin hazirlayacak..Biz de o zaman nerde yanlis yaptik yine diye bakariz..Elimizdekini dusmana teslim edip yine ulkemizde bir eylemde kullanilirsa sasmayalim..cok safiz cook..
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu deasli teröristler kim bilir kac can aldi kac kadina cocuga tecavüz etti bunlar idam edilmeli teröristin yasamaya hakki yok
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden kafasına sıkmıyorlar
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı biz besliyeceğiz, bu kadar basit olay!
    Cevapla
  • yasar 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar deaşlıları almak istemez çünkü onlar kullan at modeller. Fetöcü olsa alırlar alırlar onlar çok kullnımlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri