ABD Savunma Bakanlığı'ndan son dakika F-35 açıklaması!

SON DAKİKA HABERİ: ABD Savunma Bakanlığı tarafından F-35'ler ilgili beklenmedik bir açıklama geldi. Programının kritik bir parçası olan Otonom Lojistik Bilgileri Sistemi’nin savaş aracının ihtiyaçlarını karşılayamadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, acilen değişikliğe gidilmesi gerektiği vurgulandı. İşte detaylar...

ABD Savunma Bakanlığı'ndan son dakika F-35 açıklaması!
ABD Savunma Bakanlığı'ndan son dakika F-35 açıklaması!
GİRİŞ 14.11.2019 20:26 GÜNCELLEME 14.11.2019 20:42
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı tarafından F-35 programının kritik bir parçası olan Otonom Lojistik Bilgileri Sistemi’nin (Autonomic Logistics Information System/ALIS), savaş aracının ihtiyaçlarını karşılayamadığı belirtilerek, "ALIS’te görülen sorunları çözebiliriz ve çözmeliyiz.” denildi.

Buna göre sistemde değişikliğe gidilebileceği ifade edildi.



BİLGİ İŞİLEMİN BEL KEMİĞİ

 

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, F-35 üreticilerinin ALIS’i F-35 sisteminin 'bilgi işlem belkemiği' olarak tanımladığı ve ALIS’in hava aracının idamesi, bakımı, planlaması ve desteği kapsamında kullanıldığı vurgulandu. Örnek olarak, hem operatörler, hem de bakımcıların ALIS’i iş siparişleri ve otomatik parça siparişinde kullanabildiği söylenirken, F-35 sisteminde, araç yere indikten sonra sisteme ALIS’in yüklenmesini sağlayan geniş bir sensör yelpazesi bulunduğu belirtildi. Bu sistemin aracın nasıl performans gösterdiğini analiz edebildiği, eskiyen parçaları belirleyebildiği ve bunların siparişini verebildiği belirtildi.  



'NE YAZIK Kİ...'

ABD Savunma Bakanlığı satın alım ve sürdürülebilirlik müsteşarı Ellen M. Lord, Perşembe günü konuyla ilgili ABD Silahlı Hizmetler Komitesi’nin iki alt komitesine ait ortak basın toplantısında şunları söyledi:

 

“Ne yazık ki şu an gördüğümüz üzere ALIS, savaş aracının ihtiyaçlarını karşılayamıyor. ALIS’te görülen sorunları çözebiliriz ve çözmeliyiz.”

Savunma Bakanlığı’nın ALIS sorumluluklarını belirli bir süre zarfında tamamlamaları için belirli kişilere verdiğini belirten Lord, şöyle devam etti:

“Şu an yaptığımız şey, ödenen vergilerin doğru kullanılması için ve aracın ihtiyaçlarının karşılanması için yeniden inşa etmek ve bunun hangi kapasitede uygulanabileceğine yönelik detaylı bir plan üzerinde çalışıyoruz.”

Lord’un yanında ABD Hava Kuvvetleri Korgenerali Eric Fick de mevcut ALIS sisteminin 3.1.1.1 versiyonuna sahip olduğunu, fakat 3.5 versiyonu üzerinde çalışıldığını vurguladı. Fick, söz konusu gelişmenin “kullanıcılara daha iyi bir sistem sunulması için temel işlevselliğe 300 sabitleme tamiri” içerdiğini belirtti.

YORUMLAR 32
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanının :"1940'lı yıllarda envanterden çıkarılarak Kayseriye pervaneli uçakları gömmüşler " diye açıklama yaptığı günlerde, F-4 FANTOM uçaklarının birden "UÇAN TABUT" ilan edilerek, "F-35 ANLAŞMALARININ HIZLANDIRILMASI"nın ve ülkedeki 70-80 FANTOM'un envanterden çıkarılması konusuna da birileri el atmalı???
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ -2 ; F-35 Uçakta havada ve yerde bilgileri bildiren entegre Harekat/ Lojistik sistemi mevcuttur. Özetle uçağı yerde çalıştırdığınız anda Lojistik ve harekat planlama bilgileri “ABD DEKİ MERKEZE ANINDA GÖNDERİR”..Meali nedir?: ABD’NİN İSTEMEDİĞİ BİR HAREKATI ASLA YAPAMASSINIZ ( Örn: Kandile veya Yunanistana bir harekat yapacaksınız. Hedef bilgileri, koordinatları, görev sonucu havada ABD’ye gider. Uçak dış etkiye açık “ABD istemesse motorunu bile yerde çalıştıramassınız..SONUC : SİLAH SİSTEMİ OLARAK BAŞKA BİR ÜLKEYE BAĞIMLIYSAN ASLA ÖZGÜR OLAMASSIN…
    Cevapla
  • Dirgen 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya milletlerinin hayatı hakkı ve hürriyeti amerika yıkılmadan hasıl olamaz.(Timurtaş r.a)
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    abd sorunları çözerken biz topol M 'e geçelim.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve israil terörist devlettir bunlardan bir şey olmaz ne kadar uzak durursak o kadar iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri