Antalya ve İstanbul'dan haberler geldi! RTÜK uyardı, Bakanlık açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya ve İstanbul'da peş peşe meydana gelen vakalara ilişkin olarak bir açıklama yaparak, söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere bir araştırma komisyonu kurulduğunu duyurdu. Araştırmanın sonuçlarının kamuoyuyla detaylı bir rapor halinde paylaşılacağı ifade edildi. Konu ile ilgili bir son dakika uyarısı da RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den geldi.

GİRİŞ 15.11.2019 14:25 GÜNCELLEME 15.11.2019 15:54
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İstanbul Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki bir evde yaşayanlara 6 Kasım'da ulaşılamadığı ihbarı üzerine adrese giden polis ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatıyla girdikleri dairenin kapısında "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin" notuyla karşılaştı. Yapılan incelemede Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin hayatını kaybettiği belirlendi.

Geçtiğimiz hafta da, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir apartmanın 8. katında yaşayan dört kişilik aile ölü bulunmuştu. Evdeki cesetlerin Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek'e (38) ile çocukları Ceren Şimşek (9) ve Ali Çınar Şimşek'e (5) ait olduğu tespit edilmiş, Şimşek ailesinin bir kimyasal madde kullanarak intihar ettikleri açıklanmıştı.

İSTANBUL'DA İKİNCİ VAKA

Bu sabah İstanbul Bakırköy'de gelen ihbar üzerine eve giden polis, biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Kimyasal madde kokusu üzerine olay yerine AFAD yetkilileri çağrıldı. Kaymakamlık yaptığı açıklamada, olay yerinde kimyasal madde tespit edildiğini açıkladı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya ve İstanbul'daki vakalara ilişkin olarak bir açıklama yaptı ve söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere bir araştırma komisyonu kurulduğunu duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklama şu şekilde;

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir.

Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu.

Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşacağız.

Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.

Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz."

RTÜK'ten Antalya ve İstanbul'daki intihar vakalarına ilişkin uyarı

RTÜK'TEN UYARI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul'da bir evde biri çocuk 3 kişinin kimyasal madde ile intihar etmesi ile ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu.

Şahin, "Haberci dostlarımıza tekraren bir hatırlatmayı zaruri görüyorum. İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız. RTÜK olarak, bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 65
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    ya eski turkiye nasil di, ekmek yiyordu sade, dikkatli olacan, gelire gore harcican, turkiye de lokantalar hep ful, avrupa da bunu goremesin.
    Cevapla
  • Yusuf kenanoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Zor durumda olan ailelerin bir bahaneyle evlerine girip zehirleyerek öldürüyorlar kaos tan nemalanan bazı basın stk marjinal gruplar siyasi provokatörler bunu malzeme yapıp kamuoyunun gündemine taşıyorlar
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar haber değil yol gösteriyor. Rtük e daha öncede şikayet ettik nafile. Haberlerin tüm detaylarını verenler bu vebale ortaktır...
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Islam'dan uzaklasma iste insani böyle eder
    Cevapla
  • 1234 4 yıl önce Şikayet Et
    İcralık borçlu kişileri banka avukatları ve çalışanları ağır tehdit ediyor bu insanlarda ne yapacaklarını şaşırıyor bir anlık gaflete sürüklüyor bu tarz aileleri valilik dinlemeli ve çare aramalı unutulmamalı bu insanlar bu ülkenin insanı çaresiz olmadıkları devletinin yanında olduğunu hissettirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar