Putin'den sürpriz Türkiye hamlesi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Putin'in ocak ayının ilk yarısında Türkiye'yi ziyareti planlanıyor" dedi.

Putin'den sürpriz Türkiye hamlesi!
Putin'den sürpriz Türkiye hamlesi!
GİRİŞ 16.11.2019 07:38 GÜNCELLEME 16.11.2019 08:04
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

'PUTİN'İN OCAK AYININ İLK YRISINDA TÜRKİYE'Yİ ZİYARETİ PLANLANIYOR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ocak ayının ilk yarısında Türkiye'yi ziyaret etmesinin planlandığını bildiren Kalın, hem Türk Akımı projesinin tamamlanmasına binaen belki bir tören planlanacağını, hem de ikili ilişkiler ve bölgesel konuların konuşulacağını kaydetti.

 

 

Devriyelerin devam edeceğini belirten İbrahim Kalın, "Kamışlı ve Aynularap'tan halen YPG'li teröristler tam manasıyla çıkmış değiller. Son telefon görüşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız bunu Sayın Putin'e açık net bir şekilde ifade etti. Onların verdiği rakamlar var '34 bin kişi çıktı' diye. Bunlar bizim kaynaklarımız tarafından henüz doğrulanmış değil. Bunu da bir süreç olarak görüyoruz. Anlaştığımız şekilde 30 kilometre derinlikte Cerablus'tan Irak sınırına kadar olan bölgede terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturulması için Rus tarafının daha fazla konuya eğilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

YPG'nin üniforma değiştirerek sivil nüfusa ya da Suriye ordusuna karışmamasını istediklerini dile getiren Kalın, Soçi'de varılan mutabakatın son derece açık olduğunu dile getirdi. 

YORUMLAR 18
  • yalan dünya 4 yıl önce Şikayet Et
    ne geldiyse başımıza imandan uzak olduğumuzdan dolayı geldi peygamber efendimiz(s.a.v) hadisinde söylemiş hristiyan ...vs gibilerle ticaret yapın ama asla dost olmayın
    Cevapla
  • JAX 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınırımızdaki PKK'yı korumaya alacak olduktan sonra ne konuşacağız ki? Yeni bir ABD istemiyoruz ki
    Cevapla
  • bu kadar 4 yıl önce Şikayet Et
    ruslarda kalleş yalancı, abd de.
    Cevapla
  • Barış 4 yıl önce Şikayet Et
    Barış pınarı harekatında beklenmedik şekilde rusya çıkıştı . Abd ve ab ambargo açıklamaları yaparken rusyada aynı ağızla konuştu . Bu ambargolar gelseydi rusya da onlara destek verecekti . Rusya hatalı birmhamle yaparak tarihi fırsatı kaçırdı biz rusya ile görüştük alım yaptık yedi cihanı karşımıza aşdık ama rusya bizi o harekatta yarı yolda bıraktı bu demek oluyor ki rusyaya güvenilmez . Cumhurbaşkanıda bunu gördü ve politika değişikliği yaparak abd ile yola devam dedi
    Cevapla
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    putin in yerine olsam natoya darbeyi vururum,Türkiye ye birlikte yeni nesil savaş uçağı üretmeyi teklif ederim.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin fırsatı kaçırdı bence, operasyonumuza destek değil köstek oldu, pkk yı sahiplenip bizi kandırmaya çalıştı, reis abd de boşuna nato vurgusu yapmadı, rusya ya da güvenilmeyeceğini anladı.
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı kanıdayım. Ya şimdi ya hic, fırsat bu fırsat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!