Metin Feyzioğlu: Güzel adımlar atılıyor

TBB Başkanı Feyzioğlu, yargı reformunun önemine dikkati çekerek, "Son 20 yıldır çözülmesi gereken sorunları çözdü" dedi. Feyzioğlu ayrıca, "Yakında sayın Bakanla birlikte önemli müjdeler vereceğiz. Güzel adımlar atılıyor" ifadelerini kullandı.

Metin Feyzioğlu: Güzel adımlar atılıyor
Metin Feyzioğlu: Güzel adımlar atılıyor
GİRİŞ 16.11.2019 14:25 GÜNCELLEME 16.11.2019 14:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Metin Feyzioğlu, Karadeniz 18. Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı için Giresun’a geldi. Feyzioğlu, toplantı öncesi gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yargı reformu hakkında değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, paketin olumlu ve faydalı olduğunu belirterek, bazı kesimlerin yargı reformunu "Çok önemsiz, hiçbir soruna çözüm sağlamadı" diye itibarsızlaştırmak istediğini söyledi.

 

 

Yargı reformu ile son 20 yıldır çözülmesi gereken sorunların çözüldüğünü ifade eden Metin Feyzioğlu, “Baro başkanlarımızla, son 20 yıldır neredeyse tüm baro başkanlarımızın çözülsün diye kamuoyunun gündemine taşıdıklarını, hatta baro seçimlerinde seçim kampanyalarına mevzu ettikleri hemen her konu daha ilk yargı paketinde çözülmüş durumda. Birazcık sabır. Galiba biraz sabırsız bir toplumuz. Uygulanması için çeşitli süreler var, bir ay sonra, iki ay sonra, üç ay sonra gibi yürürlüğe girecek maddeler de var. Onların tamamı hayata geçirildiğinde gerçekten Türkiye’de bir ferahlama sağlayacak, meslektaşlarımıza da gündelik önemli gelişmeler sağlayacağına biz inanıyoruz” dedi.

"VATAN HAİNİ SUÇLAMASI ÇOK AĞIR"

 

 

Yargıya güvenin arzu ettikleri seviyenin çok altında olduğunun kaydeden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bunun çözümü iki ayrı ama birlikte götürülmesi gereken yöntemin uygulanmasından geçiyor. Bir tanesi sisteme ilişkin değişikliklerin yapılması lazım. Günü geldiğinde ki bize göre gelmiştir, HSK’nın yapısının mecliste uzlaşarak, çoğulcu katılımcı bir anlayışla ve tam demokratik bir şekilde anayasa değişikliği yoluyla çözülmesi, bu bizim önerimiz. Neden? Çünkü toplumu ilgilendiren hemen her yargısal konuda birileri tribünlere çıkıyor ve tribünlerde amigoluk yapıyor. Eğer hukukun bir tarafıysanız, siyasi bir taraf tutmayı reddediyorsanız da iki taraf birbirine vatan haini diye sesleniyor. Oysa vatan hainliği gibi suçlamalar çok ağır suçlamalar” şeklinde konuştu.

"YAKINDA MÜJDELİ BİR HABER VERECEĞİZ"

Metin Feyzioğlu, yakında müjdeli bir haber vereceklerini kaydederek şunları söyledi:

“Onda da meslektaşlarıma önemli müjdeler inşallah sayın Bakanla birlikte vereceğiz. Güzel adımlar atılıyor. Yeşil pasaport ya da hususi damgalı pasaport diye tüm bu reformları küçük göstermek isteyenler belki olabilir, onlara vatandaşlarımız itibar etmesinler, meslektaşlarımız zaten etmiyor. Tüm mesele vatandaşı savunan avukatın kürsüdeki hakim ve savcıyla sembolik anlamda da eşitliğinin teyit edilmesidir. O eşitliğin teyit edilmesi, vatandaşın savcı karşısında, vatandaşın hakim karşısında bir güç olduğunun, eşit bir unsur olduğunun teyididir."

Metin Feyzioğlu, bir gazetecinin Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruya, "Son derece üzücü bir olay, tüm ayrıntılar Soner başkanımın organizasyonunda takip ediliyor. Kendisine onun şahsına destek veren tüm barolarımıza, kadın hakları savunucusu meslektaşlarımıza, çocuk hakları savunucusu meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İDAM SORUSUNU YANITLADI: KARŞIYIZ

Metin Feyzioğlu, bir gazetecinin ’idamla ilgili düşünceleriniz nelerdir?’ sorusuna ise karşı olduklarını söyledi.

Feyzioğlu, “Bizim görüşümüz bu konuda çok nettir, biz karşıyız, bilimsel verilerle karşıyız. İdamın suçları önleyici gücünün ya da caydırıcı etkisinin olmadığı eldeki bilimsel verilerle sabit. Tam aksine cezanın mutlaklığını sağlamak, cezanın suç işleyenin cezadan kaçamayacağını bilmesi çok daha etkili. Yani kanunu uyguladığımızda, doğru düzgün uyguladığımızda zaten suçların uygulanmasında etkili olacak. Zaten Avrupa Konseyi çatısı altındaki bütün ülkelerde de idam kaldırıldı, bir gerekçesi var, bunu biz geriye dönüş olarak görürüz, dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği olarak bizim tasvip etmemiz mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanete, Terör suçlarına ve bölücülük suçlarına İDAM gelsin gerisi hikaye...
    Cevapla
  • Ağrı 4 yıl önce Şikayet Et
    Idama niye karşısınız ki ha tutun Bi adada 100000 kişilik ceza evi kurun yemek olarak arpa su verin sağlık bakımı hizmeti vermeden tek 2m2 lik hücrede hapis verin amenna yoksa terörist hain tecavüzcü idam edin.
    Cevapla
  • Ali Haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sis, daha isvicre medeni hukuku,Italian ceza hukuku bilmem daha Alman fransiz kanunlarıyla tahakküm ettiğiniz sürece sorunlar adam akıllı bir şekilde çözülmez. Biran önce islâm (Allahın kanunları) hukukuna ve örfi adetlerimize göre düzenleme yapılmalı. Sorun ancak bu şekilde çözülür, ya değilse yaptiklariniz şeker hastasına çikolata reçete etmekten başka birşey değildir.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İstediğinizi aldınız davası islam olan kişileri kemalist çizgisine getirdiniz. Laiklik çizgisine getiridniz. Keyfiniz yerinde olacak tabi her şey istediğinz gibi. Artık açık açık okullarda çocukları tanrınıza secde ettiriyor müslüman kesime laiklik dinini besimsetiyor daha fazla uyutuyorsunuz. Müslüman Allahın kanununu dinini bırakıp laiklik dinine geçmiş haberi yok nasıl bir tongaya düştüğünün 15 temmuzu da kemalistler yaptı. fetö ile alakalı olmayan çok az müslüman kesimi de devletten askeriyeden polisten yargıdan mebten temizlemek için. Kime yaradı darbe? solcu dinsiz laiklere demek ki darbeyi de onlar yaptı.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de Avrupa VİZE Serbesti için kalan 5-6 kriterin bitmesini yıllardır bekliyoruz ... Türkiye Yargı , Adalet, Hak , Hukuk , Yolsuzlukla mücadele, Siyaset Etik yasası ... gibi konularda Yıllardır Adım atılmasını bekliyoruz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı