Ruslar tarih verdi: Türk ordusunun hizmetine girecek

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Başkanı Dmitriy Şugayev, S-400 hava savunma sisteminin 2020 baharına kadar kullanıma hazır hale getirilerek Türk ordusunun hizmetine verileceğini söyledi. Şugayev Türk uzmanlarının eğitiminin de 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Ruslar tarih verdi: Türk ordusunun hizmetine girecek
Ruslar tarih verdi: Türk ordusunun hizmetine girecek
GİRİŞ 17.11.2019 23:12 GÜNCELLEME 18.11.2019 03:32
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dubai’deki fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şugayev, “Türkiye ile olan S-400 sözleşmesi planlandığı şekliyle sürüyor. Yıl sonuna kadar Türk uzmanların eğitimini tamamlayacağız. Baharda ise sistem, artık askeri kullanıma hazır hale gelecek. Türk partnerlerimizle her şey planladığımız gibi gidiyor. Türkiye bir NATO ülkesi olarak Arap dünyası da dahil olmak üzere herkese örnek oldu” ifadelerini kullandı.



'TÜRKİYE'YE YARDIMA HAZIRIZ'

 

Öte yandan Şugayev, Rusya’nın Türkiye’ye beşinci nesil savaş uçaklarının geliştirilmesi için teknolojik yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi: "Bu alandaki çeşitli sistemler açısından (Türk beşinci nesil savaş uçaklarının üretimi) Türk ortaklarımıza önerecek şeylerimiz var. Onların da bu konuda önemli çalışmaları var. Onlara ciddi şekilde yardımcı olabiliriz."

“Geleceğe dönük hava araçların geliştirilmesi konusunda şu anda taraflar 4++ nesil uçağı ile ilgili teknik görüşmeler yapıyor, ayrıca beşinci nesil uçaklar ile ilgili ilk deneme maksatlı istişareleri gerçekleştiriyor” diyen Şugayev, sözlerini şöyle sürdürdü:



'İŞ BİRLİĞİ MÜMKÜN'

 

“Bizim beşinci nesil uçağımızın üretimi konusunda mevcut yeterlilikler dikkate alınırsa Rusya, bu projede yer alabilir, özellikle de uçağın birçok sistemi ile ilgili böyle bir işbirliği yapılması mümkün.”

YORUMLAR 18
  • zeugma 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın oyalama tekniği .
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 projesi 2020'de bitiyor. Rusya ya yönelmeliyiz. Bizi bildiğin dışladılar. Bunun ağır bedel olarak kendilerine geri dönüşü olacak. Göreceksin amerika.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    2020 haziranına kadar amerika ve nato vurabilir
    Cevapla
  • dogan 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi silah sanayimiz %95 lere ulaştığı gün erdoğan bunlara çokta ihtiyaç duymayacak ama şimdilik idare etmemiz gerekiyo
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bize S-400 vererek NATO'da bir parçalanmayı uzaktan keyifle seyrediyor. Ama şu da bi gerçek ki "LOZAN'da imzası olmayan ABD'nin tüm gayreti ister vadedilmiş toprakların İsraile geçmesi için debeleniyor de, ister 1918 Wilson prensiplerine göre "Büyük ermenistan ve Büyük Kürdistan hayali de" ÖNCELİKLİ TEHTİD ABD VE EMPERYALİZM ŞU AN..
    Cevapla
  • ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Savasa kardesim savasa, baska care yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'