'Atatürk'ün silüeti' koruma altına alındı

Ardahan'ın Damal ilçesinde bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk siluetinin bulunduğu arazi "Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescillendi.

GİRİŞ 18.11.2019 16:13 GÜNCELLEME 18.11.2019 17:25
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Damal Belediye Başkanı Erin Önal alınan kararın önemine değinerek, Ardahan'ın en önemli doğal güzelliklerinden biri, Damal ilçesinin dağlarına yansıyan Atatürk’ün silueti olduğunu söyledi.



Siluetin ilk olarak bir çoban tarafından 1954 yılında fark edildiğini söyleyen Başkan Önal, "Her yıl 15 Haziran 15 Temmuz tarihleri arasında ilçemize bağlı Ata mahallesinde bulunan Karadağ yamaçlarında oluşan bu olay, bir doğa harikasıdır. Bu tarihler arasında güneşin batmasıyla dağın bir tarafının gölgesi diğer tarafına yansımakta ve tamamen doğal olarak Ulu Önder Atatürk’ün siluetini oluşturmaktadır. Atatürk silueti ilk olarak 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin fotoğrafları da gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilerek 1975 yılında Genel Kurmay Başkanlığına gönderildi" dedi.

 

 

YORUMLAR 45
  • kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes sevdiğiyle beraberdir,Bizde Hz.Muhammed S.A.V. seviyoruz
    Cevapla
  • Kozanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Marsta da bir görüntü vardı, yıllarca gündemdeydi aynı bunun gibi keskin çene ve sivri burun, keşke onu da genel kurmaya gönderseydik. Belki Marsı korumaya alırdı devrin kodaman komutanları...
    Cevapla
  • Talebe 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam namaz kılmamış,oruç tutmamış,zekat vermemiş,yoksula yardım etmemiş,camileri ahıra çevirmiş,türkçe ezan okutmuş,alimleri sarıklarını çıkartmadı diye asdırmış.Tamam iyi bir komutan olmuş.Onun mükafatını da bu dünyada almış ama öbür dünyada diğer yaptıkları için ..Allah'ım sen ıslah et.
    Cevapla
  • Birazcık akıl yaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Uğraştığımız meselelere bak bu ne saçmalık Allah aşkına yaa
    Cevapla
  • Ts61 4 yıl önce Şikayet Et
    Inanin gına geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak