Son dakika: Türkiye'den çirkin provokasyona çok sert tepki!

Son dakika: Norveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan büyük saygısızlığa Türkiye'den sert tepki geldi. Yapılan açıklamada, ''Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı en ağır şekilde kınıyoruz. Bu tür eylemlerin engellenmesini ve sorumluların en kısa sürede adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Türkiye bu yöndeki uluslararası çabalara liderlik etmeye devam edecektir.'' ifadeleri yer aldı.

GİRİŞ 18.11.2019 18:02 GÜNCELLEME 18.11.2019 18:02
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Norveç'te "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun" isimli aşırı sağcı grubun lideri Kur'an-ı Kerim'i yakmak istemiş başaramayınca çöpe atmış ve büyük tepki çekmişti.

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT TEPKİ!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Norveç'in Kristiansand şehrinde 16 Kasım 2019 tarihinde İslam karşıtı bir örgüt tarafından düzenlenen gösteride kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı en ağır şekilde kınıyoruz. Bu tür eylemlerin engellenmesini ve sorumluların en kısa sürede adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

Son dönemde, Batı Avrupa ülkelerinde Müslümanlara karşı ayrımcılığın, İslam karşıtlığı ve cami saldırılarının artmasından derin kaygı duyuyoruz.

'DERHAL ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR'

 

 

İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığının her geçen gün daha da endişe verici boyutlara ulaşması, derhal çözüm bulunması gereken bir mesele haline gelmiştir.

Irkçı ve aşırı sağcı söylemleri, sosyal medya paylaşımlarıyla bu eğilimleri körükleyen siyasetçiler esasen bu tür dine hakaret içeren saldırıların da ideolojik altyapısını oluşturmaktadır.

'ÇAĞRIMIZI TEKRAR EDİYORUZ'

Bu saldırılar sadece Müslümanları hedef almamakta, insanlığın tümü için tehdit oluşturmaktadır. Bütün dünyayı tehdit eden bu virüsü tamamen temizlemek için uluslararası toplumun birlikte çalışması yönündeki çağrımızı bu vesileyle tekrar ediyoruz.

"Din veya inanca dayalı terörizm ve diğer şiddet eylemleriyle mücadele” başlıklı BM kararının tüm üye ülkelerce uygulanması önem taşımaktadır. Türkiye bu yöndeki uluslararası çabalara liderlik etmeye devam edecektir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    YAHUDİ HAHAM DOV LIOR : " Arz_ı Mevdud ( Büyük İsrail ) hedefimiz için "Kürdistan Vaadiyle..!!" Kürtleri inandırıp Onları Türklerle çatıştırmak zorundayız... MAİDE SURESİ 51nci Ayet : " Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır".. BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır .
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır ... KUR'AN MAİDE SURESİ 51nci Ayet : " Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır.." !!!
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    sapıkların islamofobia yayınları bunları körüklüyor.
    Cevapla
  • kocatürk 4 yıl önce Şikayet Et
    insanoğlu zararlı gördüğü fiil,söylem v.s karşısında en azından Buğz etmeli. ''Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda O’na döndürüleceksiniz''(Bakara.28)
    Cevapla
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyet GÜNEŞ gibidir, üflemekle sönmez. zavallılar siz bunu anlayamadınız mı...?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'