Dışişleri az önce duyurdu: Tutumumuz nettir

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'ya sınır dışı edilen terör örgütü DEAŞ'a mensup yabancı teröristlerin ülkelerine iadelerine ilişkin "Türkiye'nin çatışma bölgelerinde bulunmuş olan Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) sorununa dair tutumu nettir. YTS'ler bağlamında kaynak ülkelerin sorumluluklarını üstlenmelerini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Dışişleri az önce duyurdu: Tutumumuz nettir
Dışişleri az önce duyurdu: Tutumumuz nettir
GİRİŞ 21.11.2019 13:25 GÜNCELLEME 21.11.2019 14:00

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

Türkiye'nin çatışma bölgelerinde bulunmuş olan Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) sorununa dair tutumu nettir. YTS'ler bağlamında kaynak ülkelerin sorumluluklarını üstlenmelerini bekliyoruz.

Kalıcı bir çözüm için bu şahısların vatandaşlıktan çıkarılmaları değil; aksine, ülkelerine geri alınmaları, orada yargılanmaları ve rehabilite edilmeleri lazımdır. Bu esasen terörizme karşı ortak mücadelenin bir gereğidir. Bu anlayışla hareket eden ülkemiz, uluslararası işbirliği ve eşgüdüme de büyük önem vermektedir.

 

 

Çatışma bölgelerinde bulunmuş olduğu anlaşılan yabancıların sınırdışı işlemlerinde ilgili ülkeyle eşgüdüm kurulmakta, seyahat planlaması hakkında ön bildirimde bulunulmaktadır.

Hollanda’ya 19 Kasım 2019 tarihinde sınırdışı edilmiş olan şahıslarla ilgili olarak da, bu şekilde hareket edilmiş, Hollanda makamlarıyla eşgüdüm yapılmıştır.

DEAŞ’la mücadelede zaafiyete uğrandığını iddia edenlerin, bu konuda sorumluluk almaktan kaçtıkları da açıkça görülmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!