Terör örgütü YPG ve Kandil arasında çatışma! Kazan kaldırdılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG arasında iç hesaplaşma olduğunu söyledi. Bakan Soylu, ABD'nin meşrulaştırmaya çalıştığı terör elebaşı Ferhat Abdi Şahin'i (Mazlum Kobani) Kandil'in sahiplenmediğini ve bu ismin yerine Selahattin Demirtaş'ı getirmek istediklerini belirtti.

Terör örgütü YPG ve Kandil arasında çatışma! Kazan kaldırdılar
Terör örgütü YPG ve Kandil arasında çatışma! Kazan kaldırdılar
GİRİŞ 22.11.2019 12:49 GÜNCELLEME 22.11.2019 13:52
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele konusunda kararlılıkla adımların atılmaya devam edildiğini söylerken, terör örgütünün içindeki hesaplaşmalar hakkında çarpıcı detaylara değindi. 

 

 

KANDİL'DEN YPG'Lİ TERÖRİSTE VETO

Hürriyet'e konuşan Bakan Soylu, Kandil ve Ferhat Abdi Şahin arasında çekişmenin olduğunu, Suriye'de yapılan her terör eyleminde ABD ile dirsek temasında olduğu için YPG'li teröristbaşına karşı bir tavır takındıklarını söyledi.

 

 

ABD'nin Ferhat Abdi Şahin'i legalleştirmeye çalıştığını ancak Kandil ve HDP'nin ise bu durumu sahiplenmediğini dile getiren Bakan Soylu, 'Normalde üzerine atlamaları lazım ancak sessiz kalmayı tercih ediyorlar' dedi.

Afrin'de YPG'yi zor durumda bırakmak için Kandil'in kendi unsurlarını hemen geri çektiğini söyleyen Soylu, orada gerçekleşen başarısızlığı Abdi'nin üzerine yıkıp YPG'yi yöenetemediği, hem örgüt içinde hem de onların kamuoyunda böyle bir değerlendirmeyi ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

FERHAT ABDİ ŞAHİN YERİNE SELAHATTİN DEMİRTAŞ

Terör örgütünün arasındaki bu iç çekişmenin merkezinde Selahattin Demirtaş ve teröristbaşı Apo'nun türevlerinin olduğunu belirten Soylu,  "İlk kez bir terör örgütünün (PYD/YPG), bir devletin kontrolüne girdiğini görüyoruz. ABD tarafından kontrol ediliyor. (Ferhat Abdi Şahin’in yerine birini hazırlıyorlar mı?) Kandil’in yatırım yaptığı kişi Selahattin Demirtaş. Demirtaş’ı hazırlıyorlar." dedi.

 
YORUMLAR 29
  • Deniz Kurdu 4 yıl önce Şikayet Et
    kakalaklar gibi yer altında birbirinizi yiyin inşallah Rabbim bu mubarek cuma gunu yüzü suyu hurmetine sizi helak etsinde masum bebelerın kanlarına giremeyin daha
    Cevapla
  • atak43 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş kardeş kavga etmeyin it sürüleri. Lafla zaman kaybetmeyin. Nasılsa silahlarınız var. Girin birbirinize.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    oyun bu inanmayın ypg yi pkkdan soyutlayıp meşruluk kazandırma planı
    Cevapla
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen.
    Cevapla
  • Elazıglı Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeyin biribiriniz pis haşerler.. Bizim elimizi pis kanınızla bulaştırmayım..
    Cevapla
  • Rasyonel. 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK'lı Teröristlerde Popülasiyon olayı vardır bunlar çoğaldıkça birbirilerini yok ederler bunlar aynı kemirgen fare gibiler fare soyundan gelmelerdir çoğalmaları tabiata aykırıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı