Rize'de vaşağı öldürenleri 20 kişilik özel ekip arıyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan, silahla vurularak ayağından iple çite bağlı halde ölü bulunan vaşağın, kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü araştırılıyor. Oluşturulan 20 kişilik özel ekip, köyde çalışma başlattı.

Rize'de vaşağı öldürenleri 20 kişilik özel ekip arıyor
Rize'de vaşağı öldürenleri 20 kişilik özel ekip arıyor
GİRİŞ 22.11.2019 13:24 GÜNCELLEME 22.11.2019 13:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çamlıhemşin ilçesi Mollaveyis köyünde dün yol kenarında ayağından iple çite bağlı halde ölü vaşak gören vatandaşlar, durumu jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine bildirdi.

Ekipler, vaşak ölüsünü alarak incelemek üzere veterinere götürdü. Vaşağın vücudunda kurşun izine rastlanırken, nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşağın kim ya da kimler tarafından öldürülerek çite asıldığı araştırılıyor.

Güvenlik kamerası olmayan köyde, jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden oluşan 20 kişilik özel ekip, tek tek köylülerle görüşüyor. Ekipler, bölgede avlanan, silah ya da tüfekle geçiş yapan kişi ya da kişiler olma ihtimaline karşı araştırma yapıyor.

YORUMLAR 4
  • Ahmet Bayraktar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim milletin içinde zaten insanlık kalmamış. Caydırıcı cezalar da olmayınca vaşak da öldürürler insan da. Hey gidi hey.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerde hayvan haklar ını savunan o yaygaracılar, Hayvan denince sadece köpek ve kedi öbürleri hayvan değil, Canlı tavuk satanları gören yok o kafesler basık ve dar, günde binlerce kesilen Tavuk, Koyun, Keçi ve büyük baş hayvanlar bunlarında haklarını görmeyenler Vaşakla filan uğraşmazlar varsa yoksa Köpek ve hakları.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cehalet nerede son bulacak bu guzelim hayvanlara nedir bu kin ve nefret bu caniler yakalanmali buyuk bir ceza verilmeli zira bu ilk olmayan bir s
    Cevapla
  • Aydoslu BG 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulduğunuzda yani yakaladlğlnlzda,vuranlda asln.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'