En fazla fidan dikme dünya rekoru belgesi Erdoğan'a verildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında Çorum'a dikilen 303 bin 150 fidan ile kazanılan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekorunun tescil belgesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdi.

En fazla fidan dikme dünya rekoru belgesi Erdoğan'a verildi
En fazla fidan dikme dünya rekoru belgesi Erdoğan'a verildi
GİRİŞ 24.11.2019 14:19 GÜNCELLEME 24.11.2019 14:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak ilan edilen 11 Kasım'da, 81 ilde 2 bin 23 noktada 11 milyon fidan yaklaşık 1 milyon kişi tarafından 3 saatte toprakla buluşturuldu. Bu 2 bin 23 noktadan biri olan Çorum'da 3 bin kişinin katılımıyla rekor seviyede fidan dikildi. 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekoru, Çorum'da dikilen 303 bin 150 fidanla Türkiye adına tescil ettirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çorum'un dünya rekoruna ilişkin tescil belgesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdi. 

YENİ REKOR HEDEFLENİYOR

Bu arada Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir rekor hedeflediği belirtilerek, "Türkiye adına tescil ettirilmesi hedeflenen diğer Guinness Dünya Rekoru ise, 'Dünyanın en büyük on-line fidan diken insan fotoğrafı albümü' olacak. Bu rekor için, 11 Kasım'da fidan dikenlerin, fidan dikim süresi içinde ve sonrasında fidan dikerken çektikleri fotoğraflarını 'www.gelecegenefesalbum.com' sitesine girerek yüklemesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın, çektikleri fotoğrafların Guinness tarafından onaylanabilmesi için gereken teknik koşullar da 'www.gelecegenefesalbum.com' sitesinde yer alıyor" denildi.

 

 

YORUMLAR 8
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    yalnız şu belirtilmemiş,belge cumhurbaşkanının şahsına değil,bütün Türk halkına aittir,o fidanlar vatandaşın parasıyla dikildi.
    Cevapla
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Sayın Başkanım, ve sayın Tarım ve Orman Bakanım, ağaç dikme projesi kapsamında hedefleriniz çok cılız ve zayıf, 82 milyon vatandaşın en az 50 milyonu ağaç dikebilecek sağlıktadır, her bir vatandaş 10 ağaç dikse, 50 000 000 x 10 = 500 000 000 adet/yıl ağaç ile ülkemizi kısa sürede çölleşmeden kurtaralım, bakın şu an ülkemizde sonbahar ve ilkbaharı yaşayamaz olduk, susuzluk kapımızı her yıl çalıyor, lütfen her yıl 500 milyon ağaç dikme hedefini yakalayalım,inanın bu zor değil, önemli olan niyet ve milli seferberlik, bakınız her yıl 500 milyon ağaçla ülkemiz çölleşmeden kurtulur bol suyumuz, oksijenimiz olur, şehirlerimiz yaşanılır hale gelir, bu ülke bizim, hadi biraz gayret,.....
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Vermis dugun rakamlari yuksek tutarak yapilan bir hizmeti kucumsemeye calisiyorsun. Sen kabul etsende etmesende bu bir dunya rekorudur. Dunyada butun ulkelerde orman alanlari kuculurken, dunyada orman alanini buyuten tek ulke turkiye’dir. Buda reis’in doneminde olmustur.
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağaç ağaç diye bahane edilip sokaklara çıkanlar bu hizmet için teşekkür ediyoruz. Ağaç bahane. ..daha anla.....!!!
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır Reisime , Helal olsun.
    Cevapla
  • yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    geziciler göreve
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi