S-400 denemesinden rahatsız olan CHP'li Çeviköz'e ders gibi cevaplar

ABD'nin yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye'nin boyun eğmeyerek satın aldığı S-400'lerin denenmesinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz rahatsız oldu. Çeviköz'ün "S-400’ler Türkiye Hava Sahasını savunmak için mi Ankara’yı savunmak için mi?" sorusuna peş peşe tokat gibi cevaplar geldi.

S-400 denemesinden rahatsız olan CHP'li Çeviköz'e ders gibi cevaplar
S-400 denemesinden rahatsız olan CHP'li Çeviköz'e ders gibi cevaplar
GİRİŞ 25.11.2019 22:42 GÜNCELLEME 25.11.2019 23:08
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Türkiye, ABD'nin yaptırım tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini satın aldı.

 

 

S-400'lerin ilk filosunda yer alan iki batarya Temmuz ayında Ankara'ya getirilmiş ve Mürted Hava Üssü'ne kurulumu tamamlanmıştı.

S-400'lere ait radar sistemi testinin yapılması için Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 uçakları ve diğer hava unsurları iki gün boyunca Ankara semalarında uçuş gerçekleştirmeye devam edecek. 

 

 

RAHATSIZ OLDU

Washington yönetiminin tüm tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 alımı askıya alınmamışken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, rahatsız oldu. Çeviköz, Twitter'daki paylaşımında, "S-400’ler Türkiye Hava Sahasını savunmak için mi Ankara’yı savunmak için mi? 600 km radar menzili olan sistem yerleşim merkezleri dışında test edilemiyor mu?" sorularını sordu. Çeviköz, aldığı tepkilerle soru sorduğuna adeta pişman oldu. 

ÇEVİKÖZ'Ü RAHATSIZ EDEN GÖRÜNTÜLER

 

MADDE MADDE CEVAP VERDİ

Çeviköz'ün sorusuna peş peşe tokat gibi cevaplar geldi. Çeviköz'ün art niyetli sorusuna Savunma Sanayi uzmanı Turan Oğuz, "1)Ankara Turkiye’nin bir ilidir. 2)Ankara’ya konuşlandırılan bir S-400 doğal olarak TR’nin büyük bir kısmını da korur. 3)Eksiksiz test için radar kapsama alanının tamamında (uzağında da yakınında da) test gerekir. Bunları ilkokulda okuyan, zeka geriliği olmayan her çocuk bilir" şeklinde madde madde sıraladı. 

"NE O RAHATSIZ MI OLDUNUZ?"

Başka bir Twitter kullanıcısı Doç. Dr. Sezai Çelik ise Çeviköz'e "Ankara’yı düşmandan ve düşmanlarımızın yerli işbirlikçilerinden korumak için.. Ne o! Rahatsız mı oldunuz!.." sorusunu sordu.

CHP'li Çeviköz'e verilen ders niteliğindeki cevaplar şu şekilde:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 147
  • 4040 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin içinde ki Vatan Hainlerini Temizlesin. Milletvekilliği Dokunulmazlikları Kaldırılsın ve yargılansınlar. İsteyenler 15 Temmuz 2016 da Türkiye'den kaçan fetöcü teröristler vatan hainleri gibi Defolup Gitsinler. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ*
    Cevapla
  • Mustafa Aytaç 4 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca bir harita aç Ankara'nın üzerine pergeli batır 600km bir daire çiz İstanbul da bu dairenin içinde kalır. çok mu karıştırdık acaba harita dedik pergel dedik kafaları alır mı acaba
    Cevapla
  • FM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel anlatmışsın ama bunlarda milli duygular olmadığı için düşman gözüyle bakıyorlar
    Cevapla
  • Mustafa Aytaç 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cehalete anlam vermek mümkün değil. Bu bir saldırı değil SAVUNMA sistemidir. sanki sağa sola füze yollayacakmış gibi konuşmalarına deli oluyorum. Basite yani zeka seviyenize indirgeyim olayı sayın chp'li, Otoparklardaki yangın söndürme sistemleri gibi yangın anında dedektör algılar sistem otoparka su veya köpük sıkar bu kadar. yangın yoksa su köpük yok. saldırı yoksa füze fırlatma da yok. Haaaa yine anlamadınız değil mi?
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hain Allah bunların belasını versin
    Cevapla
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bati ser odaklarinin tasmali sozculeridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı