Yalısını sattı, 85 köpeği için villa satın aldı

Muğla'da, sahiplendiği 60 köpeğiyle birlikte yaşayan Aylin Yıldız Schwarz (63), komşularının şikayeti üzerine yalısını satarak, Ortaca'da havuzlu villaya taşındı. Can dostları için 24 saat hizmete hazır olduğunu söyleyen ve şu an 85 köpeğe bakan Schwarz, "Çok güzel yalımı sattım. Ancak hiç pişman değilim. Köpeklerimin huzuru benim için her şeyden önce geliyor" dedi.

GİRİŞ 26.11.2019 10:27 GÜNCELLEME 26.11.2019 12:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Almanya'da anestezi uzmanlığı yapan Aylin Yıldız Schwarz, emekli olduktan sonra, 2000 yılında, Bodrum'a yerleşerek bir yalı satın aldı. Sokakta bulduğu yaşlı, engelli ve yavru köpeklerin bakımını üstlenen Schwarz, komşularının şikayetiyle bir süre sonra yalısını sattı. Ortaca'da havuzlu bir villa alan Schwarz, bakımını üstlendiği 60 köpeğini yanına alarak, yeni villasına taşındı. Schwarz'ın, ayrıca Ortaca'da bulduğu 25 köpek ile bakımını üstlendiği hayvan sayısı 85'e yükseldi.

 

 

Eşini yıllar önce kaybeden Aylin Yıldız Schwarz, sabahları tulumunu giyerek, köpeklerin kulübelerini temizledikten sonra mamalarını veriyor. Bölgede herkesin takdirini toplayan Schwarz, "Sokakta bulduğum köpekleri düzenli olarak veteriner kontrolünden geçiriyorum. Kin ve nefret duyguları yok. Hayvanların savunmasız canlar olduğunu düşünüyorum. Hayvanlar, Tanrı'nın insanlara birer emanetidir. Çocuğum olmadığı için hepsini evladım gibi görüyorum. Çok güzel yalımı sattım. Ancak hiç pişman değilim. Burada benim hayvanlarım huzur içerisinde yaşıyor. Onların huzuru benim için her şeyden önce geliyor. Halkımızdan sokak hayvanlarını dışlamamasını istiyorum. Herkes elinden geldiği kadar bir şeyler yapsın" dedi.

 

 



Schwarz, köpeklerin hepsinin beslenme ve temizlik ihtiyaçlarını tek başına karşıladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hamile, yaşlı, sakat ve yavru köpeklerin mağdur olmaması için çaba gösteriyorum. Bunlar sadece sokağa değil, barınaklara da atılan, ev ortamına alışmış canlılar. Sokakta yapamazlar. Güvenebildiğim aileler bulduğum zaman sahiplendiriyorum. Sahiplenen köpeklere bakamadıklarında, geri almak şartıyla sözleşme yaptım. Sokaklarda hediye olarak alındıktan sonra terk edilmiş çok sayıda köpek buldum. Bana 'Yalnız sıkılmıyor musun?' diye soruyorlar. Benim 85 nüfuslu bir ailem var ve onlar için 24 saat hizmete hazırım."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • Alev 4 yıl önce Şikayet Et
    Turan, insanlar beyini iyice kullanıp ve iyice çalışıp BURS VE KPSS kazanabilirler aç kalmamak için... Ama hayvanları burs kazanamaz dimi... Çalışamaz dimi... Biz, insanlar, hayvanları yedirmezsek onlar açlıktan ölür, çünkü artık hayvan yemek bulamıyor sokaklarda... Böyle yüksek çop konteynerler yapılıyor ki... Hayvan alamıyor içerisine yemek bulmak için... Küçük yavrular var... Hasta hayvanlar var... Onlar da yiyecek bulamıyor eski zamanlarda gibi
    Cevapla
  • Vahdettin Tangüneş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hanımefendi hayvanlara sevgi beslenmen takdir edilir.Bir kaç tanede fakir çocuk evlatlık alsaydın.!
    Cevapla
  • cihat 4 yıl önce Şikayet Et
    onu'da siz ayın, Vahdettin bey...
    Cevapla
  • Metehan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaradilani sev yaradandan ötürü
    Cevapla
  • Kızıldereli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadan bölde yarisini suriyelilere ver olmazmi frau schwarz.
    Cevapla
  • Sussssss 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizi verdik , askerlerimizde suriyede canlarinini veriyor suriyeliler icin daha ne yapalim,,,,, ,ya peki onlar ne yapti bizim icin, ancak plajlarda nargile keyfi yaparak onun bunun karilarina kizlarina bakkiyorlar . Artik yeter herkesin agzinda suriyelilere yardim deyip durmayin, Benim sigortam yoksa hastane kapisindan iceri alinmazken onlara sınirsiz saglik hizmeti veriliyor.
    Cevapla
  • Alim 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş türk insani olarak elimizden geldiginden daha iyi agirladik suriyelileri, devlet olarak zaten belli yapilan harcama, daha ne istiyorsun sen.....
    Cevapla
  • Yok yaaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelileri al senin olsun. Sus be adam. Ulan biktik suriyeli ismini bile duymak istemiyoruz
    Cevapla
  • Recep oz 4 yıl önce Şikayet Et
    Klrsene bir insanl slrtlnda tasl birgun taslma sana dusman olur bir kopeye bir parca ekmek ver kapldanda kole olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu