Yüzde 70’i ‘döneceğiz’ diye Türkçe öğrenmiyor

Ülkemizde yaşayan Suriye uyruklu yabancılar hakkında doğru bilinen yanlışlar sürekli ısıtılıp sosyal medyada paylaşılıyor.

Yüzde 70’i ‘döneceğiz’ diye Türkçe öğrenmiyor
Yüzde 70’i ‘döneceğiz’ diye Türkçe öğrenmiyor
GİRİŞ 27.11.2019 07:50 GÜNCELLEME 27.11.2019 07:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve Hepimiz Göçmeniz Platformu kamuoyunda yer alan olumsuz algıyı kırmak için ünlü isimlerin de yer aldığı bir kamu spotu oluşturarak basın açıklaması düzenledi. İstanbul’da bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkanı Av. Abdullah Resul Demir “Asılsız iddialar özelikle sosyal medyadan yayılıyor. Haberlerin toplum üzerindeki etkisi düşünüldüğünde sadece Suriyeliler değil tüm mültecileri etkisi altına alarak onlara karşı ırkçı davranışlar körüklemisine zemin hazırlıyor” dedi.

“Suriye için konuşulan güvenli bölge oluşmadıkça insanların dönmesi imkânsız” diyen Suriyeli Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut şöyle konuştu: Güvenli bölge dediğimiz yer defalarca bombalandı. Bahsedilen güvenli bölge tamamen oluşmalı. Buradaki Suriyeliler hiçbir baskıya gerek duyulmadan vatanlarına dönecek, şevkleri var.

YÜZDE 70'İ DÖNECEĞİZ DİYE TÜRKÇE ÖĞRENMİYOR

Türkiye’ye gelen mültecilerin yüzde 70’i evimize döneceğiz bakış açısıyla hâlen Türkçe öğrenmiyor. Medyada sanal bir Suriyeli gerçeği var. Ama sahada onların komşularına söylediğimizde gerçekler çok farklı. İnsanlar sanal Suriye’den rahatsız” dedi. Mülteciler Derneği Genel Koordinatörü Halil İbrahim Akıncı “Alanda çok yalnızız. Mülteci konusunda bir dayanışma eksikliği yaşamaktayız. 9 yaşında bir çocuk intihar ettiğinde herkes duyarlı oluyor ancak bütün bunlar yaşanmadan önce kimsenin sesi çıkmıyor” şeklinde konuştu.

İŞTE SURİYELİ GERÇEĞİ

∂ Esnaf olanlar vergi veriyor
∂ Çalışma izni alıp istedikleri yerde çalışamıyorlar
∂ Devletten maaş almıyorlar
∂ İstedikleri üniversiteye sınavsız giremiyorlar
∂ Arabaları için vergi ödüyorlar
∂ Beş yıl sonra Türk vatandaşı olmuyorlar
∂ Su, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödüyorlar.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 18
  • rahmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet doğru. O zaman 40 milyar dolar nereye harcandı birde onu söyleyin
    Cevapla
  • TUARAN ALPTEKİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu suriyeli meselesinin bu kadar büyütülmesinin ısıtılmasının tek sorumlusu ipsiz parti isyanbul milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ Denen KAVİŞE dir. witer dan yemeyip içmeyip her gün her saat suriyeli aşağı suriyeli yukarı deyip bu maaş yardım bedava üniversite sınavsız üniversite ptt den maaş vatandaşlık seçim de oy kulladırılıyor vs vs. bütün bu yalanların kaynağı fethullahın gizli türkiye prensi ÜMİT ÖZDAĞDIR. GÖZ ALTINA ALINIP SORGULANMALIDIR.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci nasıl esnaf oluyor? Mülteci nasıl çalışma izni alabiliyor?? 5 Yıl sonra Türk vatandaşı olamıyorlar mı? Benim tanıdığım yaşlı bir Suriyeli var, o kişiye vatandaşlık işlemleri , Türk vatandaşlığına geçiş için evrakları geldi! Bu kişi 69 yaşında . Devlete zarardan başka beyi olabilir?
    Cevapla
  • Siyah Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Parası varsa ve belli miktarda gayrı menkul sahibi ise her yabancı gibi oturum da alır belirli süre sonunda her yabancı gibi vatandaşlıkta. Antalya Bodrum da sahil yerlerinde Avrupalı oturum vatandaşlık aldığı zaman, (hatta almasına bile gerek yok) ahlakı bize uymayanlar mevzu edilmiyor. Mazlum Suriye halkına düşmanlık yapılıyor. Nerede sizin diniizdeki kardeşlik?
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen onu kulahimiza anlat. Görünen ile anlattığın tam tersi.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl tam tersi kardeş? Sırf faturalardan dolayı savaş bölgesi geri dönen suriyeliler biliyorum. Yukarıda yazılanların hepsi noktasına kadar doğru. Haa bir de suriyelilerin bize faydaları anlatılsa bakın durum nasıl tersine dönecek.
    Cevapla
  • Siyah Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin külahının altında ne var da bu kadar kıymetlendi. Dinindeki kardeşliğin yok oldu da iftira ve yalanlara mı inanmaya başladınız. Haberde hakikat zikredilmiş. Kendi vehim dünyanızdan çıkın.
    Cevapla
  • osman gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar yalan olur işde burda o kadar suriyeli var türkçe konuşuyor yok öğrenmek istemiyormuşda geçin bunları hayatınız yalan olmuş
    Cevapla
  • Siyah Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Deden bu topraklarda nasıl kardeşçe yaşadığını unutmuşa benzersin. Osmanlı kimsenin diniyle diliyle oynamadı. Sadece Emperyalist ülkeler bunu yaptı. Afrikada görmeniz lazım. Dinimiz İslamı gerçek manasıyla kavrayalım ki mazlumlara yardımın ne olduğundan uzaklaşmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!