Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın kendini savunmak için NATO'ya, NATO'nun da stratejik konumundan dolayı Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Merkel, Berlin'de çarşamba günü parlamentoda yaptığı konuşmada "Türkiye NATO'da kalmalı, bunun için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü Türkiye'nin jeostratejik konumu ittifak için önemli" ifadelerini kullandı.

"NATO'yu korumak bizim çıkarımıza" diyen Merkel, ittifakın önemini Soğuk Savaş dönemiyle kıyasladı. Merkel ayrıca, Avrupa'nın NATO dışında kendini savunma imkanının olmadığını öne sürdü.

Macron "NATO öldü" demişti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Suriye operasyonu üzerinden NATO'yu eleştirmiş ve "ittifakın beyin ölümü gerçekleşti" şeklinde konuşmuştu. Macron, Avrupa'nın NATO'dan bağımsız bir Avrupa savunma gücü oluşturulması gerektiğini belirtmişti.

NATO liderleri önümüzdeki hafta Londra'da bir araya gelecek. Fransız lider Londra zirvesinden önce NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i Paris'te ağırlayacak.

Ortak Çin politikası çağrısı

Diğer yandan, Avrupa ülkelerinin Çin ile ilgili politikalarına da değinen Merkel, ortak bir politika geliştirilmesi gerektiğini belirtti. "Her ülkenin kendine has bir politika izlemesi Pekin'e farklı mesajlar gönderiyor" ifadelerini kullanan Merkel ortak Avrupa politikası çağrısında bulundu.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Alper 29.11.2019 14:07
    NATO'nun beyin ölümü çoktan gerçekleşti diyen Macron'a katılıyorum. NATO sadece ABD'nin çıkarlarına hizmet eden bir savunma örgütü. Diğer ülkeler hem para hem de asker verecek ama sadece ABD'nin güvenlik çıkarları egemen olacak.. Bu durum ne kadar daha sürdürülebilir ki.. BMGK gibi NATO'nun da sistematiğinde değişiklik şart..
  • birtürk 29.11.2019 07:35
    hem bize ihtiyaç var hemde nankörlük ediyorsunuz .kafirler
  • Cağrı 29.11.2019 00:28
    Dış politika olmadığı sürece hamle geri adım rolünü oynar,şaşırır liyakat sistemi yeni çağa göre sekillenmeli ona göre duruşun devlet otariteri gibi sağlam olmalı ki siyaset ağzına meyil etmek durumunda kalmazsın geride bir bakarsın sadece bom boş hayatlar (alt orta sınıf) öleceğin günü beklemek gibi çünkü parsellediğin o arsaların hiç bir değeri olmicak tarih kokan bir hapsedilişin hikayesi olmaya daima varlar...
  • Erhan 28.11.2019 22:41
    Merkelin. Son 1 ayı giderayak Türkiye yi pofpofluyor aklınca bundansonraki dönemlerde sivil toplum kuruluşlarında boy gösterecek ve birçok Türk’le karşılaşacak ben hep Türkiye nin yanında yeraldım diyecek
  • sonuç 28.11.2019 21:47
    natodan çıkarsak nato acayip çatırdar. dağılırsa bu ülkelerin hiçbiri tek başına hiçbir şey yapamaz.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek