1 Ocak yılbaşı tatili kaç gün olacak? 31 Aralık okullar yarım gün mü?

Aralık ayı itibariyle yılbaşı tatili için plan yapan ve erken rezervasyon fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar "1 Ocak ne zaman" sorusunun yanıtını aramaya başladı. Resmi tatil günlerinin belli olmasının ardından yılbaşı tatilinin kaç gün olacağı açıklandı.

1 Ocak yılbaşı tatili kaç gün olacak? 31 Aralık okullar yarım gün mü?
1 Ocak yılbaşı tatili kaç gün olacak? 31 Aralık okullar yarım gün mü?
GİRİŞ 28.12.2019 10:03 GÜNCELLEME 28.12.2019 10:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çalışan kesim ve öğrenciler için bayramlar ve resmi tatil günleri her yıl özenle takip edilen günlerin başında yer alıyor. Aralık ayının başlamasıyla birlikte tatil planı yapanlar için 01 Ocak 2020 tarihinin hangi güne denk geldiği belli oldu. Her sene olduğu günü bu senede 1 Ocak yılbaşı tatili olacak ve tüm kamu ve özel kuruluşlar tatil yapacak. Bununla birlikte ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde de okullar tatil olacak. Peki yılbaşı tatili 5 gün olacak mı?

 

YILBAŞI TATİLİ 5 GÜN OLACAK MI?

Resmi tatil takviminin belli olmasıyla birlikte özellikle tatil için plan yapan çalışanlar ve öğrenciler 01 Ocak yılbaşı tatilinin 5 (dört) gün olup olmayacağını merak etmeye başladı. 

 

Konu hakkında henüz resmi açıklama gelmemesine karşın 2020 yılbaşı tatilinin 5 gün olması öngörülmüyor. Yani 28 Aralık cumartesi, 29 Aralık pazar, 30 Aralık pazartesi, 31 Aralık salı ve 01 Ocak çarşamba günü için tatil planı yapanlar izin kullanmak zorunda olacak.

RESMİ TATİLLERİ BİRLEŞTİRENLER 44 GÜN TATİL FIRSATI

Yapılan açıklamaya göre, yeni yılda çalışanlar tatillerini birleştirerek 44 gün izin yapabilecek. Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin hafta sonuna denk geleceği 2020 yılında, birleştirme yapabilecekler için 44 gün izin imkanı doğacak.

Dini bayramların dışındaki resmi tatillerin hafta içine denk geleceği belirtilerek çalışanların 13,5 gün izin alarak dilerlerse 44 gün tatil yapabilecekleri öğrenildi.

YORUMLAR 10
  • RANAZAN 3 yıl önce Şikayet Et
    2020 nin sonu geliyor kendinizi nasıl hisetiyonuz hee yazın bekalım d
    Cevapla
  • BanaHergünTatil 4 yıl önce Şikayet Et
    tatil yüzü gördüğümüz mü var? çalış çalış bir karış demiş atalarımız
    Cevapla
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    yılbaşı tatili nedir ya birde bunu çıkardılar başımıza yılbaşı kutlayan kesim belli zaten bile bile günaha giriyor millet bunuda devlet kendi eliyle yapıyor hakdan bahsederler tatile gelince hepsi evet der yeterki tatil olsun bunlara
    Cevapla
  • ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağol ya bilmiyorduk öğrendik 1 ocak tatilmiş
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    4 gün az olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...