KYK tüm borçları silinecek mi? KYK borç affı ile ilgili tüm merak edilenler...

KYK borç affına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. 5 milyon kişiyi yakından ilgilendiren KYK borç yapılandırmasına ilişkin gözler bakanlıktan gelecek açıklamalara çevrildi. Hükümetin çalışmasında, borçların faizlerinin silinmesi, yapılandırılması veya taksit sayısının artırılması üzerine odaklanıyor.

KYK tüm borçları silinecek mi? KYK borç affı ile ilgili tüm merak edilenler...
KYK tüm borçları silinecek mi? KYK borç affı ile ilgili tüm merak edilenler...
GİRİŞ 06.12.2019 11:43 GÜNCELLEME 06.12.2019 11:43
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından yaklaşık 5 milyon vatandaşın sorunu olan KYK borçlarının silinmesine yönelik çalışmanın detayları belli oldu. 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanan KYK borç yapılandırması ile birlikte faizlerin silinmesi, taksit sayısının artırılması gibi seçenekler üzerinde duruluyor. Peki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınana kredilerin tamamı silinecek mi? İşte KYK borç affı ile ilgili tüm merak edilenler...

 

 

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

KYK borçlarına ilişkin gençlerin talebi üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir çalışma başlattı. 2020 yılı için gençler için yeni bir düzenleme hazıralanacağı müjdesini veren Bakan Albayrak, KYK borçların ödeyemeyen üniversite gencinin sayısının 5 milyona ulaştığını belirtti. Faizlerin silinmesi ve yeni taksit seçenekleri üzerinde çalışma yürütüldüğünü belirten Albayrak, düzenleme ile yeni paketin 2020 yılında faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi.

KYK BORÇLARINI İŞ BULAMAYANLAR ERTELEYEBİLECEK

KYK borçlarına ilişkin üniversite mezunu gençlerine sesine kulak veren Bakan Albayrak, yeni mezun olmuş ve iş bulamamış gençlerin borçlarını erteleyebileceğini duyurdu.
Bilindiği üzere öğrenim süresi boyunca alınan öğrenim kredilerinin geri ödemeleri, mezun olduktan iki yıl sonra TÜİK'in toptan eşya fiyat endeksindeki artışları göz önünde bulundurularak eşit taksitlerle başlıyor. Yeni düzenleme ile birlikte ise bu süre zarfında hernüz işe giremeyen gençler, KYK borçlarını birer yıl ara ile erteleyebilecek. 

 

 

YENİ DÜZENLEME İLE KYK BORÇLARI NASIL YAPILANDIRILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafında 2020 yılında KYK borçlarına ilişkin hayata geçirilecek yeni düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamada KYK borçları silinecek mi? sorularına da tercüman oldu.

Bakan Albayrak'ın yaptığı açıklama ya göre KYK borçlarına ilişkin planlan formüller hakkında şunları belirtti;

- İlk olarak 2020 yılında KYK borçlarına ilişkin hayata geçirilecek düzenlemede düşük faizler düşürülecek veya silinecek.

- İkinci aşamada ise taksitlerin sayıları arttırılarak ödeme güçlüğünün önüne geçilecek.

KYK BORÇLARI TAMAMEN SİLİNECEK Mİ?

Üniversite mezunlarının KYK borçlarının ana paralarının tamamen silinmesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "anaparanın silinmesi  kesinlikle söz konusu değil" şeklinde açıklama yaptı.

KYK BORÇLARI HANGİ ŞARTTA SİLİNİYOR?

Öğrenim veya katkı kredisinden borcu bulunan gençlerin tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan "hayatını çalışarak kazanamaz" ibaresi bulunan bir sağlık raporu almaları durumunda ve vefat etmeleri durumunda borçları tamamen siliniyor.

YORUMLAR 18
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman biz de hükümeti mahkemeye veririz....Ödeyenlerin günahı ne...Yahutta hükümet bu güne kadar ödeyenlere onların affettiği faiz borçlarını ödeyenlerin hesabına yaırsın
    Cevapla
  • Cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman kanser olan hiç kimseye doktorlar tedavi etmesin, bu güne kadar kanserden ölenlerin günahı ne? Bakış açınız bu sizin. Bırakın çocukluğu, çekememezlik yapmak yerine birazda vatanınızı düşünün. Bu Ülke eğitime destek verirsek şaha kalkar. Bu aff uygulamaya girinceye kadar benim borçlar bitmiş olacak belki, ama bu para vatanıma kalkındıracak olan gençlerin eğitimine gittiği için helali hoş olsun.
    Cevapla
  • mağdur 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gerçekten güzel gelişme oldu . gerçekten mağduruz. haciz gelmişti o haciz de kalkcak mı acaba. ödemeyiz demiyoruz ama uygun düşük taksit ile tutulursa biz de borcumuzu ödeyebiliriz . çok iyi oldu bu
    Cevapla
  • Adalet nerde 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede neden nizami yaşayanlar değersiz durumda anlamakta güçlük çekiyorum. Bizde borçlandık yeri geldi zorlandık ve borç bilinciyle ödemelerimizi yaptık. Ödemeyenlere neden yardımcı olunuyo, bu insanlar idari para yaptırımlarını hiçe sayar devleti küçümser yazıktır. Her konu bu şekilde vergide, cezada, devlete olan yükümlülüklerde yeter artık. Her kişi ayağını yorgana göre uzatsın.
    Cevapla
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyor sun senin ödeme gücün var bizim yok isde yok nasıl yapalım iş olsunda tek ödeyelim bırakın bu dusunceleri
    Cevapla
  • Adaletiniz Geldi 4 yıl önce Şikayet Et
    durumun var ödemişin aferin sana ama güzel ülkemde o kadar işsiz üniversite mezunu var ki zor durumda geçinenler var ödemeyecek durumda olanlar faizler silinsin hatta ana para bile silinse çok güzel olur direk burs çıkanlara geri ödemesiz olanlara da mı böyle yapıyorsunuz siz zorunuza gitmesin kardeşim hali vakti yerinde olanlara geri ödemesiz çıktı hep çoğu garibana geri ödemeli hak diyorsan bunlara kafa yor sen
    Cevapla
  • Hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam faizleri sildin ama adil olun. Zamanında ödeyenlere de bir teşekkür iyiliği yapın ki adil olunduğu anlaşılsın. Tüm af uygulamalarında borcuna, ssdık insanlar ihmal edilip sanki enayi yerine konuluyor. Mesela, trafik cezalarınsa, ki erken ödeme uygulaması güzel.
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    çoğu haberi tam okumadan ödeyenlere haksızlık, silinmemeli vb yorumlar yazmış. sadece faizler silinecek borçlar değil ki doğrusu budur. bu arada ben de çocuğunun taksidini ödeyen bir babayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar