Sadakataşı'ndan Suriye'ye kış yardımı

Sadakataşı Derneği ‘‘Bu kış lapa lapa iyilik yağsın’’ çağrısı ile başlattığı kış çalışmaları kapsamında İdlib, Sarmada ve Atme bölgelerinde bulunan mülteci kamplarına, yetimhanelere ve bölgede yaşayan yoksul ailelere soba ve yakacak dağıtımı gerçekleştirdi.

Sadakataşı'ndan Suriye'ye kış yardımı
Sadakataşı'ndan Suriye'ye kış yardımı
GİRİŞ 03.12.2019 19:57 GÜNCELLEME 03.12.2019 19:57

Kış mevsimi, Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanları yavaş yavaş etkisi altına almaya başladı. Sadakataşı Derneği zorlu koşulların artması nedeniyle kış yardımları kapsamında acil ihtiyaç malzemeleri olarak belirlediği battaniye, atkı-bere ve eldiven takımı, mont, bot ve yakacak yardımlarının ilk dağıtımını Suriye’de gerçekleştirdi.

İdlib ve çevresinde yaşayanlar için kış mevsimi, çadırlarının kış şartlarına dayanıksız olması ve yakacak bulamadıkları için zor geçiyor.  Mültecilerin barındığı kampların bir kısmı tamamen sular altında kalırken dernek bölgeyi kriz bölgesi olarak belirledi.

500 aileye soba ve yakacak

Sadakataşı kış yardımları kapsamında Suriye’de bulunan acil yardım ekibi aracılığıyla İdlib, Sarmada ve Atme bölgelerinde yaşayan yoksul halka, yetimhanelere ve mülteci kamplarında yaşayan ailelere toplamda 500 odun sobası ve her aileye 250 kilogram yakacak pirina (zeytin çekirdeğinden üretilen yakacak) dağıtımı gerçekleştirdi.

1500 aileye soba

Dernekten yapılan açıklamada Suriye kış yardımlarının ilk etabında bölgede bulunan acil yardım ekibi tarafından 500 odun sobası ve yakacak dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi. Yapılan yardımların devamında toplam 1500 aileye soba ve yakacak yardımının yapılacağı aktarıldı.

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada, ‘‘Her yıl kış çalışmaları kapsamında başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok bölgesine gittiklerini ifade etti. Zorlu kış şartlarının yaşandığı Suriye’de yaşayan yoksul ailelere, mültecilere ve yetimhanelere soba ve yakacak yardımı yaptık. Bölgeye önümüzdeki günlerde de acil yardımlarımız devam edecek.’’ ifadelerini kullandı.

Destek için: Dernek tarafından ihtiyaç sahiplerine mont ulaştırmanın bedeli 70 TL, bot bedeli 60 TL, atkı, bere, eldiven ulaştırmanın bedeli ise 25 TL, bir çuval kömür bedeli 50 TL ve bir çuval odun bedeliyse 15 olarak belirlendi.

Ayrıca Sadakataşı Derneği’nin başlatmış olduğu kış yardımları kampanyasına destek olmak için banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.tr web adresinden ulaşabilir. KIŞ yazıp 2989'a SMS göndererek 5 TL destekte bulunulabilir. Ayrıntılı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı telefonu arayarak dernek yetkililerine ulaşılabilirsiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak