Türkiye'nin en yoğun yağışını Şanlıurfa aldı

Şanlıurfa'nın geçtiğimiz yıl için yağış ortalaması metrekareye 433.8 kg iken sadece dün gün boyunca metrekareye 90.5 kg yağış düştü.

GİRİŞ 06.12.2019 15:53 GÜNCELLEME 06.12.2019 16:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’nın Aralık ayı ortalama metrekareye 67.5 kilogram yağış alırken Şanlıurfa, dün itibariyle bir günlük süreç içerisinde metrekareye 90.5 kilogram yağış alarak son yılların en yüksek düzeyine ulaştı.



Meteorolojik tahminler doğrultusunda Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatlarıyla gün içerisinde görev dağılımı yapan belediye üst yönetiminin yönlendirmesi ile ekipler sabahın ilk ışıklarına kadar mesailerine devam ederek olası sorunlara karşı sahada görevlerini büyük bir özveri ile sürdürdü. Büyükşehir bünyesindeki ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, itfaiye daire başkanlığı, fen işleri daire başkanlığı, kırsal hizmetler daire başkanlığı ile diğer tüm birimler özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde gelen ihbarlar üzerine bölgelere tayin edilirken, 24 saat esası ile çalışan alo 153 iletişim merkezi de gelen talepleri ilgili birimlere aktardı.
Şuski tüm araç ve personeli ile sahadaydı



Özellikle büyükşehir belediyesi bünyesindeki Şuski genel müdürlüğü kent genelinde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle 24 saat boyunca şehrin farklı noktalarında çalışmalar yürüttü. ŞUSKİ ekipleri, tıkanan ve taşan yağmur suyu şebeke hatlarına anında müdahale ederken; şehir merkezinde 16 adet vidanjör, 23 adet iş makinesi ile müdahaleler devam etti. Şehir merkezinin yanı sıra 10 ilçede de 27 adet vidanjör ve 32 adet iş makinesi ile ilçelerde faaliyetler yürüten ŞUSKİ ekipleri, devam eden gün içerisinde de yine hassasiyetini sürdürdü.

"Tehlike oluşturabilecek olası bölgelere anında müdahale edildi"

Büyükşehir ekipleri şehir merkezinde Narlıdere alt geçidine ve sağanak nedeniyle Açıksu Caddesinde yıkılan ve yolu kısmen kapatan istinat duvarının oluşturduğu sorunu çözmek için anında müdahalelerde bulundu. İş makineleri ile olay yerine giden ekipler hemen çalışmalarına başlarken, sıkıntı yaşanan bölgeler kısa sürede çözüme kavuşturuldu.

“Sağanak hassasiyetini sürdürüyor”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki süreçlerde de yaşanması muhtemel olumsuz hava koşullarına karşı meteorolojik tahminleri günlük takip ederken, araç ve personeli ile her an hazır şekilde görevinin başında bulunmayı sürdürüyor.

 

 

YORUMLAR 2
  • Mart 4 yıl önce Şikayet Et
    Namazı terkeden toplumu da yağmur bereket terkeder.bacak bacak üstüne atıp yemek yiyen insanların üzerine mı yağmur yağacak.
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Manisalı olarak biliyorum ki; Urfa peygamberler şehri, mübarek topraktır. Halkı iyi Müslümandır. Yağmuru Rabbim münasip görmüş. Ne güzel. Elhamdülillah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!