Kritik toplantı sonrası 'Plan hazır' deyip Şubat ayını işaret etti

Londra'da düzenlenen NATO toplantısının ardından Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayağının tozuyla AK Parti MKYK toplantısına başkanlık etti. Gündemin yoğun olduğu toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Güvenli Bölge planı hazır ve NATO'da görüşmeler olumlu geçti. Şubat ayında da bir görüşme gerçekleştirdikten sonra harekete geçececeğiz." dedi.

Kritik toplantı sonrası 'Plan hazır' deyip Şubat ayını işaret etti
Kritik toplantı sonrası 'Plan hazır' deyip Şubat ayını işaret etti
GİRİŞ 06.12.2019 18:31 GÜNCELLEME 06.12.2019 19:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AK Parti MKYK toplantısının ardından Sözcü Ömer Çelik, toplantıda konuşulan gündem başlıkları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

 

 

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

NATO zirvesinden dönerken üzücü bir olay yaşandı. Güngören'de Enes kardeşimize dönük çirkin bir davranış biçimi oldu. Enes senin gözlerinden öpüyoruz.

CEREN ÖZDEMİR CİNAYETİ

Hepimizi üzen bir diğer gündem Ceren kardeşimizin başına gelenler. Bundan sonraki süreçte bakanlıklarımız sürece müdahil olmuştur. Adalet Bakanlığımız gerekli soruşturmaların başladığını ifade etmiştir. Cumhurbaşkanımız da annesi ve babası ile görüştü. Gereken mekanizmalar devreye sokulacaktır. Şiddetin toplum hayatının her alanında uzaklaştırılması gereken hassasiyetlerin oluşturulması gerekiyor. 

 

NATO'DAKİ DÖRTLÜ ZİRVE

Değerli arkadaşlar Londra'da Cumhurbaşkanımızın çalışma programı vardı. İkili görüşmeler de yaptı ama 4'lü zirve yine önem taşıyordu. Oradaki cami çok özel bir cami. Oradaki Müslümanlara hizmet edecek, hem Müslüman olmayanların ziyaret edebilecekleri bir yer. 

Dörtlü Zirve'de kapsamlı bir şekilde Barış Pınarı Harekatı'nda müttefiklerin yanlış tepkileri masaya yatırılmıştır, göç konusu masaya yatırılmıştır. Güvenli Bölge ile ilgili planları Cumhurbaşkanımız bu liderlere iletildi. Önemli bir karar ise Dörtlü Zirve'nin düzenli bir şekilde yapılacak olması için alınan karardır.

Güvenli Bölge planı hazırlandı ve NATO'da görüşmeler olumlu geçti. Şubat ayında da bir görüşme gerçekleştirdikten sonra harekete geçececeğiz.

'TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜN FARKINDALAR'

NATO'nun bundan sonra dünyadaki rolünün ne olacağı çerçevesinde gerçekleşti.

Doğu Kanadı, Güney Kanadı gibi kavramalara karşı çıkıyoruz. Güvenlik eşit derecede sağlanmalı. Böyle hiyerarşilere karşıyız. Herkes şunun farkında aslında. Türkiye'nin kendi için aldığı tedbirlerin NATO için de alınmış tedbirler olmasıdır. Türkiye'nin terörizmle mücadelesinin ilkelere dayalı bir mücadele olduğunu ifade ettik. 

Fransa'nın eleştirileri vardı. Macron da Türkiye'nin gücünün farkındadır.

SORU - CEVAP

(Ceren Özdemir) Dünyanın her yerinde kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş için kurallar, düzenlemeler var. Böyle bir acı yaşanırken bunları konuşmak istismardır. KHK ile yapılan bir kerelik disiplin affıdır. Her olaydan kanun çıkaranı yargılan bir sonuca çıkarsanız, kanunu da çalışamaz haline getirirsiniz.

(Asgari ücret görüşmeleri) İşçi kesimi, iş veren kesimi herkes kendi rakamını hazırlayacak. Bakanlığın yaklaşımı sosyal tarafta olmak. Ortak bir nokta çıkarabilmek önemli olan. Geçmişte de kimsenin dediği tam olarak olmuyor. Eminim tüm taraflar herkes için faydalı olan bir noktada bunu da ayn mutabakatta gerçekleştirecek diye umudumuz var. Sürecin nasıl işleyeceği açıktır.

Biz kendi çalışmamızı yapıyoruz. Türkiye'nin göstergelerinin değerlendirilmesi konusu. Ama dediğim gibi bizim önerimiz şudur gibi müdahil olmamız doğru
olmaz. Bu üç kesimin arasında ortaya koyacağı bir konu. Bakanlık bunları belli bir uyum arayarak yapar. Şimdi bununla ilgili bir gündem yok.
Bakanlıkla diğer gruplar arasında varılacak bir sonuç.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR 11
  • azi 4 yıl önce Şikayet Et
    ali sen yola cik biz sonradan geliriz
    Cevapla
  • ÇAR PIÇIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Lozan antlaşmasını kınar Ve lanetliyorum
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye bekliyoruz ki.
    Cevapla
  • Ertürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin zamanı var.Biz NATO'yu değil,NATO bizi karşısına alıyor,engellemeye çalışıyor.
    Cevapla
  • Rte 4 yıl önce Şikayet Et
    Güclüyüz ama hersey o kdr kolay deyil karsimiza natoyu alamayiz
    Cevapla
  • ismayıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Enes kardeşimiz yıllardır gençlik teşkilatında bsşkanlık yapmış gece gündüz demeden parti çalışmalarına katılmış 15 temmuzda arkadaşlarıyla en ön saflarda yer almış bütün eşraf tarafından sevilir tonton kardeşimiz tam bir karıncaezmezdir. yazık ona yapılan hakarete
    Cevapla
  • Ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    O hareketi yaoan da karamollarının cehap kankası saadetli birisiymiş. Hergün akpartiye hakaret eden saadetçi birisi belediyede nasıl yardımcı oldu??
    Cevapla
  • Ertürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Plan hazırsa ben de hazırım.2 ay daha bekleyeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA