MSB'den Boşnak katili Miloseviç destekçisine Nobel verilmesine tepki

Milli Savunma Bakanlığı, Bosna soykırımını gerçekleştiren cani Miloseviç'in destekçisi Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "En sert şekilde kınıyoruz. Bu tarihi hatadan bir an önce dönülmesini bekliyoruz" denildi.

MSB'den Boşnak katili Miloseviç destekçisine Nobel verilmesine tepki
MSB'den Boşnak katili Miloseviç destekçisine Nobel verilmesine tepki
GİRİŞ 07.12.2019 18:55 GÜNCELLEME 07.12.2019 19:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı: 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün Bosna soykırımının canisi, masum Boşnak kardeşlerimizin katili, Miloseviç’in en büyük destekçisi ve soykırımın inkârcısı Peter Handke’ye verilmesini en sert şekilde kınıyoruz.

 

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama.

MÜSLÜMANLARA SOYKIRIMI GÖRMEZDEN GELDİ

2019 Nobel Edebiyat Ödülü, Avusturyalı yazar Peter Handke'nin oldu. İsveç Akademisi'nden perşembe günü Stockholm'de yapılan açıklamada, Handke'nin "dilbilimsel bir ustalıkla insan deneyiminin özelliklerini araştıran etkili çalışması için kazandığı" belirtildi. Ödülün, "Handke gibi Sırpların Bosnalı Müslümanlara karşı yaptığı soykırımı açıkça reddeden birine verilmesi" uluslararası camiada büyük yankı uyandırmıştı.

Avusturyalı yazar Peter Handke.

KATİLİN CENAZESİNE KATILMIŞTI

Peter Handke, 2006 yılında hücresinde ölü bulunan, Balkan Müslümanlarını acımasızca katleden, uluslararası mahkemeler tarafından "66 ayrı ağır savaş suçunu işlediği sabit" Slobodan Miloşeviç'in cenazesine de katılmıştı.

'SORUMSUZLUK!'

İsveç Akademisi'nin, "Yazarlar ve siyasi anlayışları hakkında bir karara vermek bizim görevimiz değil" açıklamasına karşılık, Akademi'nin katil destekçisi birine bu ödülü vermesi, "sorumsuzluk" olarak değerlendirildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Mülim 4 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyeti Durdurma Operasyonu
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın devamlı yapdığı budur katile teröriste ödül vermek daha bunlardan ne bekliyorsunuz
    Cevapla
  • Maalesef 4 yıl önce Şikayet Et
    Ödülü verenler, edebiyat yönüne vermişler nobeli, siyasi görüşlerine değil, diye savundular. Srebrenica katliamini etki tepki dogurur diye yorumlamisti. Sırpları savunurken, yahudiler hitler zamaninda nasil mazlumsa, sırplar da aynı, dedi - sonra bu sözünü geri aldırttılar ona. Diger müslüman lar aleyhine sözlerini geri almadı... Sorumsuzluk ve Art niyet ortada bence
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak