Son Dakika: Türkiye'deki cephanelikleri ele geçirildi! Saldırı önlendi

Son Dakika Haberi...Diyarbakır'ın Bağlar, Çınar ve Kayapınar ilçelerinde Terör örgütü PKK'ya düzenlenen büyük operasyonda örgütün Türkiye'deki cephaneliği ele geçirildi. Operasyonun alınan önemli bir istihbarat üzerine gerçekleştirildiği açıklandı. Teröristlerin bu cephanelerle ülke içinde sansasyonel eylem yapmayı planladığı ortaya çıktı. Ele geçirilen mühimmatın ise Sur'dan sonra ele geçirilmiş en büyük mühimmat olduğu açıklandı.

GİRİŞ 09.12.2019 09:11 GÜNCELLEME 09.12.2019 10:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da güvenlik güçlerince yapılan istihbari çalışmayla terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Bağlar, Çınar ve Kayapınar ilçelerinde çok sayıda adrese, havadan da drone destekli son dakika şafak operasyonu düzenlendi.

 

Operasyonda boş arazinin altında inşa edilen sığınakta 100 kilo plastik patlayıcı ile aralarında roketatar, roket, uzun namlulu tüfek, el bombası da bulunan yüklü miktarda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi, 20 şüpheli gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

 

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerine bağlı ekipler, alınan istihbari bilgilerle terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Günler süren takibin ardından çok sayıda adresi belirleyen ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon için hareket geçti.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ile jandarmanın da destek verdiği ekipler, Bağlar, Çınar ve Kayapınar ilçelerinde belirlenen çok sayıda adrese şafak vakti operasyon yaptı. Özel harekat polislerinin de yer aldığı operasyonda eğitimli köpekler ile havadan da drone kullanıldı.

ARAZİDE KAZI YAPILDI, SIĞINAKTA CEPHANELİK ÇIKTI

Ekipler, baskın düzenledikleri adreslerde arama yaptı. Didik didik aranan adreslerden yer altında sığınak yapılan ekiplerin dikkatini çeken boş bir arazide iş makinesiyle kazı yapıldı. Yapılan kazıda arazinin altında inşa edilen sığınakta, koli bandı ve poşetlerle sarılmış halde cephanelik ele geçirildi.

Ekiplerce sığınakta yapılan aramada 100 kilo plastik patlayıcı, 100 roketatar mermisi, 47 el yapımı roket, 4'ü uzun namlulu 12 tüfek, 2 el bombası, roketatar, tabanca, 92 sevk fişeği, 11 elektronik devre, 13 elektrikli kapsül, 4 infilaklı fitil, 5 dürbün, 40 şarjör, uzaktan kumanda ile üzerinde devre ve ampul bulunan kontrol kablosu ele geçirildi. Operasyonda arama yapılan diğer adreslerde ise 2 bilgisayar, 17 cep telefonu, 7 sim kart, 6 hafıza kartı, 2 CD, pil, devre düzenekleri, çok sayıda tabanca ve tüfek mermisi, sırt çantaları, hücum yelekleri, battaniye, kitaplar, not defterleri, naylon poşetler, fotoğraflar, diş fırçaları, diş macunları, örgütsel dokuman, metal parçalar, çakı, bıçak, tornavidalar ve silah kılıfları ele geçirildi.

20 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Silah, mühimmat ve malzemelere el konulurken, 20 şüpheli gözaltına alındı, 2 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

SUR'DAN SONRA ELE GEÇİRİLEN EN FAZLA SİLAH VE MÜHİMMAT

Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulan operasyonda ele geçirilen cephaneliğin miktarı da dikkat çekti. Güvenlik güçleri ele geçirilen cephaneliğin, terör örgütü PKK'ya yönelik hendek ve barikat operasyonlarının yapıldığı Sur ilçesinde Ocak 2016'daki operasyondan sonra miktar olarak en fazla yakalanan silah ve mühimmat olduğunu kaydetti.

YURT İÇİNDE SANSASYONEL EYLEM YAPACAKLARDI

İstihbarat birimleri, teröristlerin, silah ve mühimmatlarla yurt içinde sansasyonel bombalı eylem yapacağını bildirdi. Silah ve mühimmatların menşei ile nereden getirildiği araştırılırken, düzenlenen operasyonla birçok bombalı saldırı da önlendi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 26
  • ödüllendirin 4 yıl önce Şikayet Et
    istihbaratı veren ödüllendirilip burada haber yapılmalıydı ki en önemli nokta budur istihbaratı veren adam gibi adam çok büyük risk almıştır korunmalıdır. kollanmalıdır.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hainlere nefes aldırmak bile müsade etmeyelim yaşasın vatan
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Türk polisi Türk askeri işte böyle yakalar ne olursa olsun avrupa abd rusya israil kim destek verirse versin ne planlarınız olursa olsun bize Allah yeter Türk milleti güçlüdür gereğini yapar
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa daki Adiyamanlilarin yüzde 70 pkk li ne yazikki iş yerlerinin sahipleride onlara çalişiyor örnegin lokanta bakkalci manavci çerez ve büfeci bunlari destekliyor Ab de
    Cevapla
  • cafer karakaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab deaşa katılın vatandaşlarını vatandaşlık da çıkartık kabul etmiyoruz dedilermi? dediler.Türkiye olarak da Ab ülkelerindeki pkk pyd ypg li teröristleri vatan daşlıkta çıkarmasan Ab bu cibilliyetsizleri böyütür besler silahlandırır türkiyeye tıpış tıpış gönderir.Ab ülkeleri hazır bu söylemini söylemişken türkiyede gerekeni yapmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini