Türkiye'den Yunanistan'a Akdeniz dersi! Çok sert açıklama

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Akar, "NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı." dedi. Yunanistan'ın Libya hamlesi hakkında ise "Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek." dedi

GİRİŞ 09.12.2019 11:49 GÜNCELLEME 19.12.2019 15:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Bakan Akar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Akar, Türkiye ve Libya arasında imzalanan tarihi anlaşmanın ardından rahatsız olan Yunanistan'ın Libya'nın Atina büyükelçisini sınır dışı etme kararı hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Akar ayrıca, Türkiye'nin NATO sürecinde yaşananları aktardı. Akar, YPG'nin terörist olarak tanınmasını NATO'ya net bir şekilde iletildiğini ve bütün dünyanın bunu böyle bileceğini söyledi.

 

 

Akar'ın açıklamalarından satır başları:

NATO TARTIŞMALARINA CEVAP

 NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır. NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı.

YPG TERÖRİSTTİR, BÜTÜN DÜNYA BUNU BÖYLE BİLECEK

Biz YPG ve Baltık planlarının aynı anda kabul edilmesini istedik.

YPG teröristtir, PKK'nın Suriye koludur. Bunu asla değiştirmek gibi bir şey söz konusu değildir. Gayri resmi toplantılarda bütün milletler istisnasız haklısınız diyor. YPG'nin PKK'nın bir uzantısı olduğunu herkes anlıyor. Fakat politik sebeplerden dolayı herkes bunu dillendirmiyor. 

Güney sınırlarımız NATO'nun da güney sınırları demektir. Dolayısıyla güney sınırlarımızı korurken bu NATO ve Avrupa'nın da güvenliği içindir. 

TÜRKİYE-YUNANİSTAN-LİBYA ÜÇGENİ

Yunanistan'ın Libya'lı büyükelçiyi sınır dışı kararının bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek. Ne Türkiye'nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Libya Mutabakatı, hiçbir komşumuza karşı değil, iki egemen ülke Libya ve Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin kollanması için yapılmıştır. Bu konuda sükunet, sabır, akıl ve mantıkla olaylara yaklaşmayı, uluslararası hukuka uygunluğu tavsiye ediyoruz. Bu mutabakatın tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum.

Türkiye'nin içinde olmadığı planlar yürümez, çünkü garantör ülkeyiz. (Doğu Akdeniz) Sorunun çözümü için tüm tarafları masaya davet ediyoruz. 

Son dakika haberi: Bakan Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

Sonuç itibarıyla teröristlerin tamamını çıkmadığını görüyoruz. Harekat alanı cephesinde çok ciddi tacizler var. Hem doğu hem batı cephesindeki tacizlere karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Tacizlerin azaldığını görüyoruz. Barış Pınarı Harekatı'nda şu anda, 145 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğinde bir alanın tamamına yakını bizim kontrolümüz altında.

Bizim tek hedefimiz teröristler. Hiçbir şekilde PKK/YPG Kürt kardeşlerimizi temsil edemez. Etnik ayrım yapmıyoruz, kiliseye de camiye de yardım ediyoruz. Bölgede hayatı normale döndürmeye çalışıyoruz. 

TÜRKİYE'YE DESTEK VERİYORLAR

Gallup'un verilerine göre, Rakka ve Haseke'de yerel halkın Barış Pınarı Harekatını destekleme oranı yüzde 57. 

Suriye Milli Ordusu terörist değil, bizimle omuz omuza bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, topraklarını terörist işgalinden kurtarmak için çalışıyor.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK 'KİMYASAL SİLAH' İFTİRALARI

Bizde kesinlikle kimyasal silah yok, etnik, dini ayrımcılık yok. Tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlere sahip bir orduyuz. Bize kimyasal silah verseniz eğitimimiz, hazırlığımız, atma vasıtamız yok. Dolayısıyla insanlık suçu bu hususla uzaktan yakından ilgimiz yok. Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün inlerini başlarına yıkmak için faaliyetlerimiz sürüyor. 

F-35 VE S-400 AÇIKLAMASI

Sayın Trump açık bir şekilde, "İnsanlar paralarını vermişler, Siz şimdi bunların parasını verdiği uçakları vermiyorsunuz. Bu nasıl mantık" diye ifade etti. F-35'in ortağıyız, müşterisi değiliz ve ortak olarak bütün sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmiş durumdayız. S400'lerden dolayı bunları size veremeyiz dediler. Suriye'de S400'ler var Rusya'nın, İsrail'in ABD'nin F35'leri bu bölgede uçuyor. Herhangi bir etkileşim yok. Biz F35'in herhangi bir şekilde kodlarının açığa çıkmasını istemeyiz çünkü bizim için de önemli. S400'lerin personel eğitimi devam ediyor. Bu mümkün olmazsa başka arayışlar içine girebiliriz. Biz hala F35 ile S400 konusunun çözülebileceğini beklediğimizi ifade ediyoruz. 

F35'ler önemli uçaklardır hava kuvvetlerimize güç katacaktır. Her bir uçak modeli geldiğinde daha güçlü oluyor. F16'larımız ömür devrini tamamlayınca yeni nesil bir uçak almamız lazım. Bu F35 de olmayabilir, vermezseniz ne yapacağız. Başka alacağız. 

TANK PALET FABRİKASI HAKKINDA YANLIŞ BİLİNEN GERÇEKLER

Mülkiyet Milli Savunma Bakanlığına ait. Denetim yetkisi tamamen Milli Savunma Bakanlığında. Amacımız TSK'nın tanka sahip olması.

Bu konuda gerekirse muhalefete de bilgi sunulabilir. Burada saklı gizli bir şey yok. Birçok ülkemizin şirketi var. Bunların bir çoğunda yabancı sermaye payı var. Bunlar üretiyor ve ihraç ediyor. Bizim temennimiz Katarlı kardeşlerimizle birlikte bir an önce bunların yapılması ve TSK'nın ihtiyacının karşılanması. 

PATRİOT

- Türkiye geniş bir ülke. Vatanımızın korunması için biz S400'de alabiliriz, SAMP-T de, Patriot da.

ERDOĞAN LONDRA'DA YUNANİSTAN'A RESTİ ÇEKMİŞTİ

 Her şeyden önce Libya mutabakat muhtırasıyla alakalı olarak biz meşru yönetimle bu işi imzalamış bulunuyoruz. Şu anda arkadaşlarımız Meclis’e aktardılar ve Meclis’te bu süreç devam ediyor. Meclis’ten bunun geçmesiyle, süratle bu adımı atarak, iş artık adeta yürürlüğe de girmiş olacak. Ama karşı taraf da tabi bundan rahatsız. Hakları olmayan şeyleri hak edinme durumuna geçenler böyle bir durum olunca tabi sıkıntıya girdiler. Tabi başta Yunanistan olmak üzere Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail rahatsız olduğu gibi Avrupa Birliği’ni de tahrik ediyorlar.

 

 

YORUMLAR 8
  • Ömer Halisdemir 2 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin bir atom bombası bütün dünyadaki ahmakları ve düşmanlarını susturacak ve bir ton sorun cözecek.
    Cevapla
  • natonun zaafı 4 yıl önce Şikayet Et
    f35 lerin verilmemesi natonun en büyük ikinci askeri gücünü zaafa uğratıyor. bu natonun büyük zaafıdır. nato planlamayı yaparken hatalı davranıyor. bu şekilde olası bir savaşın kazanılması mümkün değil. gerisini nato düşünsün.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 ABD ye hizmet ettiği için bunu bize yalancı nazla bile olsa verecekler. İnşallah vermezler ve bağımsız gerçek güce ulaşırız. Çünkü Türkiye nin alternatifi çok
    Cevapla
  • hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO ülkeleri teröristleri cesaretlendirmekten başka ne yaptı. Onlara sadece destek verdi. Silah ve cephane verdi. Şimdi utanmadan sıkılmadan bizim aleyhimize iş tutarlarken acaba yüzleri ne zaman kızaracak. Nato ve abd ve işbirlikçileri bizleri kandırmaya çalışmayın. Yakında kendi kendinizi bile inkara gideceksiniz.
    Cevapla
  • memo-se 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun PAŞAM
    Cevapla
  • Zübeyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun PAŞAM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!