Prof. Dr. Celal Şengör, Azerbaycan'da bir öğrenci grubuyla gerçekleştirdiği röportaj sırasında, Müslüman Türkleri hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. İlber Ortaylı'dan Celal Şengör'e cevap geldi

Ortaylı, ''Ben Osmanlı imparatorluğunun çocuğuyum ve benim için Osmanlılık her şeyden daha temeldir. Biz Osmanlı'nın sayesinde varız. Osmanlı'yı anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur'ifadelerini kullandı.

ŞENGÖR NE DEMİŞTİ?

'EN CAHİL TÜRKLER, MÜSLÜMAN TÜRKLERDİR''

Öğrencilerin kendisine yönelttiği, ''Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?'' sorusuna Şengör, ''Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' diyerek yanıt verdi.

''OSMANLI DEVLETİ TÜRK TARİHİNİN EN ALT NOKTASIDIR''

Müslümanlığın Türkleri cahilleştirdiğini savunan Şengör, sözlerine, ''Türkler, Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet'in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır.'' ifadeleriyle devam etti.

ORTAYLI'DAN CEVAP!
 

Yorumlar 50 Yorum Var
  • Hilkat Garibesi 12.12.2019 01:16
    Birde bu ülkede özgürlük yok diyorlar. %99`u Müslüman olan bir ülkede adam pardon adam dedim Bi Hilkat Garibesiçıkmış Müslümanlara rahatlıkla hakaret edebiliyor ve ortalıktada dolaşabiliyor. Bu Hilkat Garibesinde zerre kadar yürek varsa Avrupanın En Demokratik ülkesi hangisi ise gitsin Hristiyanlık hakkında bir hakaret etsinde görelim..
  • Aksaray68 11.12.2019 10:59
    Türk olmadigi icin konusur tabi Kaka yemisligi var kendisininkini
  • Şimşek 11.12.2019 10:55
    B.. yiyenin lafı b..... olur
  • üç tuğ 11.12.2019 10:51
    bo.... unu yıyen adamdan inciler
  • BİZce 11.12.2019 10:50
    Her şeyiyle tam bir Romalı olan Şengör'ün diplomasını ve TC kimliğini iptal edin. Kendisine uygun bir ülke ve vatandaşlık bulsun.
Daha fazla yorum görüntüle