Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde hükümet adına konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde hükümet adına konuşma yaptı.
Sataşmadan söz alan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın, belediyelere kayyum görevlendirmeleriyle ilgili söylediklerinin mesnetsiz, hayal ürünü ve hukuksuz olduğunu" savundu.

"HDP'li hiçbir belediye başkanı hakkında usulsüz harcama, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma gibi konularda açılan bir dava bulunmadığını" söyleyen Oluç, "YSK'nin kabul ettiği adaylardır, hiçbiri hakkında hüküm yoktur. Yalan söylüyorsunuz." ifadesini kullandı.

Belediyelere musallat olan darbeci bir zihniyetin olduğunu, halkın iradesini, seçim ve sandık hukukunu gasbeden bir anlayışın bulunduğunu öne süren Oluç, "Yürütmenin darbeci anlayışı esas olarak budur. 'Sözde eş başkanlık' diyorsunuz. Nasıl sözde eş başkanlık oluyor? Her biri seçilmiş insanlardır, içlerinde bir tane atanmış yoktur. Hedefiniz bellidir; Kürt halkının iradesini çiğnemek, yok saymak, gasbetmek, seçim hukukunu ortadan kaldırmak, atanmışlar rejimi yaratmak. Kürt halkına karşı yürütmenin düşman olduğunu söylüyoruz." diye konuştu.

"KÜRTLERİN DOSTUNU ARIYORSANIZ BURAYA BAKABİLİRSİNİZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kürt halkına düşmanlık" diye bir durumun asla söz konusu olmadığının altını çizdi. Oktay, "Kürtlerin dostunu arıyorsanız buraya bakabilirsiniz. Kürtlerin düşmanı kimdir diye bakmak istiyorsanız onları dağlara süren, dağlara gönderen, onları perişan eden, çoluklarını çocuklarını, ailelerini darmadağın eden gidin Diyarbakır'daki annelere sorun." dedi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Tachiwaza 11.12.2019 12:43
    Babam Türk ama Kürt düşmanı olsaydık annem kürt olmazdı.
  • yiğido 11.12.2019 11:43
    hdp bir kürt partisi değil, düşman partisidir. türkler kürtlere düşman olsaydı 1000 yıldır neden birlikteler. neden kız alıp verdiler. evet kürt düşmanlarını hdp binasının önündeki annelere sorun, yasin börünün annesine babasına sorun.
  • vatandaş 11.12.2019 09:40
    açılım dediğiniz zamanlarda bu insanların otobüsler dolusu olarak suriyeye geçip pyd ye katılmalarına kim göz yumdu. şimdi çıkmış diyarbakır annesi üzerinden siyaset yapıyorsunuz.
  • E. T 11.12.2019 09:03
    Fuat oktay a ve Başkan a ve bir sürü insana doğuda yaşıyan milyonlarca Türkmen, kürtleştirilmiş veya araplaştırılmış bu bilgilerden bi haber yaşıyorlar. bunları öğrenmeleri gerekip kamuoyu na her fırsatta anlatmaları gerekiyor.
  • Kırkdokuzkirkelli 11.12.2019 09:01
    Böyle bir parti neden kapatılmaz inanılır gibi değil!
Daha fazla yorum görüntüle